Коментари - Елън Мъск: Базовият доход ще ни спаси от AI | IT.dir.bg
назад

Елън Мъск: Базовият доход ще ни спаси от AI

Елън Мъск вярва, че въвеждането на безусловен базов доход ще спаси човечеството от много лоши последствия, свързани с развитието на изкуствения интелект.

Обратно в новината

Коментари - Елън Мъск: Базовият доход ще ни спаси от AI | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tоа пак е забравил да си вземе лекарсвата...

ТТ Елънчо само комунизма ще оправи нещата !

Каква е логиката хората да правят самите себе си излишни? Когато роботите заменят хората, на кого ще служат тези роботи?

Точно ! За мен човекът е човек, когато създава нещо и се радва на реализацията на усилията си. Ако спре да създава, животът му се обезсмисля. А каква е логиката? Логиката се нарича "алчност за пари"...капитализмът се движи от стремежа за по-големи печалби, и поради факта че роботите излизат по-конкурентно способни от човека, капиталиста предпочита тях. Роботът не се уморява, не боледува, не забременява, не пуши и не пие кафе.

Ще има нужда от все повече техници за ремонт на роботи, и заплатите им ще растат. Затова младежи, записвайте се за инженери.

Сигурно ще направят и роботи-техници...

Интересно е парите за базовия доход от къде ще се вземат? Значи корпорациите ще инвестират пари в разработката на роботи за да си увеличат производителността и после ще раздават печалбата бадева за да има кой да им купи стоките? Тука нещо на кибуц намирисва...

Точно това се опитах да обясня в предишния си пост. Ако роботизираните фирми не дават своят дял в социалното осигуряване, системата рухва. Т.е. ако имаме хиляди хора на улицата без работа, и хиляди роботи ( собственост на малцина капиталисти), и ако хората нямат пари да си купуват стоките , които капиталистите с роботи бълват на пазара, пазара рухва, съответно капиталистите си остават с робот в г- за...Затова правителствата трябва да осъзнаят проблема и да изработят адекватни закони за данъчно облагане, които да отчитат факта че роботите създават блага и стоки и трябва да се облагат с данъци. В момента, ако една фирма със 100 робота дава стоки на пазара, а друга със 100 човека дава стоки на пазара, роботската фирма минава метър с данъците за социално осигуряване, ...а в същото време товари пазара със стока, която онези , безработните, нямат пари да купят. Затова в интерес на двете страни, и "роботските" фирми, и безработните, е да се обнови данъчната система. За мене проблемите на икономиката и на обществото като цяло не идват от това коя политическа партя е на власт, а от неразбирането на опасността от роботизацията. В момента това не е толкова очевидно, защото все още аутсорсинг-а през Китай засенчва роботизацията, но в един момент и това ще свърши и тогава проблемът ще лъсне.

Тука много народ се изказва без да има идея за какво става дума. По принцип Мъск е прав, че машините и изкуственит интелект ще изместят хората от работните им места и на работа ще останат само онези, които няма как да бъдат изместени от машините.При това положение, за да просъществува обществото и икономиката, трябва да се промени начина на събиране на данъците ( забележете, социалните помощи идват от данъци върху заплатите на хората, роботите не плащат данъци). Т.е. ако се въведат данъци върху стойността на стоките, които влизат в пазара и са изработени от роботи, може да се постигне някакъв баланс и да има пари за базовия доход. Но според мене проблемът не е толкова в това ( то се решава някакси). Проблемът в по-далечна перспектива е , как да се съхрани развитието на човеците като такива, без да дегенерират поради бездействие и отдаване само на удоволствия и липса на стимули за образоване и т.н. Погледнете арабските общества, които имат пари. Какъв стимул имат те, ако се къпят в пари и не им пука как ще изкарат насъщния. Дегенерати. Така че трябва да се въведе и някаква система за стимулиране на база постигнати успехи в образование или нещо подобно. Иначе хората са загубени.

