Коментари - Доклад: Колите са уязвими за хакерски атаки | IT.dir.bg
назад

Доклад: Колите са уязвими за хакерски атаки

Съвременните автомобили са препълнени с безжична технология. Според доклад, публикуван от американски сенатор, компаниите не са подготвени за хакерски атаки.

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Колите са уязвими за хакерски атаки | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да засичат как си карал, къде си направил нарушение и като отидеш на ГТП, източват инфото и ти пишат акт за всичко. Е това ще стане и всички коли, които нямат тази "екстра" ще ги забранят. Нищо,че съвременен автомобил гори повече от автомобил от преди 20 г. старият не е "екологичен" или просто не подлежи на контрол по всяко време през мрежата.

Гори повече, на баба ти фърчилото... Какво ми сравняваш Лада 1970-а година 60 коня с каквото и да е ново с поне 100-120 коня. Сравнявай съпоставими неща. Моя змей 1997-а година гори 10-12 градско, 1.6, 100 коня. Другата ми кола е 2004-а година, 1.6, 110 коня, гори под 7.5л/100 градско. Третата ми кола е 2008-а година, 120 коня. Ако я карам нормално гори под 7л/100 градско.

Му-ха-ха! Да дойдат да ми хакнат Голфа от 1991-а! Тъкмо стана пълнолетен преди време!

И ладата, и москвича и т.н.... Пожелавам приятно хакане. Може и да е болезнено...за хакащия...

Аз бих хакнал това русото на снимката!

И Аз, и Аз:)

За твое нещастие ща хакнеш само левачката си.

Бе какви хакерски атаки бе, луди хора? Колата ми да не е компютър? Колата ми е само железария, даже бордови компютър няма, единствената електроника която може да се "хакне" е дистанционното на алармата. Но пък кой ли е толкова луд да хаква аларма на тон и половина желязо, след като нищо друго не може да направи? Спирачките са ми хидравлични, стандартни, предни дискови, задни барабанни, освен спирачна течност и тръбички няма нищо друго. Що за лудост и безумие? Сега остава да ми хакнат и колелото, и скейтборда, и бормашината, и триона за дърва и кофата и лопатата за ринене на сняг, и искрено ще се разсмея! Ха-ха-ха-хакери! Леле, смех!

Сашеее, Саше ми той 12-АКА има ли аларма. Ха ха ха, яко ме разсмя. Сигурно работят само 3-та и задна, другите не ги ползваш 'щото изключват. Съжалявам но не можах да се сдържа.

Сус бре! Ако знаете що мъзга ще изтече и колко семе ще се пролее на вятъра - изобщо и няма да се захващате...

Да предположим, че с бангията си вдигнеш 120км/ч. Хакват ти алармата и и активират имобилайзера и двигателя ти угасва. Ако това се случи на мокър или заледен път си пътник...

Ха честито на собствениците на най-нови и модерни автомобили. Като има на пътя некой джигит с такъв автомобил поне ще мога да му угася двигателя, и ще има да се чуди от къде му е дошло :)