Медийно-технологичната компания SQUID, разработчик на едноименното мобилно приложение, е избрана за доставчик на новини за смартфоните Huawei във всички страни в Европа, предава Technews.bg.

SQUID ще предоставя новините в браузъра на Huawei и помощника Huawei Assistant, съобщиха от базираната в Стокхолм компания. Потребителите ще получават препоръчана емисия с новини от няколко различни теми, от различни вестници и списания.

Браузърът Huawei може да се изтегли от Huawei AppGallery, докато Huawei Assistant ще бъде достъпен за телефоните на компанията съвсем скоро (в момента е наличен за тестване) и ще се активира с едно плъзгане наляво по екрана.

"Нашата цел е да вдъхновим младото поколение да чете по-качествена журналистика и в същото време да помогнем на издателите да получават повече трафик и приходи", коментира партньорството Йохан Отелиус, изпълнителен директор и основател на SQUID App.

SQUID App ще осигури на потребителите на Huawei новини и съдържание на 29 различни езика в 43 страни в Европа. Целта на приложението е да даде лесен достъп на младото поколение до интересни и подходящи новини от надеждни източници.