Машините никога няма да изместят нуждата от мислене, понеже те не могат да го правят това нещо. Те изпълняват заложени от мислещи хора алгоритми и това е всичко което могат и ще правят в бъдеще. Машината за правене на гайки е в пъти по-сложна от гайките, а човекът който проектирал и направил тази машина, е порядъци по сложно усторен от нея и в нейната реализици прозира неговият замисъл и чрез нея се осъществява негова цел. Организацията в този свят е отгоре надолу. По-способните интелигентни същества, които имат вложени в себе си повече и по-сложно организирана информация, могат да създадат по-просто устроени от себе си същества или физически системи, които имат вложена в себе си по-малко и по-просто организиран информация. Обратното не е възможно поради информационата и познавателна бариера. Затова матрите за изкуственият интелект с които ни облъчват активно напоследък, не са нишо друго освен мощна пропоганда и тя си има цел - глобализиран контрол под мод девиза novo ordo seclorum. Това са безумните блянове на сатанистите за един свят от атеисти. Но атеизма е най-фанатичната религия на беззконието, проповядвана от човекът на греха и погибелта. Той няма научна основа, а в неговата основа стои бунта на садомазохистити срещу веният Създател и поддръжник на живота във вселената.

Само да ви подсетя, че машина, направена от хора и с алгоритми, измислени от хора, победи Гари Каспаров на шах, и то при положение че той самият искаше да докаже че машината не може да бие човека. Така че, изкуственият интелект е факт, макар и не точно това, което си представяме че ще бъде. Дори и машината да побеждава с "брутална сила",а не с креативност, това не променя факта че побеждава. А наскоро машината победи и азиатския шампион на играта Го, за която се казваше че "бруталната сила" на изчисленията не играе роля.

Това с гарантирания базов доход не мисля, че ще сработи така, както си го представя Мъск. Има го в творчеството на някои писатели на научна фантастика, където не изглежда особено добре, но да речем, че там е художествена измислица. По интересното е, че вече го има реално приложено в някои богати държави и резултатът хич не е добър. Например в Австралия: там вече има хора, при това бели австралийци, които 3-то поколение не работят нищо и живеят на социални помощи. Държавата е достатъчно богата да им ги осигури. Обаче какво се случва: те имат жилища, коли, телевизори, телефони и т.н., но всичкото това е на доста по-ниско ниво отколкото на работещите - по-евтини марки продукти и т.н. По-интересното е, че тези хора много приличат по манталитет на нашите цигани - живеят в отделни техни по-бедни квартали и там е точно толкова опасно да влезе нормален човек колкото в негърски или латино квартал в голям град в САЩ. Влезеш ли там най-малкото, което може да ти се случи е да те оберат, а иначе могат да те пребият или убият. Накратко казано това си е типично гето, само че с бели обитатели. Та тия хора по цял ден пият, дрогират се, бият жените и децата си и крадат, абе изобщо low class безделници и дребни престъпници. Може да ги видиш редовно да се мотаят с колите си из другите квартали /на работещите хора/, където гледат къде, какво може да се открадне, точно като нашите цигани само дето нашите са с каруци, колело или пеша. С две думи, дадеш ли на някой пари наготово без той да е принуден да работи за тях, ти го превръщаш в безделник и той най-често или пропада в пиянство и дрога или се чуди каква беля да направи, че да му е по-интересен живота или се случват и двете неща. Може би е по-добра идея да му дават този базов доход срещу някаква макар и минимално количество, но свършена работа - примерно да подрязва храстите в парка или нещо подобно. Важното е да го държат зает през част от денонощието, за да не му остава време да мисли и върши глупости.

