Коментари - Какво следят работодателите във Facebook | IT.dir.bg
назад

Какво следят работодателите във Facebook

Преди да отидете на интервю за работа, много добре погледнете профила си в социалната мрежа Facebook, тъй като потенциалният ви работодател със сигурност е решил да се "запознае" с вашата личност предварително.

Обратно в новината

Коментари - Какво следят работодателите във Facebook | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Качествените хора четат книги излизат с приятели и си живеят живота. фейсбук е просто жалкия опит на неговия създател да си намери гадже, едвали е знаел че има толко чикиджии готови да лапнат фейсбук......

Ами скриите си го! Сетнете никой да не ви тагва, да не се намира през гугъл, да не се намира през самия фейсбук и няма намиране!

немам скаипе,немам фасебоок нема меил,немам гсм немам лаптоп тоя пост го испратих със силата на мисалта !!!

имаше навремето виц, за един дето кандидатствал в Microsoft да мие кенефи, но не го приели щото нямал email. Oбаче в последствие станал милионер, и като го питали какво щеше да бъде ако имаше email: ами щях да мия кенефи в MS.

И да не ме вземат на работа поради това че не са харесали нещо на профила ми не е голяма беда, отървала съм се от "професионалисти", интересуващи се повече от личния ми живот от колкото от професионалните ми качества.

Аз осъзнах вредите от шпионската мрежа Фейсбук и я напуснах още в началото. Оказва се, че не съм сбъркал.

Всъщност работодателят е дребната грижа ...

Парите, които нямаш, поради липса на работодател е по-голямата...

Разбира се профилът се прави невидим за навлеци (разбирай работодатели-воайори) и проблемът приключва.

Но това не те прави по-малко наивен,да не река прост,че да излагаш на показ всичко в живота ти.Защото това че "навлеците"не виждат профила ти е само за обикновенните и дребни навлеци.Я си представи че съм основателя на "Сурат тефтера" ..Дами няма да мога да видя какво си поствал ?

Това ако е критерий, значи яко сме я закъсали. Принципно си имаме личен и професионален живот. Професионалните качества на един човек, мисля че не е мястото да ги търсите в личния му живот.

кво правим ако нямаме FB?

Според работодателите, определили се като велики анализаторски мозъци, значи си асоциален тип, затворен, неконтактен и т.н. Точно там нямаш шанс и в това ти е шанса

защо да ви знаят всички и всичко като живота си е само ваш приятелю

Hема се пуашиш копеле. Mного е вероятно да те наемат защото не си губиш времето с простотии и си сериозен пич. ;-)

но само ако шефа не е идиот. А те повечето са.

Първо, аз не знам кой си държи Фейсбука видим за непознати, че да го видят (с цел да съберат информация за кандидата) евентуално преди да го наемат. Ако пък вече работи в съответната организация човек си прави делова група от колеги и шефове и просто им ограничава правата. На последно място, какво значение има какво прави човек в свободното си време стига на работното място да се държи като професионалист?

Профила е много по отворен от колкото си мислиш. Провери!

Еми да си работят сами тогава, работодателите.

Е те ще си работят и без теб,ама на теб ще ти спрат нета,понеже няма с какво да си го платиш.

Ако искат си тяхна работа. Но така могат да се лишат от качествени служители. Мислете си какво би представлявал профила на Джобс, Бил Геитс и прочие ако имаха профили на младини;)

Задължително проверявам във Фейсбук. Човек може доста добре да предцени дали въобще да покани кандидат на интервю. Виждала съм какви ли не неща, а иначе CV-тата изрядни.

И как я правиш тази врътка, щото формално ако не си приятел с въпросното лице, а то не е направило профила си или част от него общодостъпен ти няма как да разбереш подробности от личния му живот и минало. Другото за което се сещам е, че плащаш където трябва и получаваш данните от интересуващия те профил.

Мила Опи, на днешно време почти няма чивек, който да не оставя електронна следа. Ако има такъв, това определено би било повод за безпокойство. Проверката на електронните следи е винаги добра идея, като това не значи само ФБ. Вероятно си наясно, обаче, че такава една следа би могла да бъде внимателно манипулирана. Даже има и курсове как да се прави и разумните хора го правят. Иначе, наблюдението ми е, че рикрутърите и ХР специалистите у нас са до голяма степен посредствени. Набляга се на погрешни качества на кандидатите, важните качества се пропускат, задават се тъпи стандартизирани въпроси, които могат да бъдат разучени с прочитането на една книжка, а се пропускат важните въпроси, но най-големият проблем е, че е приет парадигма на изобилие на добри специалисти, а на практика ситуацията е точно обратната, има остър недостиг на качествени кадри.

Опи, преДценявай по твоите си критерии. Аз ПРЕЦЕНИХ, че ти не можеш да бъдеш мой работодател.

Търси , търси , души, души, джав , джав - ама Аз нямам профил. Кво праим са ? С моето име има поне 10 човека, как ще прецениш дали съма Аз или друг ?

Опи, незнам колко е добре да се разчита чак толкова на Фейсбук-а при назначението на хора, ето например твоят профил във Фейсбук вероятно е перфектен, но ти въпреки това четеш и коментираш в Дир-а в работно време..

Е , Аз като нямам фейсбук - следователно не съществувам ли ? Работодател ровещ из фейк-бука за данни за служител е просто един клюкар/ка на шефско място.