WhatsApp обяви, че вече е достигнала 2 млрд. активни потребители по целия свят. Притежаваната от Facebook услуга все още е безплатна и без реклами, съобщава TechCrunch.

Това означава, че месинджърът затвърждава позицията си като най-популярното чат приложение. То става и втората услуга на Facebook, която има над 2 млрд. поребители (първата е самата социална мрежа). Общо 2.86 млрд. души използват поне една от услугите на Facebook.

Преди шест години Facebook купи WhatsApp за 19 млрд. долара. От тогава компанията запази пътя си на развитие, като Facebook отново потвърди, че работи по въвеждането на пълно криптиране на връзката на WhatsApp въпреки недоволството на някои агенции по света.

Основният проблем на WhatsApp остават малкото приходи, които компанията генерира. Тя се радва на голям интерес от стартъпи, които изграждат цели бизнеси през WhatsApp, ботове и други подобни услуги. Компанията се опитва да монетизира това чрез предлагане на допълнителни функции за бизнеси, но за сега тези опити не се отразяват осезаемо на приходите ѝ.