Google Добавете ни като предпочитан източник в Google
Всичко става още когато включите за пръв път своя смартфон, а от Google ви попитат дали ще предоставите достъп до вашето местонахождение. Дори и да кликнете не, то нищо не гарантира, че информация за вас не се събира и съхранява някъде, коментират от Bright Side.

Историята на вашето местонахождение се пази и може да бъде разгледана тук.

Трябва единствено да се логнете с мейла, който ползвате за своя Android смартфон.

Потребителите могат да изтрият историята си и да деактивират опцията за следене на местонахождението - ако нямате история, явно сте отговорили отрицателно на въпроса на Google при активацията на вашия смартфон.

Изтриването става, като кликнете върху иконката с зъбчато колело, намираща се в долния десен ъгъл, и изберете опцията за изтриване на цялата история, от там може и да деактивирате следенето.

Естествено това не е единственият начин за проследяването на вашето местоположение - то е възможно дори и да имате стара Nokia.

Местоположението ви може да бъде установено на базата на факта, че вашето GSM устройство постоянно излъчва сигнал, за да намери най-близката до него GSM клетка.

Вижте какво още знае Google за вас >> >> >>

Google Добавете ни като предпочитан източник в Google
ИЗБРАНО