17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Въпреки секретните операции за кражба на ембаргови технологии НТР не успява да помогне за преодоляване на технологичното изоставане на комунистическа България от Запада" Цветан Дачев е бил сътрудник на Първо главно. И сега какво- ще ги чакаме природата ли да помогне, на тези, които не са крали , а искат бъдеще.

То БАН не е ли частна фирма на пенсионерите? Те така се държат. Само че средствата са обществени.

Дачев, нямаш ли съвест бе човек. Тази технология е от времето на Вояджер, нали ходи до САЩ, когато бе агент на ДС и част от Научно-техническото разузнаване, за да крадете технологии. Тази технология ти е от тогава и на приятелката ти Семкова. 3 годинки в НТР и после цял живот до пенсия и след нея върху краденото. Ами като си крал си направи частна фирма, защото точиш от обществените средства?

Да не говорим, че дори школа нямаш, защото краденкото си е само ваше.

Те много са като този. Продължават да продават откраднатото от времето на Народната република. Ченгета, сър! И на какво научиха тези след тях- на нищо.

На география ги научиха. От фирмата на Руменин.

То добре, но защо никъде не споменаватв световните медии, че има бг. апаратура там? Това фалшива новина ли е?

И какво ще изследват? Тези апарати Люлин не летят ли на уреди на частни западни и американски фирми. А тя технологият си е от времето на Вояджър. И каква е научната програма,. Дачев защо не си направи частна фирма и частната му фирма да сключва договори. Очевадно е, че нищо не излседват и данните му не вършат работа на никого. Освен на чуждите фирми. Това, което мерят какво значение има за науката в БАН.

И мине интересно, сега Гогов дали ще съобщи, че частите от ракета, които ще се разбият на Луната не са от Фалкън 9, а от китайска ракета Лонг Марч 3С, да видим плювачите тогава какво ще кажа сега

Лиулин :) То името си е направо китайско...

чудя се какво ли ще изсъскат сега келеметата плюещи по България и че сме нямали нищо в космоса след 1989 г.

това са стандартни технологии. Или кристал с широка забранена зона който си променя проводимостта при наличието на радиация с енергия около нея или за по-високоенергийни полета се използва газ в напрегнато електрическо поле, което може и да звучи глупаво но целта му е като попадне квант радиация да предизвика газов разряд. Затова и напрегнато.