Коментари - САЩ заменят М14 с немска снайперска винтовка | IT.dir.bg
назад

САЩ заменят М14 с немска снайперска винтовка

Американската армия ще пенсионира най-популярната си снайперска винтовка М14 и ще я замени с немската Heckler and Koch G28.

Обратно в новината

Коментари - САЩ заменят М14 с немска снайперска винтовка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можело е да прекопират КАЛАШНИКОВ, най-модерното оръжие в света !

а за мен най интересно бе друго - основното оръжие на хамериканските командоси може да бие само цивилни... това дали е случайно?

Да нямате проблеми заради израза в статията :"Малко след инвазията в Ирак през 2003 г".....

"Новина" ли е информацията за техническите данни на средство за убиване на хора?!

Хората са много различни, в някои примитивните инстинкти са все още много силни Така е било винаги, проблема е, че преди по време на войни са загивали стотици хиляди, милиони, десетки милиони, което е трагедия, но сегашните конфликти могат са сложат край на човешката цивилизация и на живота на планетата като цяло и случката няма даже да има кой да я определи като трагедия Егото на хората взема връх над разбирането на небходимостта от мирно съжителство с останалите. При предишните войни хората са изпитвали отново и отново ужасите на войните и това им е помагало поне за известно време да ценят мира, при съвременните войни няма да имат шанс за равносметка

че те кога са можели нещо сами краварите

"мощността на пушката е достатъчна, за да се справи с облечени като цивилни бунтовници" Гадните бундовници винаги са облечени като бебета.

Точност до 600 м? Още миналата година руснаците изпробваха снайпер с точност до 3000 м...

пхахаха..абе нема ли по-интелигентни тролове....баси пасмината..

Всички са делкани с теслата, на бързо...

За над 1000 метра има други - 50ти калибър (12.7мм). Това е съвсем различна бира. Обикновено има стрелец и наблюдател. Наблюдателя мери разстояние до целта, сила и посока на вятъра, температура на въздуха, надморска височина... смята и казва на стрелеца какви корекции да нанесе...

Те са най-великите беееее! Раршките имам в предвид , да знайш.мМалииииии!!!

Ако има някой, който да разбира от оръжия това са американците. От една страна те са едни от първите, които проектират авангардни системи за леко стрелково въоръжение. От друга страна там притежаването на оръжие и ползването му в домашна обстановка е мания. От трета страна те са достатъчно богати та да могат да си позволят най-доброто. От четвърта в САЩ има над 450 производители и кокуренцията е убийствена. от пета страна те не робуват на идеологеми че американското винаги е най-доброто. И т.н. След като са избрали Хеклер и Кох, значи това нещо превъзхожда с много американските образци. Що се отнася до дискусията дали и доколко АК-47 е подобрена версия на МР-44, аз ще посоча следния железен аргумент. Руснаците тръгват да копират МР-44 още преди края на войната. Тази система многократно превъзхожда всичко, което има в Съветската армия. Но.... се оказва че и копирането не е толкова лесно. Уж просто, ама.... не чак толкова. И понеже оръжейната фабрика на Хуго Шмайзер попада в съветската зона те решават всички специалисти, заедно с документацията и оборудването да бъдат преместени в СССР. Това са над 100 души висококвалифицирани инженери и техници-оръжейници. Които цял живот са се занимавали с това да правят стрелково оръжие. И тогава започва модернизацията на МР-44. Под вещото ръководство на инж Шмайзер, разбира се, а не на полуграмотния сержант Калашников. Зяаслугата на Шмайзер е огромна - в технологичната мизерия на СССР той успява да направи чудо - да преработ своята конструкция така, че да стане още по-добра от немската МР-44. Нормално - той затова е и велик конструктор. И я си помислете само, кой по-лесно би направил преработките на МР-44 до АК-47 - екипа от инженери, който го е измислил, или някакъв никому неизвестен полуграмотен сержант. И за какво държат Хуго Шмайзер и екипа му в изследователския център за стрелкови оръжия чак до 1953 г (след това ги пускат в ГДР, където малко след това Шмайзер умира). Не за да почистват Калашници след стрелбите.

Разбират, затова купуват германско, вместо да си произведат. А рашките не ги подценявай - учат се бързо.

