Виенският туристически съвет се обръща към платформата за споделяне на пикантни изображения OnlyFans. Причината е, че редица други приложения отказват да публикуват снимки с голота, дори когато тя е част от изкуството.

Досега съдържанието на няколко австрийски културни институции е било блокирано в платформи като Facebook, Instagram и TikTok. Ето защо музеят "Леополд", Музеят на историята на изкуството във Виена и "Албертина" се местят в приложението, станало известно с нецензурирано съдържание.

От Виенския туристически съвет се надяват, че OnlyFans ще осигури по-гостоприемен дом за художниците, чието творчество е смятано за порнографско от алгоритмите на конвенционалните социални мрежи.

"Какво прави Виена в OnlyFans ли? Австрийската столица е дом на някои от най-известните произведения на изкуството в света, много от които съдържат голота ", заявяват от организацията на страницата си в платформата. "Най-известните социални мрежи имат политики, които забраняват или цензурират такива произведения. С нашия акаунт тук искаме да дадем на тези творби свободата, която заслужават."

Като допълнителен стимул за разглеждане на картините, туристическото бюро предлага на първите си абонати безплатна карта за градския транспорт или билет за един от музеите в града, да видят потребителите лично "голата Виена".