Microsoft обяви, что приложенията и услугите под шапката на Microsoft 365 окончателно ще прекратят поддръжката на фирмения браузър Internet Explorer версия 11 след една година, предава technews.bg.

Процесът на прекратяване на поддръжката за IE11 ще започне тази есен и ще продължи една година. От 30 ноември 2020 г. уеб приложението Microsoft Teams няма да поддържа IE11, а от 17 август 2021 г. и останалите приложения и услуги на Microsoft 365 ще прекратят поддръжката на остарелия браузър.

След изтичане на тези срокове потребителите на Microsoft 365 ще се сблъскат с ограничена функционалност при използване на Internet Explorer 11 или въобще няма да могат да ползват MS услугите.

Новите функции на Microsoft 365 няма да са достъпни от самото начало за IE11, а вече съществуващите функции може да се окажат неработещи, отбелязва MS Power User.

Microsoft припомня, че версия 11 на Internet Explorer се използва от 2013 година, когато онлайн средата не беше толкова сложна като днешната. Оттогава досега се промениха и уеб стандартите, и уеб браузърите.