Коментари - Руски учен предложи мисия до астероида Апофис | IT.dir.bg
назад

Руски учен предложи мисия до астероида Апофис

Директорът на Института по астрономия на Руската академия на науките (РАН), член-кореспондентът на РАН Борис Шустов предложи руска космическа мисия да се отправи към най-близкия астероид, за да се изследват щателно тези космически тела и свързаната с тях заплаха за земляните, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Руски учен предложи мисия до астероида Апофис | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА!

Спомняте си миналогодишната непоправима загуба на "ФОБОС-ГРУНТ".Какъв лек е нужен на самодоволните космически сили и напъващите се в тази област?Абсолютно сътрудничество!Естествено конкуренцията е страхотен двигател, но за такива мащабни проекти върху прашинката Земя, рееща се в постранството по пътища без очертание, са необходими съгласувани интерфейсни задания.Ще ви дам само един пример:Международната космическа станция(МКС) няма док за обслужване на управляеми апарати за далечни полети.Как е възможно да не може да се акостира на МКС където има екипаж.МКС трябва да бъде истинска Междинна станция.Създателя ни се усмихва на дребнавите състезания.

ми то няма създадени кораби за дълбокия космос- кви докове и шлюзове за нещо дето е в чертеж. не е замисляна като междинна станция, а като уголемен мир. иначе за това, че без общи усилия нищо няма да стане като поврат и пробив в космоса съм съгласен.

руснаците владеят СИЛАТА

е че толкова ли много водка са открили спектроскопите на този астероид, че чак мисия ще правят?

Орбитата дори и на Земята не е стабилна, камо ли на тези малки обекти! Добре е да се следят, защото още на следващото преминаване покрай Земята орбитата им може да е достатъчно променена, за да паднат на нашата планета!

Браво, молодцы! И ка им хрумна тази идея: "Ще е достатъчно да бъде инсталиран фар върху астероида, за да се следи пътуването му в космоса. Благодарение на него учените ще знаят до какви дълбини на космоса достига астероидът и каква заплаха представлява той за Земята." Тези не знаят ли, че орбитата е изчислена отдавна и се знае какви "дълбини" на космоса достига този астероид. А и са гениално остроумни - мисията не трябвало да напомня американски трилър.

Ще напомня руски трилър: фарът ще вземе да се напие на втората седмица и да спре да свети.

Малоумията за трилъра ги приписвай на малоумния превод на "автора" на статията. А какъв е проблема да има специален "фар", който да излъчва сигнал? Не се мисли, за толкоз умен, че всичко е изчислено. Просто не е така.

Траекторията описва прекрасно до какви дълбини на космоса достига. Едва ли тука е проблема в преводача. А заплахата съответно също се изчислява. Да може някакъв друг обект да го отклони, но достатъчно известен астероид е за да се следи стриктно от телескопите. А колкото за изчисленията можеш да си сигурен, че траекторията е перфектно изчислена. Инак няма проблем да има фар излъчващ сигнал. просто аргументите са малко смешнички с драматичния стил на представяне.

Когато се касае до космически обекти, нищо никога не е изчислено напълно. Всъщност, знаем съвсем малко, макар че в съзнанието на повечето хора се затвърдило нелепото схващане, че "владеем космоса".

Гледай сега 1000-2000 Км не променят дълбините на космоса до които стига астероида. Орбитата е перфектно изчислена. Откъде мислиш идват предсказанията за годините, през които ще го срещнем отново и разстоянието на което се очаква да премине. И тези сметки за траекториите нямат нищо общо с нелепи схващания.