Срещат се Бай Ганьо и Мъск. Това преди години.... Мъск казва: -Ракета до Луната ще пратя! БГ.- Може, ама скъпо че е тва. Ние че пратим по евтино. ЕМ- Как така? Каква е цената на ракетата ви? БГ- При нас у соца цени нема, пари нема, всичко е еднакво. ЕМ- Всички по равно? Колко струва 1 апартамент? БГ- 1 лв. ЕМ- А една кола? БГ- 1 лв. ЕМ- WOW, много евтино! За долар- два и апартамент и кола??!!!! А цената на 1 хляб? БГ- 1 лв. ЕП - Това е скъпичко. А каква ви е заплатата за месец. БГ- Момче, не ме ядосвай с тъпи въпроси. Нали ти казах вече-1 лв.!!!

Няма ли кой да му обясни на Мъск, че този опит с базовия доход вече го имаме в България с част от нашите съграждани. Резултатът е, че трябва да им плащаме да ходят на училище! А вече не знаят и български!

Айде - Елън изрови Ленин.

..Те така си мислеха и като създадоха компютъра...А вижте ни сега :)

..Те така си мислеха и като съсдадоха компютъра...А вижте ни сега :)

уважения към каквото е там постигнал, но 'специалистите по всичко' са твърде много.

И аз съм за! По един робот на всеки може и секс робот и си го юркаш на работа вместо теб и какво ти трекне а парите в банковата сметка да си се трупат като ми трекне а на Маями а на Ибиза и яко магистрали а робота да блъска и нощни смени :)

баце, за маями и ибиза не знам, ама май требва пак да минеш след 8кл училището че нещо ти се губят разни неща :)

С 5-ти клас образование какви други мечти да имаш? Че си и пестелив: мултифункционален робот ти се приискал: хем да става за секс, хем да бачка друга работа. Ама те корпорациите хич не обичат да пускат такива продукти. Те предпочитат да ти продадат поне 5-6 робота: един за секс, друг за кухнята, трети за градината и т.н. А мултифункционалните устройства обикновено нищо не вършат както трябва. Няма страшно, така като те чета не си някакъв естет, не са ти големи изискванията и един мулти-робот ще те устройва перфектно.

"На всекиму според потребностите" гласи една известна мечта. Също че капитализмът е най-дългият път до комунизма, което рано или късно ще се окаже неизбежно. Изобщо умни хора са живеели преди векове, за разлика от някои сегашни юпита...

"По този повод Елън Мъск смята, че в бъдеще автоматизацията ще наложи необходимостта от въвеждане на универсален базов доход (всеки гражданин получава определена, еднаква за всички, месечна сума от държавата, независимо дали работи или не бел. авт.)" Лошият Кадафи беше НАПРАВИЛ това в Либия - след като одържави нефтодобива и изгони щатските и други корпорации - и какво му направиха САЩ, Мъски? Разфасоваха и държавата му, и него. Не се набърквай във вътрешните външни работи на САЩ, Мъски, да не отпътуваш скоропостижно за Марс с one way ticket ...

Абе и аз се чудя как още Елънчо не е отпътувал в небитието с тези и други негови идеи и изобретения, но все си мисля, че той е необходим на някого (може би самият той не знае колко е необходим). Това обаче не пречи междувременно да му се крои шапката, за да е готова, когато решат да му я нахлупят. Ще е наистина жалко, защото безспорно в него освен ум, има и идеализъм.

Онези под върха на пирамидата взеха много да проповядват чрез медийното гуру Мъск своите безумия сред масите. Гарантиран базов доход значи да се взема от джоба ба работещият и да е даде на неработещият. Благотворителността е хубаво нещо , но тя може да бъде единствено доброволна. В противен случай това действие се е класическа кражба която се осъжда от вечният Божия на Божият закон. Може би и затова започнаха отдалеч с мантрите за заплахите от изкусеният интелект. Нещо което не съществува реално. Първо създават митове и легенди а после оправдават престъпните си действия с тях. Затова Мъск толкова много говори за управляем полет да Марс, за да е в центъра на камерите и между другото да проповядва идиотизмите на тези които го финансират.

