Директори от НАСА са "ужасени" от възможността Starship да успее

Държавната агенция не е очаквала най-мощната ракета в историята да е толкова евтина

Обратно в новината

Коментари - Директори от НАСА са "ужасени" от възможността Starship да успее | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SpaceX и НАСА няма как да са конкуренти...

държавната компания ужасена от успеха на другата държавна на американския Киро Д

Разликите между държавна и частна организация навсякъде са едни и същи.

Не знаеш ли че TMSC са най големия производител но архитектурата на чиповете и машините които произвеждат чиповете особенно от високия клас ги доставят холандска и американска фирми.Работят на ишлеме

Роскомокс се връща към екологичните горива. Делтапланерът е огромен съветски успех. Дори лилипута ръкопляскаше

С делтапланер, Путин ще покори Марс, Юпитер и ще открие извънземните!

Да, като падне и си удари главата :)

Стига писахте злобни русофилски глупости! НАСА не е търговска компания, а научно-изследователска организация в областта на авиацията и космонавтиката. НАСА е на бюджетна издръжка от федералния бюджет и не може да извършва търговска дейност! РОСКОМИКС, за разлика от НАСА, извършва И търговска дейност, въпреки че е на бюджетна издръжка!

Бях виждал тъпи, пияни и захлупени рубладжии....ама такива като тоя кауш Станков НЕМА. Човека направи ПЪРВИТЕ ракети с връщане, твори история, двигател е на световна промяна. А изключително ограничените и вечно пияни , вдлъбнати от глупост викат- ТЕ ТАКОВА ЧУДО НЕМА

Станков е само един от безброй подписи на наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, щатен врякалник е към сайта. А мисълта за Мъск напълно помрачава разсъдъка му, задейства безотказно обсесивно-компулсивното разстройство, което има.

И за пореден път, браво на Илон! Разби всички на Земята с Тесла, сега следва космоса. Айде НАСА си е тяхна, ама Гноскосмос и Рогоносин газ пикаят, хахаха!

и вАс какви ви касае това,да станахте по умни,богати,здрави или дълголетни,а.не,никога няма да станете,особено ще се изкефя,ако за няколко дена се сране,грешка,срине глобалната мрежа,само си представям как ще се накакат всички умници. пък и каква полза за нас от това цялото фръцкане на музг.ако даде малко от така нареченото си богатство за спасяването на някоя изчезваща раса,бедна държава,нещо в полза на природата,защото марс е далече от земята,и отдавна е мъртва планета,та който иска да живее там,да заповяда,щеше да има някаква полза от тъпите мъ милитрилилайнарярди на мъск,дето не знае как да изрече името на недоразимееното си поколение

или е намерил мераклии да му дават милиарди и ще си ги харчи както си иска. Защо трябва да спасява някоя загиваща раса или нация? Явно нацията/расата е неспособна и по закона на Дарвин ще си изчезне. Може да забавиш процеса, ама да го отмениш-едва ли. Вие на колко крайно нуждаещи мигранти се помогнахте, приехте ли някой вкъщи? Аз не искам - нито съм нападал Украйна, за да спасявам украинци, нито съм нападал Ирак, за да се чуствам длъжен да спасявам иракчанин. Или ситиец... Те така с на Мъск парите. Много са и са - а живей сега с тази мисъл.

Да, инвестираме в акции на Тесла.

значи половината тролове са директори на наса които се представят за руснаци, така е и при хакерите, почти всички хакери по света се подписват с руски имена и че уж са руснаци

_stankow

Май няма да има разрешение от Федералната комисия за полет. И отсега се търсят злите сили - завистниците от Боинг и НАСА ... Но да видим, дали ще има разрешение.

НАСА е държавна агенция а не олигархически кръг, бля. Игор Сикорски, Джон Атанасов, Илон Мъск постигат успех само по 1 причина - ЗАКОНИТЕ ГО ПОЗВОЛЯВАТ. ЧАСТНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО.

_stankow

Боинг, Локхийд, Нортроп - също са частни фирми, също строят ракети и космически апарати. И постигат съвсем реални резултати. Докато Мъск върви към грандиозен провал. Но, както казвате - законите го позволяват. А медиите ще се погрижат това да се представи като голям успех. Е, всеки си има собствена представа за успеха ... Особено технологичния.

