Ситуацията, породена от Covid-19, в допълнение с финансовите проблеми се отразява сериозно на редица компании. Потърпевши са и от организацията Mozilla, която развива един от най-популярните браузери в интернет през последните 20 години - Firefox.

Изпълнителният директор Мичел Бейкър публикува пост в официалния блог, от който разбираме за някои от подготвяните промени. Става ясно, че заради кризата Mozilla записва сериозен спад в приходите, което респективно ще наложи реорганизиране на структурата и съкращаване на служители.

Ще бъдат съкратени повече от 250 служители или около 25% от целия екип. Ще се намалят или изцяло премахнат бюджетите по редица странични проекти на организацията.

Заради създалата се ситуация не малко специалисти дори прогнозираха сериозни проблеми за браузъра и пускането на най-новите му версии и обновления по план. В Mozilla са имали план за справяне с кризата, който в настоящата ситуация обаче става неприложим.

Представители на организацията смятат, че настоящите промени са наложителни, за да може да бъде осигурено нейното оцеляване в дългосрочен план, което изглежда не е възможно с настоящата бизнес стратегия.