Коментари - ”Нефритен заек” изследва лунната почва | IT.dir.bg
назад

”Нефритен заек” изследва лунната почва

Китайският "Нефритен заек" приключи първото си изследване на лунната почва. За целта луноходът е използвал механичната си ръка.

Обратно в новината

Коментари - ”Нефритен заек” изследва лунната почва | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всъщност истината е, че в нефритен заек има скрит малък добре обучен китаец, който върши цялата работа

Браво на китайците. С интерес очаквам първите научни резултати, включително и данни за поведението на лунния прах, за който имаше очаквания да създава проблеми при по-дълъг престой...

Най-много да намерят изходен материал от някоя американска тоалетна от края на шестдесетте или началото на седемдесетте години на миналия век.

а в пасадена са толкова надобряли, че рисуват нецензурни рисунки на марс с кюриозитито. що не пратят три, че и гонки да си правят. без шеги, китайците си имат планова програма и досега само малко изостават от собствените си срокове, но не и от етапите и. заслужават поздравления макар, че ползват много чужд опит и технологии.

Гледах документален филм за историята на китайската космическа програма. Още по времето на СССР са щяли да станат техен конкурент и да изпратят човек китаец в космоса. Обаче политически машинации интриги и заговор са възпрепятствали програмата. Главният ръководител, някакъв генерал е бил низвергнат от китайската компартия и са прекратили всичко.

ако се вгледаш в горната част на ракетата -носител, скафандрите, конфигурацията на косм. кораб и орбит. станция ще установиш, че съветският опит от съюз и модулите на мир живеят нов живот. всичко е само леко модернизирано с оглед, че все пак е 21век. но евала , че все пак направиха програма и се стремят към космоса.

Ми те ако американците не ползваха немската технология и нацистките учени - знаеш ли кога щяха да пратят човек на Луната :) Вернер фон Браун - човека създал Фау 2 - става директор в НАСА (друг нацистки учен пък основава самата организация) и създава Сатурн 5 - най-голямата ракета в историята. И това не е никаква конспирация, съвсем официалната версия е :) Руснаците и те ползват нацистките учени и технологии.