Гарантиран базов доход ще получават и работещият, и неработещият - за сметка на роботизираното производство. Така неработещият ще разполага поне с екзистенцминимума, а работещият ще си добавя към него и заработеното.

ха ха, това е иди.отия баце, не знам живял ли си през соца, аз хванах малко от презрелия късен. точно на този принцип :) и затоа сега още му сърбаме попарата :) има социални експерименти на темата.. разтърси се из интернет ще видиш .

Е па нормално, повечето професии и без т'ва са безсмислени. Ще бачкат само умните, които ще задават концептуални решения на роботите, останалите или трябва да измрат или да получават доход с който да решават кръстословици по цял ден.

Милиардер комунист, ти да видиш!

Истината е че идват много мрачни времена за човечеството, парите и власта ще се съсредоточи в шепа хора още по зле от колкото е сега. Никой няма да ви даде базов доход не ставайте смешни. Повече от половината хора ще бъдат бездомни. Смъртта ще е на всяка крачка и на никой няма да му прави впечетление. Синовете ще обиват майките си и бащите си за да оцелеят. Никой няма да има приятели, защото няма да са му необходими. Ние всички ще сме бедни, освен ако не си сред малцината способни да си позволят образование за една от малкото професии които изкарват пари. Хора не раждайте деца, те ще живеят в мизерия!

На вас няма да даде.

На път е да преоткрие топлата вода. Готови са да го смачкат всеки момент.

Ние, българите, отдавна сме го постигнали това за част от обществото. Всички цигани имат базов доход по една хилядарка на месец без да работят. Само че не се нарича базов доход, а социални помощи, детски, помощи за отопление, издръжка на дете и т.н. За съжаление останалите трябва да работят.

каде дават по 1000 на циганин бе бате ние нашто семество взима 320 ... теб да та яде мечка дет лажеш така

При осигурен базов доход, кое е това нещо, което ще удря спирачката на неконтролируемото размножаване, особено в Азия, Африка и циганската махала?!! И кой е тоя магьосник аджеба, който ще осигурява на няколко милиарда лежачката и пиячката?!! За съжаление германците са само 80 млн., множко ще им дойдат за отглеждане цяла Индия и Африка...

с "неконтролируемото размножаване" е лесно! Правиш три деца и .... клъц.

да бе три, кой ще ги гледа, само по едно :)

Ура, тъкмо ще вземаме колкото циганите...Няма сме все рая.

Тоя съм го гледал по телевизията, търпя го около минута и сменям канала. Плещи пълни глупости, празни приказки. Популист.

Така е! За тъпаците, всичко което е казвали навремето Галилей, Нютон, Максуел и т.н. са били пълни глупости.

Ти сега сравняваш учени с Мъск, намали марихуаната момче.

Нютон е един от най-влиятелните хора по онова време, законите му не са били поставени под съмнение. Не намесвай чистата наука с бръщолевенията на някакъв милиардер дето утре никой няма да помни.

Много си необразован/а. Човека е гений. Един от малкото хора който се опитва да промени света. Прочети малко за него или поне му запомни името. Скоро ще разбереш защо

ОК бе бай Мъск, още от днес можеш да ми кихаш по 10 хилки на месец, че има за леб, салам, халтура и чоропогащи за Айшето. Нема лошо.

Само да не ти се окажат малко тези 10 хил., че аз през 97-98 ги вземах за час-два работа ама .... :)

че ги индексираме бе брато, по курсо на доЛара.

тоя сладкодумник да поживее 1 год. на Марс с базов доход и тогава да с плещи малоумията. Лесно е да даваш акъл като си финансово обезпечен. И не ми обяснявайте колко е умен, защото имал пари. Хвана се на държавната цицка с САЩ а колко са му кредитите само може да се гадае. Само за батериите на "теслата" дължал 1.3 млрд или нещо подобно.

Не разбира се, само знам кой и горе-долу кога я е писал :-). Знам и каква е идеята.