> 2022-02-15 18:21:05 >_stankow > >Боинг, Локхийд, Нортроп - също са частни фирми, също строят ракети и космически апарати. >И постигат съвсем реални резултати. Докато Мъск върви към грандиозен провал. > Но, както казвате - законите го позволяват. А медиите ще се погрижат това да се > представи като голям успех. Е, всеки си има собствена представа за успеха ... >Особено технологичния. Виж се какви си ги наплещил бе, кой от тия дето изреждаш има в производство нещо съпоставимо с това, което Мъск направи само за няколко години. И това голямото ако вземе, че заработи - напрредъкът е видим за всички защото тестовете са публични, та да можете руските врякалници да врещите с пяна на уста докато от разработка минат към производство - Мъск ще има проблеми с антимонополните власти, не с нещо друго.

виж и аз не съм особено съгласен със Станков, но и ти малко се изхвърляш в глупости. По принцип на твое място бих се абстрахирал от оценки за важност. Аз самия не обичам да го правя, защото трудно можеш да направиш такова нещо обективно. Фирмите Боинг, Локхийд, Нортроп и техните предшественици са основната причина въздушния транспорт да е достъпен днес. Те направиха света многократно "по-малък" скъсявайки дистанции с пътнически и транспортни самолети. Не само това те свалиха цената на качване на товари в космоса десетки пъти, и около половината сателити в космоса са качени от тях. Благодарение на тях има сателитна телевизи, интеренет, метеорология ... Към настоящият момент тези вече промениха света. Те вече промениха живота на обикновения човек. Какво е направил Мъск за сега? Качил е 100тина товара и 10тина човека на орбита по-евтино! Те тези хора и товари и без Мъск щяха да стигнат до където трябва просто на по-висока цена. И какво от това, че неговите ракети се връщат? Обикновени невръщащи се ракети все още продължават да си летят и да са преобладаващи! Приноса на Мъск тепърва му предстои да предизвика някакви съществени промени в нещо. Дано успее!... но за момента приноса му за човечеството е пренебрежим спрямо този на Фирмите Боинг, Локхийд, Нортроп. Пожелавам му успех на Мъск и Starship, защото действително имат потенциал да направят съществени промени в бранша. Такива които и ние да усетим.

Ужасени са, че е толкова евтина или че ще успее или и двете? Много интересна позиция на НАСА. Аз мисля, че найлон муск няма да прати мисии нито на Марс, нито на Луната. Нито тази година нито следващата петилетка. За следващото десетилетие прогнозирам, че дори няма да се занимава с ракети.

аве да те питам тебе и многото други дето коментирате думичката "ужасени". Не ви ли прави впечатление, че е в кавички? Те тия кавички дали имат някакво значение според вас?

Даже мислел !!!

скоро ще го тръшне някоя апоплексия-до сега няма случай на оцелял от нея-независимо от чувалите си с пари.и кой ще плаща за детинщините му,които ще останат недовършени!?!??_да,ясно е кой-ама вся остальная сволач....

За кой остров говорите? кажете ни , моля

Защо НАСА ще се плаши като е на държавен бюджет и самата тя дава поръчки на частни компании като Спейс Х. Спейс Х нямат амбиции да пращат телескопи, проби, изследователски сателити, марсоходи, луноходи и т.н. Спейс Х са комерсиална компани и работи за пари. НАСА са научна организация и харчат парите на данъкоплатеца. Спейс Х може и 100х по-добра ракета от НАСА да направят и да напълнят небето със сателити-боклук, но до тук. Няма да се занимават с космическата радиация или да правят снимки на черни дупки, нито да търсят тъмна материя и енергия.

и аз като чета коментарите надолу си мисля, че голяма част от вас нещо се бъркате сериозно! не знам защо смятате, че СпейсХ е конкурент на НАСА. Двете се занимават с коренно различни дейности, едните са държавна агенция, която се занимава с наука, другите са частна компания, която се занимава с ракети. Не си спомням СпейсХ да се е занимавал с наука извън пряко свързаното с ракетите им. НАСА се занимаваше с ракети в далечното минало когато нямаше кой да им прави ракети и затова си ги правеха сами. Днес не е така. Бойнг строят ракети за НАСА и са конкуренти на СпейсХ. Именно Бойнг, са тези които имат най-голям интерес СпейсХ да се провали. SLS е проект на Бойнг не на НАСА! Ако Starship литне безпроблемно и евтино на SLS ще му потънат гемиите, респективно на Бойнг не на НАСА. НАСА само печели от това, че на пазара има по-добри ракети без значение кой именно ги произвежда.

