Коментари - Google укривал данъци, твърди бивш служител | IT.dir.bg
назад

Google укривал данъци, твърди бивш служител

Британското подразделение на Google е плащало минимални данъци, лишавайки държавната хазна със стотици милиони британски лири, предаде електронното издание Лента.ру.

Обратно в новината

Коментари - Google укривал данъци, твърди бивш служител | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом закона позволява дадена схема, кое и е незаконното? И друго - какво общо има оборота (приходите) на една фирма с данъка върху печалбата?!?! Този данък е процент от печалбата, а печалбата е разлика между прихода и разхода (ако е отрицателна - значи е загуба). От тези мисли и разсъждения ми идва само едно - някаква реклама или пушилка, дето скрива друго.

Фейсбук също преди време ги гепиха с такава схема. Проблема наистина е че приходите се получават от Англия пък данъци се плащат другаде. Простичка измамна схемичка. Наистина И Гугъл и Феисбук ми издават фактури от ирландия, а Майкрософт пък от Германия. На Епъл пък не пише изобщо от кой офис са фактурите.

Това не е новина. Отдавна е известно за схемата (съвсем законна, между другото) наречена 'Double Irish Dutch Sandwich'. Много големи компании са я практикували ( в момента натискат Холандия да промени законодателството си, за да се избегне тази схема, не знам докъде са стигнали).

Това е неоколониалната политика на Гугъл

Мисля, че това, за което говори този човек, е незаконната вариация.