Коментари - Българско изобратение е в основата на дървените къщи в САЩ | IT.dir.bg
назад

Българско изобратение е в основата на дървените къщи в САЩ

Дърволитът е иновативен полимер, създаден от българския учен Милчо Натов

Обратно в новината
| Редактор: Димитрина Ветова/БТА

Коментари - Българско изобратение е в основата на дървените къщи в САЩ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредният пример, за изобретателността на обикновеният българин и прахосване на ползите, от партията "майка"....

Има българи които са дали много на света . А света ни даде кауфланд , лидл , била и техните високи цени и боклуците които предлагат в БГ.

Не партията-майка, а българската държава. И не е "прахосала ползите", а е финансирала това изобретение, дала е образование на този човек, построила е завода, където е работил и експериментирал. В замяна той си присвоява изобретението (което принадлежи на завода, тоест на държавата) и го пренася в щатите, където го ползва за свои нужди. Чиста кражба на интелектуална собственост.

прав си, но от друга страна щеше да облажи някой партиен функционер. Така че въпроса отива да лоялност, дума непозната за 90 % от пенюгите.

В България дърволитът беше разработен още в началото на 60-те години в Шумен.

Що спираш само до там бе, говедо? Ми включи и местният наркооп, от дето си е купувал сиренето - ако не беше ял сирене, нямаше да има изобретение. Боклук си беше, боклук си и остана....

Няма нещо значимо в света, където поразровиш ли се да не намериш българин. Този материал, дигиталният часовник, полетът до Луната, авиацията, дигиталният компютър, брауновият газ, усъновършенстване на файтоните и каляските, което подобрява автомобилите на Хенри Форд, най-старото обработено злато на света, въздушните възглавници, ксероксът, автоматичната скоростна кутия, магнетофонната касета и слънчевия хладилник, Sniffex антиоръжието, U вълната при ЕКГ изследванията... Толкова са много, че не мога нито, да ги запомня, нито са ги кажа без да забравя много от тях. убеден съм, че разровиш ли се в кое да е откритие, някъде ще намериш българин, който е спомогнал, то да съществува.

Вече е време омразата да престане. Насочете се да гледате положителното. Омразата ви състарява и погрознявате, без никаква полза за никого, най-вече за вас.

Значи ти тъпако не ползваш хладилник, климатик, микровълнова, миялна машина, прахосмукачка, пералня, бойлер, котлони, крушки, телевизори, компютри, интернет, телефони.... оп малко да върнем - компютър и интернет очевадно ползваш за да демонстрираш малоумието си. Та викаш света ти е едал само Лидл и Кауфланд, а?

Въпросът не е има или няма въпросът е и КАКВО ОТ ТОВА ? И какво от това ??? След всички тези изобретения и тн България в 21 век е подобие на свинарник, клоака . Само откачените живеят в миналото и лежат в/у някакви лаври като национална гордост ,че някой 5 век бил изобртетил. Какво си изобретил днес .Виж си улиците ,парковете ,тротоарите десена на сградите целият в л-на и графити и боклуци. Та вие една плочка не може да сложите правилно или произведете в момента. Клечките ви за уши са от Китай дори ? Нация крадливи слабоумни ,болни,неграмотни и наркоманизирани суперидиоти.

Ало, нихилистишната Шунда, запрятай ръкави и започвай, не само на свирки да караш и да плюеш в дира!

От такива учени имаме нужда. Не от хора дето се хвалят в кое списание с импакт фактор са публикували.

Свалям му шапка на този възрастен човек! Когато е трябвало е мислил и творил! Направил е така, за да остане в Историята Жалко, че страната не е направила капитал от неговият ум и труд и прозорливост.

Бащата на модерната промишленост Хенри Форд произвежда пластмасови те части на MODEL-T от....коноп. От коноп произвежда и БИОБЕНЗИНА за Model-T. Не знам какво дърво лично дърво си, но през 1999г лично видях как в България започна внедряването на американските платна от гипсфазер за вътрешните стени в скъпите сгради. Много по-евгино, по-бързо, по-леко, създаващо възможност в бъдеще да архитектурни промени. В САЩ, освен гипсфазера, всички други елементи в строителството са от преди 300 г - дърво, дървени плоскости, камък, гвоздеи и в скъпите къщи - тухла.

А хехе изобретил налъма вгз

Ако е така , колко плащат сега за патента краварите? Къщите там за простолюдието са по средно 200- 300 000 долара.

Всъщност, за този човек чу от втиняшкото списание дир.бг. То колко в твърдението му има истина е друг въпрос. Освен това, много важно е не какво си открил а как си го пласирал. Защо например в САЩ били "луди" по него, в Германия и къде ли не а тук не сме го и чували? След като има толкова успешен патент тоя човек сигурно е добре обезпечен и финансово, нали?

А на македниците се смеем. Джон Атанасов ("българинът" изобретил "догиталния компютър") е американец. Човек роден в Америка, живял в Америка и умрял в Америка.