Коментари - Хакерска атака в Южна Корея удари банки и медии | IT.dir.bg
назад

Хакерска атака в Южна Корея удари банки и медии

Южнокорейският интернет доставчик Ел Джи Ю Плъс (LG UPlus) съобщи, че вероятно е атакуван от хакери и това е предизвикало срив на компютърните мрежи на медии и банки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Хакерска атака в Южна Корея удари банки и медии | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментирам в качеството си на експерт с 25 години реален опит със сложни системи кат тези на военните и промишленноста, като консултант по проблеми на компютърната сигурност. Тези новини са толкова тъпа пропаганда, че няма накъде повече. Нека Ви разкажа защо: 1 - Нито една кадърна хакерска атака, а такива са всички професионални атаки, няма шанс да бъде засечена, защото колкото и да се пънат експертите на днешно време няма как да се справят с атаки дошли от зомбирани компютри в, както и извън атакуваните мрежи, или от разбити WiFi мрежи пуснати от самоунищожаващисе-маскирани- криптирани атакуващи модули, и крипто-маскирани връзки на няколко нива. 2- Всяка атака предвижда задължително изтриване на компютърните дневници за събития и/или срив изтриващ цялата система. 3- Да се вдига суматоха за срив от атака на днешно време е толкова тъпо от техническа гледна точка, защото всяка сложна система има задължителни архиви от последните 24-часа,и то като минимум и тези архиви се ползват за да рестартират и възтановят системата до работеща такава само с едно натискане на бутон. Единственните 2 проблема остават откраднати данни от една страна и откриване на дупката в софтуера или протокола от която са се възползвали хакерите. Последното е най-критично, но се коригира след възтановяване на системите от стари работещи архиви и поетапно изключване на системни машнини, клиенти и/или IP-та. Казано иначе, тези новини са само за да набедят една или друга държава, а това е в интерес само на Америка-Израел и техните вербувани държави по цял свят!!! в това число Южна Корея.

северна Корея атакува Южна Корея смешна и примитивна пропаганда или Южна Корея(по-точно сащ) си търси повод да започне вожна ....:)

война е коректната дума - автоматична транслация :)

И с кво им плащат - с ориз ли?

До вчера ни говориха колко са изостанали в С. Корея, днес ги направиха хакери от световна класа.