Мъск просто е гений в менажирането на проекти и в усета кое ще се търси и кое е ценно.

Че е умен човек няма съмнение ! Но чак гений в менажирането?!? Истината е че през пректи на НАСА , поради сложността и размера на мрежата от доставчици, и следователно трудността на проследяване на парите, са изписвани огромни суми за черни проекти, които никога не биха били одобрени от Конгреса.

Това, което направи НАСА за ракетите Тайван го направиха с компютърните чипове през 80те години. Инвестираха в технология (процесори) но оставиха няколко компании да се конкурират, за това коя ще постиген най-голям напредък. В момента ако TSMC спрат да работят ще спре половината технологично производство на света (което разчита на техните полупроводници). По същия начин и космическата надпревара имаше нужда от конкуренция. Такава имаше през 60те години на миналия век от когато са и значимите технологични постижения на САЩ и СССР. Очевидно конкуренцията е това, което води до прогреса, а не наливане на милиарди в закостенели организации, които само цоцат пари на хранилка.

Да шепа капиталисти китайци направиха в блатата и джунглите на един остров най-модерното производство на чипове. В това време България се чудеше, откъде да намери боя да боядиша кирпичите, дето Бай Тошо ги настрои.

Цццц.... Ако Мъск продължава да мъти водата на всички, ще вземат да го намерят 'предозирал' в хотела някой ден.

Успех пожелавам на Мъск, Starship, SLS и на всички разработчици на ракети!... но нека все пак първо да хванем рибата, а после да вадим тигана.

Хахахаха. Каква е тая платена реклама на Мъск? Ако НАСА не искаше Мъск да успее, нямаше да му налива милиарди и да му дава безвъзмездно технологии и персонал. И всичко било в срок? Ма те срока го променяха поне 10 пъти. Тоя старшип по първоначален план вече трябваше да е на Марс.

Наса дава пари на още 20 фирми като SpaceX , нещо ти издиша малоумната теория. Искат някой да успее и не ги интересува кой знае колко кой ще е той.

Тъпанар. В статията е затова колко са ужасени от успеха на Мъск. Ти сега се изказа,че са искали да успее. И аз това казвам ма си прекалено тъп да четеш с разбиране.

искаш да кажеш не ужасени, а "ужасени"! Кавичките според теб в българския имат ли някакво значение?

SLS струва 20 милиарда до момента за 10 години. Какви ти стотици милиарди.

Техните "БАН-аджии" направо са потресени как някой може да направи нещо работещо!

NASA е сериозна компания с безброй постижения. Космоса е скъп бизнес и там грешки не трябва да се случват. Стига сте ги хранили. Ако ги нямаше тях, нито междупланетни сонди, мега яки телескопи, нито роъвъри на Марс щеше да има. Радвам се за Мъск. Дано да му се получи с тази ракета от първият път.

НАСА свикнали да лапат държавни пари и субсидии и да лежат на стари лаври от преди 40-50-60г.

От нищо бачо Мъск почна да учи най-големите как се правят нещата. НАСА се изпонасраха , Мерцедес/БМВ и другите авто гиганти също се изпонасраха и за момента се опитват да догонят ( малоумната Tesla , според умния Ганьо ). Скоро и в други отношения компаниите на Мъск ще дръпнат , защото човека има друго виждане и инвестира в това,а не закърнял мозък.

Мъск го прави всичко това, защото.... В САЩ ИМА ЗАКОНИ ПОЗВОЛЯВАЩИ ЧАСТНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В КОНКУРЕНЦИЯ ДОРИ НА НАСА. В Русия Мъск щеше да пие чай с Навални, бля.

с тези 1млн произведени автомобили на фона на 15 млн за VW/BMW/M за 2021-ва и под 1% от автопарка направо ги е изпонасрал...смях в залата

Мога само да гадая как се чувства Жужи КосмонаФтчика?

Липсата на конкуренция (във всяка една област) води до фиаското, в което НАСА се намира от десетилетия.