Apple готви лаптоп без клавиатура

Няма информация кога би се появил подобен модел

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От оня ден в техрадара

Не мисля, че идеята ще привлече много почитатели, особено тези, които са свикнали на пишат бързо и могат да го правят, без да поглеждат често към клавиатурата. При сензорната "клавиатура" се губи ефекта на сензитивност и рефлекс на пръстите, при което всяко натискане ще налага поглеждане не към екрана, а към сензорните бутони, както е при всеки смартфон... Да не говорим, че при гейминг (по време на игра), ползването на сензорна клавиатура просто е невъзможно...

В зората на компютрите имаше опити за такива клавиатури, даже имаше и такива калкулатори. Така и не успяха да се наложат. Просто липсва тактилната реакция с която човек е свикнал. Не си сигурен че си го натиснал, което довежда до едно леко объркване в началото. после се свиква. Въпреки всичко никой не би избрал такава ако има алтернатива с клавиши. Иначе има някои предимства - много по-устойчива е на заливане с течности. От това би имало някакъв смисъл ако е втори e-ink дисплей с подсветка.

е най-голямата глупост, която са правили последните години и рано или късно ще го махнат. Като начало върнаха Esc бутона, защото клавиатурата беше абсолютно неизползваема, да се надяваме, че следва пълно премахване.

Дреме им на ябълката в Купертино за вашата злъч. Техните продукти не са за хора, дето си броят стотинките. Те се стараят във всяко едно устройство да вложат максималното от най-доброто по няколко параграфа - като се започне от дизайн, мине се през сервиз, надежност, гаранция, обслужване и се стигне до мощност и бързина. Удоволствие е да работиш на MacBook Pro - правя го вече 17 г, този ми е 6тия лаптоп. Независимо от многобройните "предсказания" за фалит през годините, компанията се развива перфектно и заема все по-голям пазарен дял, не само в САЩ. Така че бачкайте и може един ден и вие да си купите такъв. И - приказките колко струвал един Предатор няма да ги чета.

тъп

"Те се стараят във всяко едно устройство да вложат максималното от най-доброто", произведено в Китай. Епъл бяха силна корпорация до преди 10-15 години. Вече нито са иновативни, нито конкурентноспособни.

Не усетя ли твърдата пластмаса на бутоните не ме занимавайте.

Не виждам какво ново технологично са измислили, че да го патентоват.

Уха! Леново имаха същия неуспех. :д

Това си е ниша за определени хора със специфични нужди. Ако някой често рисува някакви неща, вместо да мъкне и таблет за рисуване ще използва директно лаптопа. То от доста време има такива хибридни модели и на Асус и на Леново съм виждал, а може да има и други.

Никакви Асус и Леново, а Wacom Mobile Studio. Нищо друго не струва.

супер глупава идея. само сектант (от епъл сектата) или дизайнер би си купил подобно нещо . никакво разумно приложение не виждам за това

Второ - време е да излезеш от конспиративност, Майор Деянов, и да замениш портативния ШАЙБОВ телефон с телефон без клавиши.

А съвсем скоро ще патентоват и лаптоп без лаптоп :D

Епа добре е! Ама това няма да намли размера на лаптопа! А и дали клавиатурата ти ще е сензорна или бутончета де е разликата? Пак ще ти требе място за целата клавиатура! Инак има една разлика за художниците наистина! Там ще им е добре да могат да рисуват с молив по лаптопа!

разликата е че като си поставиш пръстите върху бутоните и може да пишеш без да гледаш надолу . да не говорим че тия плитките бутони с 2мм ход на мен са ми супер гадни. не знам каква е разликата , лаптопа да е 1см вместо 3см . пести място в чантата ли що ли ? и каква е разликата ако е 1 кило по лек . няма да го изстрелвам в космоса и няма да го качвам на еверест

Значи майка ми е машинописка! Та тя е писала на машини с бутини, мнооого по зле от тия където са наклавиатурата! А е писала и на клавиатура и с бутони и да ти кажа и в двата случая, ако е по БДС клавиатрата, тя не гледа надолу! Така, че това с гледането надолу си зависи от задклавиатурното устройство! Сега така до колкото гледам и сега има лаптопи с дебелина около 7-8мм И те си имат клавиатури! За теглото там не знам може и да се намали, не знам, не за друго ми този сензорния пад и той си тежи! Като цяло щеше да има разлика ако беше нещо с клавиатура която се прожектира и наистина намалява размера на лаптопа! Е тогава щяха да се сблъскат с размера на дисплея, ама .... няма пълно щастие!

Може не винаги да са първите в пускането на даден продукт, но когато го направят е в пъти по-добър от оригинала!

За мен това е слабо постижение. Оставам в нетърпеливо очакване когато нагризаните мизерници ще патентоват лаптоп без... екран. Нещо като кюфте без месо... Тия са веганите в IT индустрията!

екрана е периферно устройство, служи за комуникация между компютъра и ползвателя. компютър не се нуждае от екран, за да изпълнява изчислителната си роля. аналогично е и за лаптоп. щом намерим вариант за комуникация компютър-ползвател по-удачен от ектран, екраните ще изчезнат, включително от лаптопите. приветствам идеята Апъл и която и да е друга фирма в IT индустрията да разработва алтернативи на съвременните екрани. "екран" е може би най-удачния за момента вариант за комуникация компютър-ползвател, но не е единствения или първия. първите компютри са нямали екрани. повечето от тях са комуникирали с ползвателя, чрез перфоленти и перфокарти. върха на техниката за времето си. днес смешна отживелица. толкова ли е странно след години "екран" да звучи също толкова смешно?

Лаптопа без клавиатура не се ли казва таблет?

FFF

Не точно. Този ще има клавиатура, която не е физическа. Идеята не е нова. Но ако Епъл го направят с технологията, с която сега правят тази лента отгоре, сигурно ще струва 10 000

Да бе, и аз се чудя, как така йога-та излезе преди пет години, а тея сега патентовали нещото?! Може би "клавишите" са с различен размер и форма, а цветът ще бъде цвят-апъл!

Достатъчно е това,което патентоват да е малко по-различно от Yoga-та и вече е друг продукт...

Хехе, а после ще пуснат и клавиатура за $499. :)

Това е избрания коментар за тази НЕновина! Поздравления!

Чудят се какво да измислят, че да вземат двойно кинти, без никаква файда от това! От едната страна са маркетолозите, а от другата, балъците! Юруш на маслините..., че не остана!

Писна ми тези да се правят на велики като патентоват и откриват неща години след като хората ги ползват. Имам йога бук от 2016 насам и той е със сензорна клавиатура, дето се вика аз му търся подобен наследник че остаря, те патентоват все едно са измислили нещо. Най крадливата компания

Много по-рано, аще преди 2000 година ХП имаха портативен компютър със сгъваема на гърба клавиатура и чувствителен на докосване екран. Скъпа играчка с малки възможности тогава.