Коментари - Microsoft е продала 60 млн. лиценза за Windows 8 | IT.dir.bg
назад

Microsoft е продала 60 млн. лиценза за Windows 8

Софтуерният гигант Micrfosoft е продал над 60 млн. лиценза и обновления за новия си Windows 8 през първите десет седмици от престоя на продукта на пазара.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft е продала 60 млн. лиценза за Windows 8 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз си купих за 60лв. Windows 8 и сега го разучавам. Стартира бързо и бързо изключва. С десктоп-а е много лесно, като на 7-цата. Гледам и на жена ми и детето им е интересно.

Браво на тях,хубавото е че сме малък пазар,та да не им бъркаме статистиките на хората,че в България сигурно има 1000 продадени и 100 000 откраднати.

От които 30 милиона купени от българското правителство :)

Виждам че тук има разбирачи и специалисти. Да си ко качвам ли този windows? Ползват ли го вече по офисите?

С някои малки забележки (които са забележки, само защото още не съм свикнал на тях), това е най-стабилния, бърз и производителен Windows. въобще. в историята на всичко.

ъпгрейди по 15$, предколедно и с презапасяване на големите производители. сега е паднало главоломно според neowin (статията е "A closer look at the Windows 8 sales figures"). А да - вижте им и акциите (индикатор на какво инвеститорите мислят): преди Win8: 29$/share, a сега е даже по-малко: 27$. Нещо го закършват M$.

Продажбите са по-зле дори от тези на Виста, нека си пишат че са продали 60 мил.

Добре че ти си по-осведомен от тях явно. Някакъв източник на информацията си да предоставиш, моля!

Бе нещо не се харчат нещо вече тия Прозорци на МикроМеките.

И как 60 милиона за 2 месеца от официалното пускане го интерпретира като "не се харчат".

Нали е за 30 ли,60 евро ли ... Аз съм предоволен от Вистата,не знам какво я плюят толкова ...

А, знаеш ли, че тези 60 милиона лиценза включват лицензите към производители на лаптопи и компютри? Те купуват на едро. Правят предвиждания колко устройства ще пуснат на пазара, и купуват по 20+ милиона лиценза. Също има една леееека подробност, че лицензирането при OEM е леко различно. Те не плащат точно за Windows8, а за всяка версия на Windows до последната. Т.е. онези и да решат да сложат Windows7, MSси го броят като лиценз за Windows8. Всъщност, продажбите са повече от смешни, имайки предвид, че MSна практика имат монопол.

дкми

Нима има 60 милиона балами, които да дадат пари за това недоразумение? Аз го имам безплатно, като MAPS лиценз, и никой в офиса не иска да го види дори :)

Ами като го дават задължително с всеки лаптоп...Мафия. Поддържана и от нашето правителство, наляло милиони в касичката им.

Давали го задължително!?! Ти наскоро купувал/а ли си лаптоп? В магазините продават едновременно едни и същи модели със и без Windows. Можеш да избираш варианти без операционна система или с Linux.

Рони

Аз дадох пари за този вин и съм много доволен. Никой не те кара да киснеш в метро страницата, пускаш си десктопа и си караш по стария начин ! Много е бърз и стабилен. За мен е чудесен.

Само един въпрос: А, ти нещо друго освен Windowsползвал ли си?

Ами затваряйте офиса. Явно е пълен с глупаци