Коментари - Blizzard иска да ”довърши” Windows XP | IT.dir.bg
назад

Blizzard иска да ”довърши” Windows XP

Blizzard ще притисне геймърите да се откажат от Windows XP.

Обратно в новината

Коментари - Blizzard иска да ”довърши” Windows XP | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има ли още зомбита ползващи windows? Ако е така натиснете минус!

Гледайки резултатите има шанс за човечеството.

Въпросът за сигурността е много спорен! В новите си системи с Windows 10 не мога да се отърва от hajacks, trojans и всякакви рекламни софтуери, които нападнаха дори редовното обновяване на различни програмни, като java софтуера. Windows XP няма такива грижи. Ако искаш да свършиш работа с компютъра, той е по-надежден.

Аз пък нямам проблем с 10-та. Не съм фен на уин, всичките ми машини са линукси, но тази година купих първия компютър на сина ми и му сложих оригинална 10-ка. Компютъра хвърчи. Единствено беше хванал един адауер и то по моя вина, щот търсех едни антични драйвери за една много стара уебкамера, докато пристигне новата, които уж намери на един руски сайт, а той беше бъкан с лайна. След почистването, проблеми никакви. Работи на 10.

Какво значение имат геймърите и какъв процент са те в световен мащаб? Срещу геймърите се е изправила многомилионна армия на бедняци от Азия, Африка и Латинска Америка, които нямат пари за нов софтуер и ще продължат да си ползват стария. Те ползват компютрите си за общуване, на ръба на физическото оцеляването са и дори не са чували за Близард.

Всъщност в момента геймърите са основния източник на пари в PC-сегмента с Windows. Бедните по света играят на евтини/стари смартфони с Андроид.

БРЦК

ХМ. Интересно. Ако съм си купил оригинален Старкрафт и там пише - изисквания ВИН ХП, на какво основание ще ми забраняват да си го играя? Май ще връщат пари!

Успех! А ако си извадиш и стария Правец '82 - направо ще се заринеш с кинти от неустойката.

Ами ти стария старкрафт от оригиналното ЦД ще можеш да си го играеш на ХП. Там проблем няма. Не съм сигурен, но май на 95 или 98 съм го играл навремето без проблем.