Reddit е провел мащабна чистка, при която е бил изтрит подфорумът на Доналд Тръмп - r/The_Donald. В тъй наречения събредит е имало 7000 активни потребители дневно, а коментарите са се чели от над 790 000 души.

От Reddit са изтрили още множество подфоруми, като ощетените са представители на алтернативното дясно и ляво. Така например са били изтрити форумите на левия подкаст Chapo Trap House.

Общият брой на изтритите събредити достига около 2000. Като сред по-посещаваните са: r/DarkHumorAndMemes, r/ConsumeProduct, r/DarkJokeCentral, r/GenderCritical, r/Cumtown, r/imgoingtohellforthis2, r/Wojak, r/soyboys и много други. Общото между всички изтрити е несъгласието с политическата коректност, отправяните понякога призиви за насилие и по-грубите шеги.

От Reddit оправдават действията си, като споделят, че свободата на словото и политическите обсъждания не са цензурирани на сайта им. Според тях изтритите страници са прекалявали с екстремисткото си съдържание и реч на омразата. Администраторите на сайта също споделят, че е трябвало да работят извънредно, за да трият множество расистки и екстремистки коментари през юни, повод за които са били безредиците в САЩ.

Запознати обаче коментират, че Reddit са действали превантивно, след като са видели, че множество големи компании, като Ford, Adidas, Coca-Cola, Starbucks и други спират временно рекламите си във Facebook, тъй като според тях социалната мрежа подклажда расизма и насилието.

Според защитниците на свободата на словото, макар в подфорумите да е имало някои крайни мнения, подклаждащи към расизъм, екстремизъм или други форми на нетолерантност, то действието на Reddit е доста пресилено, защото много от мненията не са били крайни. Според тях действието е свързано с предстоящите избори за президент на САЩ.