Едно от най-големите събития в света на киното тази година, несъмнено е премиерата на новият епизод на Междузвездни войни, който е хит буквално в цял свят. И докато киносалоните са претъпкани, както винаги има и потребители, които решават да потърсят копие на лентата онлайн и да го изгледат в домашна обстановка.

Специалисти по информационна сигурност обаче предупреждават, че в почти всички пиратски версии на филма, разпространявани онлайн, има вируси, троянски коне, както и всевъзможни други методи за измама. На лице са много измамни сайтове за стрийминг, както и такива, които изискват плащане, за да може да се свали по-качествена версия на филма.

Засечени са множество опити за кражба на кредитни карти, а от Kaspersky съобщават за цели 30 регистрирани от тях сайтове, които крадат потребителски и банкови данни. В мрежата за сега има повече от 65 файла с филма, които са с прикачени вредоносни софтуери. Само компютрите, работещи с техни продукти са регистрирали 285 103 опита за пробив при над 37 000 потребители.