Мъск явно не гледа телевизия - иначе щеше да знае, какво й се случи на Германия в последната година благодарение на такива "благородни" идеи за обгрижване на куцо, кьораво и сакато.

Някой знае ли къде мога да получа този доход в българия, благодаря предварително Петко

сега няма ... преди имаше купони, но свършиха ..

Аз откога повтарям, че на първо време трябва да се намали работния ден или работната седмица. Да се ограничи максималната пенсия до ниво миминална работна заплата. Наред с това обаче и трябва да се реши проблема с тоталните паразити, които се размножават като скакалци. Налага се световно правителство - демек тотална глобализация, което да ограничи раждаемостта, както и да се въведе минимална възраст за разплод от поне 20г. В противен случай планетата си отива или от тотална война или от пренаслеване и изчерпване на ресурсите и невъзможността им да се възобновяват.

да работната седмица да се направи 30 часа и да се работи 10 месеца в годината, 2 месеца почивка. така ше се намали безработицата и ще са по-здрави работниците. 120 часа месечно или 1200 годишно.

Сигурно ще предизвикам писък, но базовият доход си е чист Комунизъм в добрия смисъл на тази дума. "От всеки по възможностите и на всеки по потребностите."

Намерен е добър смисъл в думата "комунизъм"??? Имаме новина!!!

Объркал си се. "Базов доход" означава само насъщни нужди - жилище, ток, вода и НЯКАКВА храна. Това не е според нуждите, а според минимално необходимото за средностетистически индивид. Няма да имаш телевизор, компютър, или някакви други екстри - за да ги имаш трябва да спестиш от ток и вода. И напротив този работещия ще е с възможностите: ще може спокойно да си позволи много повече - море, басейн, голяма къща, яхта, най-нови и модерни джаджи, готини мацки ;))) и т.н Минимален базов доход не покрива "нуждата" от луксозни екстри, за каквито има мерак всеки един човечец, както повелява комунизма. Това е само по-социално общество, в което пак ще има разделение.

Защо противниците на безусловния доход и развитието използват компютър, за да пишат глуповатите си коментари? Това противоречи с техните възгледи. Противниците би следвало да напишат писмо, след което да го занесат на крак до редакцията на Дир, а последните да им го публикуват под формата на коментар. Така един ден и робот ще произвежда храната, дрехите и всичко на тези хора, без те да са нужни. Та, когато дойде този момент, тези тъй наречени глуповати противници, сепуко ли ще си направят, гладни ли ще стоят, граждански войни ли ще спретват или ще се примирят с безусловния доход и ще се отдадат на някакво хоби?

И американците ще станат комунисти! ;)

Обаркал си нещата. Комунизма изисква на всекиго по-равно независимо от вложения труд. В случая се предлага "равен базов доход", но работещите ще получават повече, а в някои случаи и многократно повече. Това е социалност. Комунизма спира развитието на обществото, защото интереса от работа се губи, заради тоталната уравниловка.

Цъ, нещо не си доучил по ДиаМат. В комунистическата доктрина е записано "Всекиму според възможностите, всекиму според заслуженото". Никъде не се говори благата да са поравно.

Това е интересен въпрос. Предполагам, че правиш това, което правиш и в момента. А по-точно - ти колко ферарита и яхти имаш? Само не ми казвай, че нямаш поне едно имение на Карибите и един частен самолет в гаража... И моля ти се, не ми излизай с номера, че не ти трябват.

Тук това не може да се случи,защото циганите ще откраднат де що има роботи за джилезу...

Навремето когато създали танка, решили че няма да има нужда от пехота.Само помислете, човек създава робота , бог създава човека.Как мислите, кой ще надделее?

Робота естественно, гледай Терминатор и ще видиш за какви роботи става въпрос

Ако знаете колко е трудно да не правиш нищо и да не се побъркаш! Самоубийствата ще нарастнат, но се надявам и еаждаемостта да спадне - особено в страните, които произжеддат неграмотни хора.

