Коментари - На 30 юни ще има минута от 61 секунди | IT.dir.bg
назад

На 30 юни ще има минута от 61 секунди

Последната минута на месец юни 2012 г. ще наброява 61 секунди. Това ще позволи на универсалното време, определяно от атомните часовници, да компенсира избързването си спрямо времето, измервано чрез земната ротация, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - На 30 юни ще има минута от 61 секунди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно... Веднъж на 300 милиона е необходимо вмъкването на допълнителна секунда, а го направиха само 40 години след началото на отчитане на времето с атомни часовници...

аз съм потресен. има 8 (осем) коментара към момента и в нито един от тях не фигурира името на бойко борисов. вече фигурира.

Добре, че не са сложили секундата в работно време!

"Земната ротация е подвластна на редица случайности, като приливната сила, свързана с Луната, промените на ветровете и др" това не са случаиности а добре известни фактори определястхи вартенето на земята. те изграждат единна динамична система която е дсащо така добре известна а не случаина. правилно е да се каже - определя се от множество фактори. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Това ще позволи на универсалното време, определяно от атомните часовници, да компенсира избързването си спрямо времето, измервано чрез земната ротация" - По-скоро вярното е, че ще се компенсира изоставането на времето според земната ротация, а не избързването на атомните часовници. Все пак те са универсалните и неизменните при сравняването.

Както се казва "Lost in translate" :))

Абсолютно... :)

Простотия е цялата тази работа със сменянето на времето..

Анон, нещо не си разбрал статията. Тук не се коментира местенето на стрелките с един час напред или назад, а нещо съвсем различно. Колкото до твоя проблем - ще се радваш ли лятото да не сменят стрелките и да се съмва в 04:00... страхотно, нали... мрънканиците ни нямат край... :)

факт, но това няма много общо със зимно/лятно време.