До 2025 половината от работните позиции ще бъдат заети от машини

Според WEF в момента около една трета от всички работни задачи се извършват от машини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия машини ще имат нужда от управление, на всеки загубен работник ще назначават по двама оператора и 3-4 програмиста В крайна сметка ще се окаже че не само не се закриват работни места, ами се откриват 2 пъти повече

Нови умения, .............работа с АК и Фоерверги...............

ОК, да приемем че роботите ще работят. Тогава трябва ли да приемем, че и роботите ще пазаруват това което са изработили?!?!?!?!

Но е време да се предложат и говорещи вибратори....

_stankow

Намеци на работодателите - натискай си парцалите и не мисли да стачкуваш ... Тези приказки ги слушаме от около 200 години. Тъй се открива то автоматизирано работно място ...

Какво слушаш от около 200 години?!? Ти на колко си бе, Дънкан Маклауд?

Призрака на Комунизъмът почти ще направи 200 г....бродейки из Европа.

Бащата на Конвейера е г-н Хенри Форд. Той е имал съвсем друга Философия за бъдещето на конвейрите. Но за книгата му "Интернационалните евреи" е върнат от стълбите на Белия дом като бъдещ президент. От хаотичните ти мисли разбирам, че имаш на предвид именно "интернационални евреи" а не АВТОМАТИЗАЦИЯТА НА ТРУДА.

Абе какви роботи, какви работни места ви прихващат? Хората правят истински технологически бум с най-нови картечници а кравари и еврогейове се опитват да чипират хората и да ги заменят с роботи. Но тая няма да стане, Русия няма да го позволи...

Кой пита кочината бе, тъпчо.

Глупости, Русия ще направи на пух и прах тези роботи с най-новите си ракети. Русия винаги е била Освободителката на хората и в случая пак ще ни освободи от чипирането на Гейтс, ракетите на Мъск, лунната програма на НАСА и от роботите на загниващия запад.

Иди в статията за японците и Луната в научния раздел. Там е Аполо-нанайси и ще можете да кръстосате шпаги.

Що трябва да се бием с идеен съюзник? Той може да не е от Партия Възраждане, но е русофил и истински патриот и обича като мен да громи загниващия запад.

Дано се намери някой да ни освободи от теб и такива като теб.

Недей, ще стане скучно! Само той и Щерев ме държат в този форум. Без техните смешки, денят е скучен.

Сега да видим репликата на работника: Ако искаш да ти работя ще ми плащаш колкото искам. Аз им плащам а те си работят както искат, пуши , пие кафе, но аз нямам избор - няма работници. Ходих на гости при същата фирма в Китай - неговия заварчик взима 1000 евро и моя взима 1100 евро(2200лв)-чисто. Добрите работници в Китай взимат - високи заплати, ако някой не знае . Неговия произвежда 2,5 пъти повече за същото време. Вбесих се - купих един робот и си реших проблема. На робота е едно момче - ромче, то е щастливо , че взима супер заплата и аз съм щастлив , че ми върви работата.

а тя машината сама ще се управлява. Сама ще се измисля и сама ще се сглобява на поточните линии които сама е измислила и сама е програмирала.... ок. Само да ти припомня времената на промишлената революция и въвеждането на машините които заместваха хората... що така дори и сега има по 5-10% безработица като един трактор замества 100 човека са лопати? Разсъжденията ще ти ги оставя.

Мислиш като работодател, но погледни и от другата страна! За тези пари вероятно китаеца ще си купи два пъти повече стоки и услуги, отколкото българина. Говоря примерно, защото не знам в Китай цените. Но смисъла е същия. Този работник не ти е искал толкова пари, за да ходи с тях на Бахамите, а за да си храни семейството. Вероятно толкова биха му плащали и другаде. Разбира се твое право е да не се съгласиш, след като си намерил алтернативно решение.

явно не рабра. Не е проблема , че се искат пари. Проблема е , че не се работи за тях. Може да попиташ много хора, че нямат против и два пъти повече да плащат ако се произвежда повече. Проблема е , че с увеличаване на заплатата не се вдигна продукцията, не се дисциплинираха хората - а точно обратното . Продажните цени от години са едни и същи- не говоря в магазина а на нас като доставчици за чужбина.

Това вече е от възпитанието. Има и съвестни работници и несъвестни. Някои изхождат от принципа "Колкото и да работя, все толкова получавам". И решава да не се напъва да работи повече. Ако заплатат е обвързана с произведеното, ще се отсее житото от плявата. И аз трудно намерих свестни строителни работници. В началото бях принуден да започна с едни, дето искаха дневна надница. Когато не бях при тях, работата се проточваше. И за всичко си имаха оправдания. После попаднах на едни момчета, с които се разбрахме за цена на квадратен метър. Да видиш как потръгнаха нещата! ;) Както е казал народът: "Интереса клати феса." Обвързваш заплащането с произведеното. Съгласяваш се на заплатата, но му слагаш норма. Ако не я произведе, режеш заплатата. Да видим тогава как ще се мотка! :)