Коментари - Превърнаха Doom в безплатен 2D платформър | IT.dir.bg
назад

Превърнаха Doom в безплатен 2D платформър

GameMaker Studio превърна класиката Doom в безплатен 2D платформър.

Обратно в новината

Коментари - Превърнаха Doom в безплатен 2D платформър | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мен пък ми прилича на Kontra-та от 8 битовите конзоли, но така или иначе само с чара от 80-те няма да те задържи дълго пред екрана.

Ама, вие от dir-a, сериозно ли го пишете това за новина?!? Проектът Doom 2D: Forever започна още през 2007-ма от Prikol Software. Най-новата версия 0.666 излезе преди 20 дни... и няма нищо общо с недоносчето на GameMaker Studio. Има мултиплеър, скинове, ботове, генератор на карти и т.н.

Doom беше една от първите 3D игри. Игра с която съм се събуждал и заспивал. Защо са решили да я понижат в 2D - незнам, но това не е никакъв DOOM.

Пробвах играта. Това не е DOOM, а подобие на Electro Body в стилистиката на DOOM.

Боже, Боже като гледам коментара под снимката - "едва 11MB" А оригиналния Doom2 беше някакви си 350КБ + 14.5MB WAD файл с всичките нива (30 + 2). Компресирано идваше мисля към 3 дискето 1.44.

В началото и Android приложенията бяха малки, но в момента има такива по 90MB и нагоре... 10-11 мегабайта са нищо в съвременния свят...

защо някой би направил една игра 350кб? по времето на Doom ясно защо. това е обем удобен за пренос. а днес? 350кб с моя безумно бавен интернет на компа ми е около 1/4 секунда сваляне. 11те MB са към 30 сек. има ли причина някой да се пробва да икономисва обем в такива нищожни мащаби?

Колкото е по-голям кода толкова по-некадърен е програмиста. В ерата на индийските програмисти всичко е сериял.

много са разтоварващи такива платформърчета. Връща ме носталгично 25 години назад когато подобни игри доминираха днес според мен се гледа излишно сериозно на игрите