Това вече зависи от интелектуалните възможности и потенциал на всеки индивид. Аз пък се сещам за хиляди неща, които ми се правят и не виждам как бих могъл да ги направя в един човешки живот, при положение че съм принуден от реалността на текущата система да работя в по-голямата част от времето си едно нещо. Определено, ако не ми се налага да го правя, ще имам време за много повече и различни неща.

Неимуверно си прав. Но за всичко това трябват ресурси. А когато работиш за ресурси, нямаш време. Когато имаш време, нямаш ресурси. Това е реалността на днешната система.

как да задвижиш даден човек да свърши нещо? - даваш му пари... в случая са измислени пари от нищото - хартийки и пластмаса с евтин чип или магнитна лента... как да задвижиш робот? - с ел. енергия и малко смазка, и го наглеждаш и обслужваш технически... кой ще даде пари на нищо не вършещ човек? - ??? кажете ми, за да отида там да живея:) живот ще си живея, ехеее! ама се наричало: утопия, идеализъм и т.н. други думички и словосъчетания от тоя род :) мъск говори и пише, това което искат да чуят хората! а това е много лоша черта от човешкия характер!!! демек ще ви излъже, употреби и изхвърли, а той ще е на парса:) ще обират хубавата парса, а вие така или иначе ще си седите гладни, боси, голи, но пък на тях ще им харесва и ще си мислят, че са велики... присъщо е за дребните, мънинки душички мамини те юдейчета "златни" :) как хубавко си похапвате златцето, ама после ще търсите светлината, а няма да се покаже за вас хахахахахахаххахахахахахахаххахахахахахахахахаа

Задвижването на човеците ще е изцяло по желание, понеже от тях няма да има нужда, защото техните предишни задължения до голяма степен ще се покриват от роботите. Които ще работят без почивка, много по-качествено и много по-евтино, както и няма да стачкуват и да имат претенции и желания. И какво се случва в един такъв момент, когато хората са излишни, а в същото време бизнеса произвежда стоки и има нужда от потребители? Появява се безусловния доход, за да може човечеството да продължи да се развива на вече едно много по-високо ниво. Сигурно и световният шампион по "Го" си е мислел като теб преди да бъде многократно победен от AI на Гугъл. Повече за полуграмотни първобитни типчета не обяснявам, че е загуба на време и ресурси, а те не са безплатни.

Аре спри се ве олигофрен, никой не иска да ти чете глупостите

Аз откога повтарям, че на първо време трябва да се намали работния ден или работната седмица. Да се ограничи максималната пенсия до ниво миминална работна заплата. Тъпунгер, това и сега е факт за определени прослойки от обществото наречени: "пенсионер", "мангал", "държавен служител ;)))" и т.н.

За умниците, които коментират комунизма и Мъск да напомня, че Маркс е смятал, че комунъзмът трябва да строи от развитите Индустриални общества, а не от първобитните азиатски, робовладелски империи.

Винаги ми е било забавно да слушам съветите, които Умниците на заплата давата на Тъпаците, които раздават заплатите!

:D доста добре казано.

Яаа, то излиза, че ние живеем в светлото бъдеще - във Факултето и Столипиново отдавна има базов доход за Айшето за всяко родено от нея чаве... Останалото е история - Мъск да гледа и да се учи.

Абе, много сте прости. Ама чак не мога да повярвам как може да има толкова прости хора. Говорите ей така на ангро, без да имате никаква представа. Ама не случайно Мъск е Мъск, а ти си господин никой.

И кво викаш - швейцарците и те завалиите мнооого прости, защото гласуваха ПРОТИВ базовия доход за всички??!!!

Нека Мъск заповяда у нас да се запознае с резултатите от прилагането на "безусловен базов доход" сред една доста голяма общност. Смятам, че ще остане очарован.