Е пак Руснаците и Китайците са им взели акъла ..... абе то май акъл нямат Хамериканците. Също както и противо ракетния щит Не е против Руснаците а за защита от Ирак и Северна Корея .......

Квото и да имат пак ще ядат бой. Виж в правенето на филми ги бива. Филми за наивници...

Просто си знаех, че някой ще е свалял мишени с калашника от стотици метри. ;)

АК-47 Е недостижим

Точност 400 м

Точност 400м имат между 6 и 10 от 100 АК-47. Данни от оръжейник! Обикновенно е между 100 и 250м.

Тази новина чака.......

Статията не струва пред коментарите на форумните командоси и професори по военно дело.

Тази пушка и тя не е ли срещу ирански пехотинци?!:-)

Само за информация на редакцията. Американците не ползват термина "винтовка" - русизъм е.

И к'во? Щуцер ли да му казват?

Нека да познаем откъде е преписвал пак Гогов...

E оти швабско, а не американската CheyTac 408!? Тогава сменете колтовете М16 с HK416 и беретите fs92 с Glock 17?

Амекиранската полиция основно използва Хърватски пистолети, Забравих им марката но се понават по това че са над 80% пластмаса

Австрийски са. Глок.

Гогов въобще не е на ясно какво е писал. М-14 не е снайперска пушка, е Enhanced Battle Rifle. М-14 е част от задължителното въоръжение на взвод от пехотата на САЩ, където ролите са разпределени. Двама носят M249 SAW за прикриване на нападения и отстъпления, един, обикновено взводния е с М-14, която е оборудвана с мощен оптичен прицел ако се появи цел на по-голямо разстояние, а останалите са с М-4А1, като поне двама от тях са с оптичен прицел, а останалите с рефлексен. Снайперски пушки хората си имат достатъчно добри, Ремингтън, M110, Берет и пр, които целят над 2 км., а не като остарелия боклук Драгунов, руснаците отдавна имат по-добри снайпери. Оня пък дето целил с Калашников на 700 метра има много здраве. С АК-то можеш да уцелиш нещо на повече от 300 метра само по случайност, и то само на единична стрелба.

Гогов че не е наясно то е ясно, ама и ти не си много в час. М-14 е за прецизни стрелци в отделенията (дезигнейтед макрсман). Руснаците използват СДВ за същите цели. И при равно обучение - аз бих заложил на СВД и като точност и като мощност. А за "истински" снайперисти американските пушки са доста добри, но и руснаците имат по-добри снайперки.

СВД-то също е много остарямо като концепция. Освен това е безкрайно капризно откъм муниции. А за точността и мощността - стрелял ли си с СВД, че си толкова категоричен?

Е хубаво, радвам се,ама дайте и на всеки българин,неосъждан,с висше образование и собствен имот по един демоде АК-47 с два пълнителя-демокрацията не е справедливост,хората ги прави равни Калашников

.. и гледай само по светофарите какво ще се случи.

В казармата на стрелби имахме мишени на 700 м и ги целихме с АК 7.62х39

спецназ ли си! брях! 700 метра!!! какво е туй чудо.

Или никога не си бил в казарма, или си бил кашавар.

От 700м с АК можеш да уцелиш НДК..

И колко бяха големи мишените? 200х200 метра? Много поздрави да имаш, дето си целил, че и уцелил мишена с АК-47 от 700 метра.

Това бе третата мишена, казваше се картечно гнездо, не беше повече от 2 квадратни метра и беше на майната си. Чак 700 може и да не бяха, но 300 до 500 може и да е имало. Беше най-нормално да ги умери войник.

Мишените с габарити 7х7метра и АК с оптични прицели.

Auto noobs

ПЛАНИРАТ КРАВАРИТЕ ,АМА СА СБЪРКАЛИ МЯСТОТО- ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ...

а бе ще клекнат краварите и на драгунов,още малко им трябва да се сринат във военно отношение,щото икономически са вече зависими от бутачи на кули и ефтинжоса китай

Сега ще трябва да преоборудват и Холивуд! Все пак те са острието в пропагандата им!

ВЕЛИКИТЕ КРАВАРИ И СКАПАНОТО ИМ ОРЪЖИЕ...ИНАЧЕ НЕ ИМ ПУКАЛО ОТ РУСКИТЕ РАКЕТИ...

