Въпреки острото неодобрение на Илон Мъск, новия собственик на Twitter и ръководител на Tesla, някои кръгове наскоро изразиха подкрепа за бизнесмена. Сред тях са ръководителите на базираните в Силиконовата долина компании Meta и Netflix.

Ръководителят на Meta Platforms Марк Зукърбърг заяви, че му е интересно да види как Илон Мъск се справя с модерирането на съдържанието. Според шефа на Facebook различните платформи трябва да прилагат различни подходи към тази задача. "Можете да се съгласите или да не се съгласите с това, което Илон прави и как го прави, но мисля, че ще бъде много интересно да видим как ще се получи. Мога да предположа, че не всичко ще проработи, но предполагам, че някои неща биха могли да свършат работа" - посочва главният изпълнителен директор на Meta по време на речта си на конференцията DealBook на New York Times.

Главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс също изрази подкрепа за новия ръководител на Twitter, но призна, че неговият стил на управление е малко по-различен. Хейстингс също така заяви, че е убеден, че Мъск наистина вярва в свободата на словото и нейната роля в едно демократично общество. "100% съм убеден, че с усилията си той се опитва да помогне на света. Аз не бих направил такова нещо, но го уважавам дълбоко. Изненадва ме, че хората са толкова придирчиви" - заяви шефът на Netflix.