MySpace е сред първите социални мрежи като през 2006 сайтът имаше повече посещения в САЩ дори от Google. Милиони потребители тогава я използваха за споделяне на най-различно мултимедийно съдържание. През следващите години обаче услугата рязко загуби популярност и не успя да се конкурира успешно с новите платформи като Facebook.

Въпреки спада на популярността, множество потребители все още използват платформата за достъп до по-стари музикални продукции и до архивни снимки. За тяхно съжаление обаче, скорошна миграция на сървърите е довела до загуба на цялото съдържание, което е публикувано преди повече от три години. Изгубени са над 50 милиона песни от 14 милиона изпълнители, предава Mobile Bulgaria.

Интересно е да отбележим, че редица потребители съобщават, че нямат достъп до някои стари връзки от месеци насам. Изглежда обаче не всички са склонни да приемат обяснението на компанията за загубата на данни при миграция. Бившият главен технически директор на Kickstarter Анди Байо например постави под въпрос дали загубата на съдържание е била случайна.

Потребителите също са скептични, че данните са изгубени при недоглеждане и смятат, че причината е съвсем друга и умишлена.