Коментари - Тиранозавърът бягал много по-бавно от Юсеин Болт | IT.dir.bg
назад

Тиранозавърът бягал много по-бавно от Юсеин Болт

Тиранозавър рекс е бил толкова огромен, че не би могъл да бяга по-бързо от умерен тръс, установиха германски учени.

Обратно в новината

Коментари - Тиранозавърът бягал много по-бавно от Юсеин Болт | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Следователно Юсеин Болт не е тиранозавър!

еми ква е разликата дали ще го яде след 20м или след 5км, повече пот и л а й на:))) тука малко се сравняват камъни с домати, когато е съществувал дино може човека да е бегал повече или динозавъра да му е бил храната и той да е бегал от човека:))

Когато е съществувал дино, не е съществувал човека. Ама то не става само със "Семейство Флинтстоун". Трябва и акъл.

Тий-рексът може да не е бил по-бърз от Хюсеин, но със сигурност е бил по-красив и вероятно по-умен !

=> е ял бяло месо

Не е възможно динозаврите да са се движели на два крака. За това е необходимо главата, в която е вестибуларния апарат да е над центъра на тежестта и над ходилата, а на рисунките и във филмите не е така. динозаврите са пълзели, плували и ходели в блата и водни басейни. Трябва да имаме предвид това, че тогава земната повърхност е била съвсем друга - много равна, покрита с кал и вода и мека растителност /голосеменни/.

На моите кокошки в двора главите им не са над ходилата. И все пак могат да ходят.

хм....ако един динозавър е само два крака и голяма, изнесена напред глава, да - той ще падне. Всички динозаври обаче, без изключение имат опашки. И то, големи и дълги опашки. По този начин тялото на бягащия двукрак хищен динозавър се превръщало в нещо като везна. Опашката е не само своеобразно кормило,но тя балансира тежестта на шията и големината на главата.Природата го е измислила. При апатозаврите , които имат много дълги шии, има съответно още по-дълга гигантска опашка. А Тиранозавърът вероятно се е движил не "изправен", а тежката му голяма глава била на една линия с гърба и опашката. Опашката не се е влачела по земята,тя е много важен орган от тялото.Тя е своеобразен "жироскоп", който държи огромния двукрак хищник прав.Така животното в приведен, хоризонтален вид, било високо около 4 метра и дълго цели 13 метра, ведно с опашката.Тя балансирала двуметровата глава на хищника.

Говоря за мястото на вестибуларния апарат, а не на центъра на тежестта. За да има животното чувство за равновесие, главата трябва да е над центъра на тежестта, а участието на опашката в пазенето на равновесие е друг въпрос. Главата на кокошката в статично състояние е приблизително над центъра на тежестта.

Във филма на Спилбърг, динозаврите са генномодифицирани. Обяснено е и в самия филм и по странно стечение на обстоятелствата, това се вписва в откритията в следващите години. Примерно, че динозаврите реално са имали перушина. Във филмите са с люспи и груба кожа като влечугите. Щом, са генномодифицирани (във филма), значи е напълно достоверно (за филма) да може да бягат колкото джип.

Гепардите са най-бързи но от групата на бягащите животни. А иначе, някои птици достигат над 300 км/ч при пикиране. Някои риби достигат 130 км/ч.

браво на детето гордостта на мама и на тате

Абе ти като много знаеш що не скочиш от един самолет да видим няма ли да се движиш с повече от 300 км/ч ??? Тук говорим за друг вид движение.

Свободно падане от самолет на човек е около 250 км/ч. Няма как да стане повече от 300 км/ч, заради съпротивлението на въздуха. Е, ако си глътнеш корема и нахлузиш специален костюм, може да добавиш още 5-10 км/ч.

на тиранозавъра замервали ли са му на 100м. в боядисани коридори на превъзходна настилка с подходящи обувки а и дали са му правили допинг-проби?! ?! а и кой тиранозавър? тренирал ли е 20 години?? малко масъл джуз??

Явно тиранозавърът бавно, бавно е избягал - щото нещо го няма наоколо.

и слона е голямо и тромаво животно. но не можеш му избягаш, ако реши да направи калнолайнива локвичка от тебе! а мишката е мъничка, и можеш да я настигнеш когато си искаш!

Технически погледнато, слоновете никога не "бягат", а само "вървят много бързо", доколкото винаги поне един техен крак е на земята. В същото време, скоростта им на придвижване достига (измервана многократно) до 15 мили в час (24км/ч), която могат да поддържат 35-40 минути, което трудно може да влезе в определението "бавно и тромаво".

100 метра за 9,58 секунди на Юсеин Болт, означават почти 37,58 км/час, което не е два пъти по-бързо от 26,6 км/час на тиранозавърам, а само с 41% по-бързо. Въпросът опира и до това кой колко може да издържи на спринта, а и повечето хора едва ли ще успеят да тичат със скоростта на тиранозавъра.

Това е средна скорост за 100 метра. Максималната скорост се набира някъде на 40 тия метър. Тя е доста по-голяма от средната.

Ако Юсеин Болт срещне тиранозавър, ще бяга много по-бързо от Юсеин Болт.

Няма да има причина Усеин Болт да бяга от тиранозавър, който е бил растителноядно животно според структурата на целюстите и зъбите на това животно, които не са подходящи за разкъсване на плячка поради плитките си корени и голяма държина. Ако разгледаме всички хищни животни в днешно време, ще видим принципни разлики с тези на набеденият за хищник тиранозавър. Зъбите по принцип не са критерий за определяне на диетата на едно животно. Гибона например июма страховити кучешки зъби, но диетата му е растителна. Слонът има най-големите кучешки зъби, но също е вегетарианец.

А преди колко ли години е живял тиранозавъра? Мен лично ето този въпрос ме мъчи от доста време... Понеже радиоактивното датиране е компроментирана шаманска шашма, на която не вярвам, мога само да предполагам, че Рекс се е разхождал по Земята преди около 8000 години...