Проблемите за Facebook нямат край. След множеството скандали, течове на информация и какво ли още не, през последните две години, сега компанията на Марк Зукърбърг e въвлечена в безпрецедентно по мащаб антимонополно разследване, за което тепърва ще говорим.

Както IT.DIR.BG вече писа, главните прокурори на 48 щата започнаха да разследват технологичните гиганти Google, Facebook и Amazon, които скоро ще бъдат последвани и от Apple, като подозренията са за злоупотреби с доминираща позиция на пазара, с което са застрашили конкуренцията.

Камарата на представителите в САЩ е изискала от Facebook достъп до личната кореспонденция на изпълнителния директор, включваща много чувствителна информация. Разследват се сделките на Facebook с WhatsApp и Instagram, както и скорошното решение на компанията да обедини услугите, заедно със своя Messenger в едно общо приложение.

Ройтерс съобщава, че камарата е поискала информация за пазарния дял на конкурентите, най-големите им клиенти, както и документи от предишни разследвания, како и достъп до личната кореспонденция, за да се види как компаниите реализират своите бизнес практики.