Проблемът е кой ще ни спаси от такива като Мъск.

Тоя се осра с ракетите и колите и почна комунизъм да строи!

при комунизма целта беше да няма богати (освен ЦК на БКП и отрочетата им). Мъск говори да няма бедни. Май ти се осра с тъпашкия си коментар.

Явно за комунизма си чел само от вестниците. Книги колкото щеш, само няма кой да чете. При комунизма първо няма пари, второ всеки получава колкото му трябва, трето работи и дава на обществото според възможностите си и последно цялата система на производство е собственост на държавата!

по-безопасно е, only talk no action.

Чувствам се прецакан, лично. Сега всеки трябвало да получава базов доход независимо дали работи или не. Чист комунизъм! Значи какви са фактите, 45 години го строиме този комунизъм, после перестройваме, после го къртиме за да построиме модерно общество с евро-атлантически ценности и сега пак трябва да го строиме комунизъмА. Айде разберете се!

Пак не си разбрал Мунчи, и 100 години да строиш, най-много кенеф да излезе. Про комунизма няма такова нещо като не се работи. Всички работят, но получават еднакво - там е и проблема, че някой работи повече, друг лежи а всички получават. Мъск не говори за това, а за общество, в което НА ВСИЧКИ, БЕЗ ДА РАБОТЯТ им е осигурен нормален материален базис. Ти и да работиш и да не работиш по никакъв начин това не те ощетява теб или някой друг, защото има МАШИНА, която изработва продукцията, за да живеят всички нормално. Оттам нататък си решаваш ще лежиш по цял ден, ще рисуваш ли, ще пееш и т.н. или ще се впуснеш в учене и труд за някоя от (и такива ще има) работите, които носят допълнителни облаги, но искат учене и работене.

Само дето за да папаш от тоя доход ще се наложи мнООООго да слушкаш, а не е много ясно за какво ще се наложи. Някой да е виждал безплатен обяд? Ако вземат децата ви, защото не можете да се грижите за тях, така де, нали сте на помощи? Ако ви ползват за лабораторни експерименти? Така че тея дето вярват, че някой ще ги оправи някакси в някакъв момент - кажи-речи са прави, стига да са наясно как точно ще ги оправят.

Ама то ще е по желание. Ти разбира се можеш да си стоиш гладен и безработен. Разбира се, може да се конкурираш и с AI, като шансовете ще са ти около -1%. Доста си изостанал в своето развитие, за да не можеш да проумееш елементарни неща. Евентуално ще дойде ден, в който хората ще живеят по съвсем различен начин, а такива като теб ще ги изучават по история подобно на австралопитеците.

Глупако, аз съм от бранша и за разлика от теб наистина разбирам за какво става въпрос. За това - кой колко и какво разбира - смятай ти :))))))

Браво Мъск, ти ще направиш комунизъм, и то в Америка.

"И докато работниците печелят от безусловният доход, защото няма да останат без пари след като останат без работа, то корпорациите печелят, защото хората все още ще могат да си позволят и закупуват техните продукти." Мъск е прав. Това виждане са имали и други хора преди него.

Нищо ново, и сега хората получават помощи като останат без работа за да могат да купуват боклуците на корпорациите. Какво революционно е казал тоя хаптал.

Различно е. Помощи се получават само в някои държави и са временни, както и сумите не са много високи. А тук става въпрос за безусловен доход, които ще е достатъчен, за да ти осигури добър живот без работа, в който да можеш да си покриваш всичко. Иначе се получава един свят, в който хората са излишни и реално няма да има кой да потребява и да купува стоките и услугите на роботите. Защо? Защото намирането на работа ще е почти невъзможно.

Като му отрязаха ракетата мина на по-футурситични теми, ИИ и разни фдруги тъпотии, на които никой не обръща внимание. И накрая, писна ми от тоя човек да го пускате навсякъде. А това, че постоянно ходи и дава интервщта говори само едно - огромни комплекси.