Който го може си го може. Немците винаги са имали добри образци на стрелково оръжие. И най-вече - работещи. Да не забравяме че протипът на известния "Калашник" също е немски - МП-44. А всъюност този, който е конструирал АК-47 е конструкторът на МП44 - инж Хуго Шмайзер. И неговия екип, разбира се. Никой, освен в Русия не вярва на баснята че един полуграмотен съветски сержант може да измисли нещо повече от екипа от над 100 инженер8и и оръжейни майстори на Хуго Шмайзер (които след ВСВ са били закарани в СССР, заедно с цялото оборудване на завода и пуснати чак след 1953 г.) А що сеотнася до цената , той и Москвича е евтин, но нормалните хора предпочитат Мерцедес. Е, а като компромис може и Ауди и БМВ.

Какво общо имат МП44 и АК47 освен газовото бутало??? Дори прост прочит вън WIKI ясно и категорично казва - "Визуалната прилика между StG44 и АК-47 дава плод на множество конспиративни теории свързващи тези два автомата. Трябва да се отбележи, че конструктивно двете оръжия са коренно различни. . ." Писна ми от разбирачи набор 1990 и нагоре.

Понеже твърдиш че си разбирач. Първо за един образец оръжие се разработва боеприпаса. Стг44 използва 7.92х33 Курз дизайн. Самата разработка на боеприпаса не е на Хуго Шмайзер и отнема около 3 години. Това са дизайн тестове и след това изисквания към цевта и образеца на оръжието. Ха така... и как точно Калапников за има няма 1-2 години успя да направи образец оръжие което да използва (по случайност) Курц дизайна на боеприпаса, пък да ползва и същите принципи на Стг44, като пример: Газово буталния механизъм над цевта. Работа на заключващия механизъм с Курц боиеприпас и т.н. и т.н. Да... механично малко се различават, но принципа на действие е един и същ. И как един велик съветски сержант успя да събере в себе си екип като на Шмазер, пък и да направи машини и заводи за изработката на оръжието. Нека някой си мисли че е на Калашников.... истината, може би никой няма да разбере защото всички инженери са си спасили живота благодарение на изобретенията си.

Да да

Освен Шмайзер още стотина инженери на други оръжейни системи са били завлечени в СССР. Ако беше само директно копирането на МП44 нямаше нужда да ги взимат. Имали са завода и документацията. Само че не е трябвало да копират, а да създадат усъвършенстван модел, затова и има съществени разлики. Само доста кух човек може да дава тези разлики при това положение като аргумент, а не се знае кой е писал глупостите в Уикипедия или по-скоро преписал от руския вариант. Шмайсер не е бил доволен от затвора и приспособява схемата на затворите на немските авиационни картечници. Между другото с него в СССР са завлечени и Карл Барницке, Оскар Шинк, Оскар Бетцолд, Отто Дич, Ханс-Иоахим Ди

Ivan Ivanov

Ти пък що смяташ Вики-то за единственото правилно място за получаване на ВЯРНА информация ??? Нали и там пишат помияри като тебе,хал-хабер нямащи от нищо...

толкова филми имат за снайперисти а една свястна пушка да нямат....

Те и филми за демокрация и за победи във всякакви войни имат :)))

A Barrett , CheyTac ? В случай става въпрос за друг тип оръжие - хибрид м/у автомат и снайпер.

И КОЛИТЕ ИМ СА СКАПАНИ-ПРОСТО КАМИОНИ

е номер 1 в Света.

Гръмка победа на европейския подход и дизайн. Американците се мъчиха повече от 70 години с разни техни измислени карабини, които все някъде и по някое време се оказваха неподходящи и неудобни. М-16 във Виетнам, М-14 в Ирак. Но пък да се твърди, че новата немска карабина е лека, е малко смешно. Пълно снаряжена е 7,5 кг, т.е. два пъти по-тежка от аналогът М-14. И почти два пъти по-тежка от АКМС-74 - 5,1 кг с оптика и 30 патрона (това доста стара модификация), който е със много близки характеристики като стрелба.

По-тежка е и от СВД, а отстъпва по мощност. Може би е малко по-точна, но предвид цената (СВД е почти без пари сравнена с гореизброените)....

'малко по-точна'.. СВД е от каменната ера - оръжие за 300-400 метра.

Тежко им е на САЩ..