Двуфотонен микроскоп улови клетъчни изображения на тайконавти в орбита

Двуфотонната микроскопия може да проникне дълбоко в живите тъкани, като се отличава с висока разделителна способност, голяма дълбочина на изображението и триизмерна томографска способност

Обратно в новината

Коментари - Двуфотонен микроскоп улови клетъчни изображения на тайконавти в орбита | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за снимка е това, СЪРП И ЧУК на заден план? Абсурд е китайците да сложат такова нещо в станцията!!

_stankow

Съвсем нормално е. Това е знамето на Китайската комунистическа партия. Която изведе китайския народ за по-малко от 1/2 век от най-голямата мизерия, до първа икономическа сила в света. Заслужила е знамето ѝ да се вее в космоса. Скоро и на Луната ... https://en.wikipedia.org/wiki/ChineseCommunistParty

Съгласен съм, че си имат право, но този икономически успех не е заради партията на страната, колкото заради огромното население на страната комбинирано с здравоработещото, работещо в разнообразни сектори китайци и високото им образование в големите градове позволено от по-отворената икономика след 78

Що за дискриминация? Има тайконавти, а няма усонавти, нито русонавти. Какво остава за укронафти...

Укронафти има или ще има скоро ! При последният унищожен украйнски танк, украйнеца на купола излетя на 25м височина. При определени настройки от Вагнер, обещават да изстрелват укронафтите до стратосферата.

Мачкай Русимя ! Мачкай западните уроди !!!

Измислил го е американеца.

Глупако и като се напна да ме подпишеш цял свят ти повярва, че не си умствено изостанал.

чернокож, сакат американец със сменен пол, и без диплома - това е откривателя на микроскопа

Шило

И с поне три бустера

Следващият трифотонен микроскоп дано да е хаирлия и да улови и пръдните на всички космонавти, астронавти, тайконавти и каквито бяха там индийските -авти.

Може би това ще свърши работа на ГЕРБ, СОС или прокуратурата, за да се установи има или няма злоупотреби със средствата за ремонт на жълтите павета .

Ко? Двутонен микроскоп улови клетъчни изпражнения?!

45 години се наслушах на комунистически лъжи

На шефа му викам да почва да учи китайски, а той ме пита как е "Слава Кокаине" не китайски ...

Хахахахаха, не бях го чувал тоя поздрав: "Слава Кокаине!"

Ютуб търсиш макс камикадзе

Хахахахахаха, Макс камикадзе пръска!

Китайците са като мравки,многобройни и работни. А някой беше казал,че количествените натрупвания,водят до качествени изменения.

По-скоро като паразити. Да си виждал китайци в слаборазвита страна? Винаги отиват на готово. И когато вземат контрола става страшно.

Браво, това се казва прогрес! Да им пожелаем таз година двуфотонен, а догодина да изобретят и еднофотонен!

Поне става ясно кой ще плаща на дир след като руската терористична кочина се разпадне. Дир точка чайна.

КНР започва разконсервиране на въоръжение и военна техника!

ще си взимат сибир до арктика ли?

Отглеждат си рускоговорящи китайци за депопулизираните територии. Обещали са им Киiф.

Браво на китайците, браво и на руснаците, срам и позор за американзите.

а какво общо имат руснаците те са 50 години назад в науката и там са си останали т.е слeд 10 години ще са 60 назад белия свят ще е с летящи чинии там ще са с лади

белия и жълтия, само руския мир няма да го има.

То пък ти си толкова напред- че освен задника си нищо друго не виддаш

Военните ползват технологията от 39 години …..

Едно време имаше аргонавти и кръчмонафти, както и смесени, сега е някаква идиотия :)

Че то алконавтите са едни от най-древните герои на човешката цивилизация

Ето и малко повече детайли: Китай възнамерява да се конкурира със сателитната интернет система Starlink на Илон Мъск, като изстреля 13 000 сателита в орбита в рамките на проекта Great Wall. Както написа в публикация от 15 февр. китайското списание Command Control and Simulltion, проектът Great Wall се очаква да бъде завършен през 2025 г., което трябва да осигури достъп до сателитен интернет в целия свят. Още през ноември 2020 г. Китай подаде заявка до Международния съюз по далекосъобщения за използване на орбиталните и радиочестотните ленти за две големи спътникови групи - общо 12 992 широколентови спътника. Китайските сателити могат да бъдат разположени "на орбити, които все още не са заети от сателитите Starlink", пишат учените и добавят, че "използването на определени орбитални височини би дало на [китайските сателити] предимства и дори възможности, които биха им позволили да потиснат [работата] на Starlink. Очаква се също така да бъдат разработени системи за наблюдение, микровълнови и лазерни оръжия за борба със спътниците Starlink в космоса в случай, че се използват за шпионски цели над китайска територия. По-рано Китайската национална космическа администрация призова за международно сътрудничество в областта на космическото пространство и посочи, че конфронтацията в областта на спътниковите комуникации би донесла само вреди на всички страни в тези конфликти.

Преди тридесет години СССР реши да се състезава със САЩ в космоса по програмата "Звездни войни" и всички знаем какво се случи.

Сега ще е друго.

Незнам дали си, и кои по-точно бъркат по отверстията

КНР възнамерява да изстреля 13 000 спътника в орбита, за да дублира/блокира Starlink.

и русия ще изстреля толкова до 2950 година