Коментари - Microsoft и HP спестили милиарди от данъци | IT.dir.bg
назад

Microsoft и HP спестили милиарди от данъци

Microsoft, Hewlett-Packard (HP) и други международни корпорации са избегнали плащането на данъци за милиарди долари в САЩ чрез изнасяне на печалби в чужбина и възползвайки се от неясни текстове в данъчния кодекс, сочи разследване на американския Сенат.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft и HP спестили милиарди от данъци | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е отдавнашна практика на повечето средни и големи компании. Регистрира се офшорка. Всички приходи отиват в нея. Към държавата, където е фирмата майка се пращат точно толкова пари колкото са разходите (за персонал, оборудване и т.н.) и така дължимият корпоративен данък се минимизира, а печалбата остава у офшорката далеч от лакомите очи на данъчните.

Само дето централата на "софтуерния гигант" не е във Вашингтон

Не е грешка, централата е в Редмънд, щата Вашингтон, това е съвсем близо до Сиатъл.

Само те ли?

Не сте прави за неплащането на данъците. Големите компании в цял свят ползват огромни държавни отстъпки- законови и данъчни. Те са в преференциална позиция спрямо дребния и среден бизнес. Остава и данъци да крият. СРАМОТА!!! А после Бил Гейтс ще ми се прави на филантроп...

Бил Гейтс предпочита да си дава парита за иновации и медицина отколкото на американското правителство да си води войните

бате ти били си дава парите за такива медицински "разработки и иновации", че даже др. менгеле ще ти се стори като маика Tереза.

Ал

Нещата обаче са обвързани: благодарение на войните на американското правителство американците имат достатъчно висок стандарт на живот за да си плащат за продуктите на M$. Със същите тези войни налагат и "интелектуалните" права на големите си корпорации по света.

Твърдо ЗА. Само предприемач създал "стойност" знае какво е плащане на данък а не този, който измисля алтернативи и похвати за да се сдобие с парите без да създава такава.

То пък като ги внесат тези данъци, някой ще ги опапа на топла службичка.

Ето така се става богат.