Паричните въпроси са едни от най-важните, с които се сблъскваме в ежедневието си. И не става въпрос само за тяхната печалба и харчене. Също толкова важен въпрос е къде съхраняваме парите си и доколко са те достъпни за нас. Може би най-лошият вариант е да държите спестяванията си изцяло в кеш, скрити под дюшека или в някой буркан. Този популярен в близкото миналото метод днес е напълно отречен от всеки мислещ човек и зад това се крие здрава логика - възможността да останете без "пукната пара" при обир или пожар е съществена. Много по-добре е да съхранявате парите си в карта. Няма да ви се налага да се разхождате с големи суми навън, а рисковете са значително по-малко спрямо кеша. Но има един още по-нов и добър метод, който минимизира и малкото останали опасности, свързани с картовите плащания.

Да направим една стъпка назад и да отговорим на въпроса - Къде държите своята банкова карта? Над 90% от нас я съхраняват в портфейла си. Именно тук се крие опасността. Ами ако забравим портфейла си някъде? Или ако някой го отмъкне от джоба ни? Безконтактните плащания биха позволили на всеки недобросъвестен човек да се възползва от парите ни, ако намери нашия портфейл с карта в него.

Портфейлът вече не е най-доброто място да пазим своите пари

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Технологиите дават решение на този и всички останали проблеми свързани с мястото на съхранение разплащателната карта. Казано с една дума, най-добрата ви опция е дигитализацията.

Какво е дигиталният портфейл?

Това е същественият въпрос, който може би си задавате. Накратко - дигиталният портфейл е вашият смартфон. Точно така, вие може да съхранявате парите си в телефона, а това е свързано с множество подобрения на сигурността на вашите финанси.

На първо място, може да плащате с вашия смартфон на всеки един ПОС терминал, точно както с карта. Оторизацията на плащанията става за части от секундата, но винаги след потвърждение - само и единствено с вашия пръстов отпечатък, лицево разпознаване или личния ви ПИН код.

 

Плащането с телефон е изключително лесно и сигурно

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Последното е много важно. Дори някой да се сдобие със смартфона ви, той няма да може да ползва парите в него, защото едва ли разполага с вашия пръстов отпечатък.

Предимствата

Сигурността не е единственото предимство на дигиталния портфейл. Колко често ви се е случвало да излезете навън без портмонето си? Веднъж забравили картата, няма как да плащате. А колко пъти сте излизали без телефона си? Точно така - нито веднъж. Смартфоните са постоянно до нас, дори докато спим. На практика веднъж дигитализирали портфейла си, парите ще са винаги до вас.

 

Дигитаният портфейл се усеща много по-комфортно в дънките ви

Снимка: iStockphoto by Getty Images

Да ви припомним ли, че препипването на пари в брой е един от най-големите рискове за хигиената ви? Дигиталният портфейл е най-добрият избор за вашето здраве, защото така минимизирате риска да се заразите, пипайки едно от най-мръсните неща - банкнотите и стотинките.

Не на последно място, ако държите парите си в телефона, ще може да пестите време и средства. Никога няма да търсите къде или в кой се намира картата ви. Що се отнася до пестенето на средства, то дигиталният портфейл е същински органайзер. С него ще може да следите за какво харчите средства и само след няколко седмици употреба ще оптимизирате съществено бюджета си.

Дигиталният портфейл ви предоставя уникален контрол над вашите пари. Ще знаете всичките си разходи и ще може да ги поверите за секунди, защото на практика са във вас - в телефона ви.

Изборът

Изборът на дигитален портфейл се изразява в това да решите на коя платформа ще заложите. На пръв поглед винаги става дума за мобилно приложение, което инсталирате на телефона си, но разликите са съществени.

Само преди броени дни международното издание Euromoney отличи UniCredit Bulbank като най-добър доставчик на услуги за управление на парични средства в страната, а функционалностите на приложението им за мобилно банкиране - Bulbank Mobile са много. Без да се редите на опашки по гишетата може да плащате данъци и такси. Без да ходите излишно до банката може да правите парични преводи, а блокирането и активирането на карти става само с един клик и без дълги разговори по телефона в напрегнати моменти.

Не на последно място е и фактът колко лесно може да се сдобиете със сметка в банката и да започнете да се възползвате от всички предимства на дигиталния портфейл.

 

Може да изтеглите Bulbank Mobile за iOS и за Android.

Още щом инсталирате приложението и се възползвате от възможностите му ще си зададете един въпрос - Защо не сте дигитализирали портфейла си по-рано?

Комфорта и сигурността, които предлага Bulbank Mobile са несравними. Притесненията дали портфейла с парите ви няма да изчезне някъде ще останат лош спомен от миналото, а излизанията навън определено ще станат по-приятни. Благодарение на UniCredit Bulbank предимствата на дигиталния портфейл никога не са били толкова много.

 


 

*Материалът е подготвен за UniCredit Bulbank!