Разплащателната услуга Square планира да промени името си на Block. Причината е, че криптовалутите и други блокчейн технологии стават все по-голяма част от нейния бизнес.

В сряда компанията обяви, че е насрочила официалното ребрандиране за 10 декември. "Новото име ще отразява повече от многото значения на компанията", коментират оттам.

Припомняме, че Джак Дорси е съосновател на Square през 2009 г., малко след първия си мандат като главен изпълнителен директор на социалната мрежа Twitter. По това време единственият продукт на компанията беше едноименният четец на карти, който позволява на търговците да обработват плащания с кредитни карти с телефоните си.

Оттогава бизнесът на компанията се разшири, включвайки търговия с акции и криптовалути, парични заеми и други. Тази година Square дори купи мажоритарен дял в услугата за стрийминг на музика Tidal.

Този ход идва през същата седмица, в която Дорси се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter. От 2015 г. той ръководи както социалната мрежа, така и Square. В много отношения ребрандирането отразява добре познатия ентусиазъм на Дорси към криптовалутите.