Коментари - Microsoft превежда и на клингонски | IT.dir.bg
назад

Microsoft превежда и на клингонски

Битката между преводачите на Microsoft и Google се пренесе и в необятната шир на космоса. Софтуерният гигант от Редмънд вече има преимущество - Bing предлага на своите потребители преводач от и на... клингонски, като услугата е достъпна и чрез мобилното приложение за Windows Phone 8.

Обратно в новината

Коментари - Microsoft превежда и на клингонски | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотално изперка тази нация.

веднага пускам да се превежда "под Игото" :)

Аз пък се чудя, кой и от къде знае Клингонски, че да напишат речника?!

Ами сигурно от създателя и хилядите фенове които са го развили в напълно действащ език. Който всъщност е доста популярен сред феновете. Тва, че в България повечето хора са коне с капаци и се чудят кой "идиот" се занимава с такива работи, вместо да копае картофи е отделен въпрос.

Е, аз не копая картофи, ама и не се занимавам с такива глупости, като да "развивам" клигонския език))) Все пак що не се преброите колко сте, може да се окажете малцинство и дори и партия да си направите)))

Много продуктивна и отваряща очите дейност за запълнаве на време! Браво! Чак сълзи пророних

Майкрософт ще бъдат виновни, ако клингонците ни покорят културно. Ако ли не успеят, то заслугата ще е на шопите.

Браво за напредъка в преводите но защо не се заемат с нещо по земно като например превод от Български на Английски "Полегнала е Тодора" и " Бил съм се бил напил".

Пробвах да преведа класическото "Да ти е*а майката." на клингонски. Не успях. Пробвах с други изрази, които по принцип каруцарските коне разбират: "Ще го тура на майка ти." Пак не стана. Къде бъркам?

Избрал си грешната технология :) Пусни търсене в гугъл за "offline translator" и пробвай ... българска технология, понякога превежда и каруцарските работи правилно :)

Адреса е като ключовите думи горе + .com, но не мога да пусна адреса защото дир.бг го цензурира.

ДА го д......аш каруцар,гледай си конете!!!

някой да каже, как да махна бинг и ще почерпя

БИНГ, и прането е чисто! :)

Обади ми се, ще ти покажа,много е лесно)))

Аз като ям фасулъ....след време пърд'''я. Демек ....достопочтения ми говори. Ама аз нали не го разбирам. Та ...от микро-меко-плитките....дали ще направят преводач, че да се разбираме с моя гъ'''з. ?

А нас що забравихте? Иска на единствен важен език: ВОГОНСКИ.

Тия хамериканци нали не знаят за десетките индиански диалекта, като навахо, сиу, мокохи, тускарорски, атсуге, юрок, уииот,тинглит, ейяк, ахтна и стотици други.........та започват да превеждат на език измислен за.........фантастичен филм. Това е безумие. Тотално сбъркано. Съгласен съм с Батето (Бог да го прости) че Хамерика не е държава а предприятие....за мангизи. Избиха си гордите индианци за да превеждат на идните поколения на някакъв измислен език за филм. И тръгнали да се бъркат в делата на други народи и държави.......

"гордите индианци" Индианците са показателен пример за това, че не трябва да си горд, а умен.

Тъпаците като тебе са мнозинство у нас. Но тъпаците като тебе пропускат, че примерно през 1904 Индианците са около 240 000, а през 2004 са "намалели" до някакви си 5,2 милиона, като примерно чероките от 15 000 през 1802 година до сега са "избити" масово и са останали една 5 пъти повече - 65 000.

тъпаците са разни, факт. факт е, че са избили най-добрите им хора. факт е и това: Tahlequah, OK (PRWEB) December 19, 2012 The Cherokee Nation and Microsoft today celebrated the addition of the Cherokee language into Windows 8. It is the first Native American language fully integrated into Microsofts core operating system.

всичко е до 'пазар'. между другото, това за клингонския си е стара заигравка в 'кибер'обществото.

От микромекия се чудят,каква простотия да измислят още...

popo_roro

Изключително постижение!

някой може ли да ми обясни какъв е смисъла от подобно "изобретение"?

Вид реклама. Всички медии ще тая простотия. Явно така им излиза по-евтино.

Идиотщините край нямат. Идиотите - и два края (нямат).

Бинг още няма произношение ...