Коментари - БГ учени в мисия за улавяне на космически боклук | IT.dir.bg
назад

БГ учени в мисия за улавяне на космически боклук

До 2020 г. пространството около Земята ще се задръсти от отпадъци, ако не се вземат спешни мерки, показват данните на Руската агенция за космически изследвания.

Обратно в новината

Коментари - БГ учени в мисия за улавяне на космически боклук | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям 100% - доказано ефективни при събиране на метали без подходящи условия и въпреки препятствията - най-ефективния метод за борба с металните отпадъци. За връщане има време да помислим - има все пак много метален боклук да се събира.....

Да назначат Станишев за премиер на космическия боклук. За месец всичкия ще емигрира на земята или към луната. В орбита ще останат само циганите с кончетата, които като свърши боклука ще разпарчетосат станция Мир и разните работещти сателити.

val55

Дронове му е майката, а не лазери от земята. Дроновете трябва да сортират, и събират отпадъците в специални мрежи, които след това в зависимост от това дали те са ценни или не се насочват в атмосферата за изгаряне според големината им. Дроновете трябва да се презареждат на орбитите, в който ще събират боклука. Те трябва да са с мини до макси размери в зависимост от големината на събираният "боклук". Това, което е много скъпо се събира на едно място на определена орбита, и след време, ще се рециклира ....Така е, като неподготвени качваме какво ли не а после олеле.... Тук долу на Земята може да се направи нещо, но там горе, все още, ще се заплаща с материални и човешки загуби...не дай Боже за второто. Действайте, няма много време.....астероидите и метеоритите също...

Подкрепям те за идеята за дроновете. Но не ти трябват големи или малки - Само да са много. за малък боклук 1 дрон, за голям 10. и да се рециклират на МКС. С толкова тона метал има ресурси да се построи цяла мини планета. Сглобяваш ламарините като корпус, отвътре с течен полимер за херметизация и като вкараш налягане 1 атмосфера като на земята ето ти нова МКС. трябва да се използва всичко.

Понеже ние изчистихме целият боклук в българия ,та сега сме се заели и с космоса,дочух че и някви сателити за селското стопанство искали да пускат.

България изчистихме за един ден, космоса - за два...

500 000 частици над един сантиметър. А ще улавят ли тези под 1 см - 7.62, 5.54 и други размери отдавна доказали се ефективни да правят поразии?

няма такива. Космически боклук е или изтървана шайба или гайка или цяла степен на ракета. много често космонавтите са изтървали инструменти при ремонт на МКС.

Не знаех, че Станишев се е добрал чак в открития космос. Дали ще се даде да го уловят?

Я превключете на софийския боклук ...

То в Ирак нашите войници правиха столовата и баните на другите. Сега пак нашите учени, ще им чистят боклука. Не че не важно ама някак си все за второстепенни работи.

То не били българи а Цигани тръгнали да събират скъпо железо.

МИСЛЯ , ЧЕ ЩЕ Е СВЕТОВНО ОТКРИТИЕ АКО БГ УЧЕНИТЕ СЕ СПРАВЯТ С БОКЛУКА ПО УЛИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

Нашите имали огромен опит, 25 години финали лавина в БГ то

Умрях да се хиля - мисията се казва "Улавяне на космическия боклук" а нашите учени ще участват в частта "предпазване на спътниците от боклука". Нация техническа, спор нЕма....Интересно, как ще го хванат с телескопа и ще го свалят на земята. Ама това науката премълчава.....

Успех на българския екип. Боклуците там горе могат в даден момент да станат прекалено опасни. Боклукът на земята е опасен предимно химически и биологически, докато космическият - предимно физически.

Да изпратим циганите в космоса и те ще съберат "сичкуту жилязу".

ако може и да не се връщат :)

Ние да ги пратим пък те ако могат нека се върнат.

Да не говорим, че освен това е пълно с "алюмин" и др. ценни метали

Аз съм 'за'. Но в този случай трябва спешно да се открие и пункт за изкупуване на желязото... Желателно е от българска фирма, за да няма тън-мън с произхода. Следващата стъпка е да се изпратят бългаски охранителни фирми да пазаят МКС от плячкосване... Май е по-добре да не пращаме циганите в космоса, че ще побългариме цялата вселена...:)

Леле - абсолютен си...... подкрепям - доказано ефективни при събиране на метали без подходящи условия и въпреки препятствията - най-ефективния метод за борба с металните отпадъци. За връщане има време да помислим - има все пак много метален боклук да се събира.....