Един срещу друг: първият немски и американски реактивен изтребител (снимки)

В средата на 40-те години на миналия век е поставено началото на една нова епоха

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

изоставят с радара, електрониката и автоматиката.Причината за това е централизма в руското техническо мислене т.е. каквото каже комунизма-ленинизма това е вярното.Примери много, особено в мерачните прибори в артилерията и танковете.Те са били толкова несъвършени ,че при стацонарен близък бой ,на мерачите им се е налагало ,да видят първо целта окомерно през дулото и тогава се зарежда и стреля.Чак след пленените немски трофеи ,рустаците ги копират и внедряват.

Прочетете Покришкин-асът на русите от ВСВ(е има и Кожедуб, ама да не Ви изнервям)! Та той казва, че мъничко повече такива "месерчета" и щеше да стане ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! Прочетете "Четвъртия Райх", за да разберете, че Германската Инженерна мисъл, не е подаяние, а разменна монета. Корейската война е около 1953 година-какви едни срещу други различни поколения съоръжения! Ами то и сега има летящи Ме-та, кво бият се с Харикейни и самолета на Червения барон? Драги списващи, не намесвайте Американските и Съветските имитации!

На внимание на шв-стоге-зерите. Отворете щатския сайт cryptomuseum com, да се побразовате колко напред са били с електрониката съветските инженери, и как от 1945 до 1952 са подслушвали всички щатски посолства с пасивно засветени микроофони на 329MHz и 1,947GHz и колко време е трябвало на щатското ЦРУ и МИ6 да разберат как работят устройствата - The Thing Great Seal Bug. Порчетете как са подслушвали пишещите машини на IBM от 1970 до 1984 г и как за 1 нощ са ги преработвали в митническите складове с подслушваща планка натъпкана с микроелетроника неоткриваема цели 14 години. КГБ са получавали директно телеграмите още докато машинописките ги печатали на обикновените пишешти машини. Вижте как са използвали статистиката за оплътняван. Послепак коментирайте колко зле са били съветите с радиоелектрониката. Много изненадани с полирани мозъчета и 2 гънки ще има.

Агит тъпак плямпа тотални глупости. Всички руслямски транзистори са копие на американски такива. А транзисторите се появяват през 1954 г. Преди това се е работело с лампи, които са бая големи, а руслямските са били копирани също. Всички руслямски интегрални схеми са копие на на серията на Тексас инструментс. Резонансният кухинен микрофон е изобретен също в САЩ и откраднат от руснаците.

Дядя ти пак си плямпай написаното от политкомисарите, ама от криптомузеум точно и ясно са го написали кой, как, къде и кога. аре със здраве памперсите и да не забравиш друсалката че ще пукнеш от яд.

Краварите толкова много са го отркирли резонансния микрофон, че от 1952до 1954 г са се чудили как работи и са го държали в тайна до 1960, а ЦРУ 1956 поръчва производството им . Дядя ти не си вред с главата, но всички сте такива в непейските кочини.

На Файършилд са копие. Дажи и това не знаеш. Тексъс Инструмент започват собствено производство след плащане на патени на Файършилд. Политмаймуна си.

А повечето значими съвременни технологии са плячкосани от руснаци и американци след края на ВСВ от инженерните немски гении.

Абе червените лекенца, тКриптомузеум си е написано, че руслямецът е работил в САЩ във фирмата която издава патента през 1941 г. Четете ли бе боклучета нещасти - 1941 г. е патентован в САЩ Резонансният кухинен микрофон, пък били се чудили били американците. Не са се чудили изобщо, но нямат другата част от схемамата, затова и само могат да предполагат. Некакъв пък тъпак се прави на отворен, че руслямските били кошие на Феърчаилд и че Тексас плащали патент на тях. Абе тъпако, серията интегрални схеми с логическите елементи и с разположението на краката са си на Тексас и копието на руслямците е от чиповете на Тексас. Друг е въпроса, че Тексас не плаща никакви патентни права на Феърчайлд, а двете фирми имат споразумение за размяна на патенти. Седнал боклука да ми дава наклон на патката.

Дъуртиот швест, чел , недочел, ама за патенти дрънка. То в САЩ само това могат, да търгуват патенти но не и да изобретяват. Що тъй ЦРУ цели 2 години се чуди как работии този микрофон бре швести нещстастен? Що тъй от Ми6 им обясняват за кво иде реч, нале си имат атенти ве измет непейска, щот нищо не изобретяват, а само крадат и патентоват. Добре че Европа е била във войнйни през тези години за да цъфнат краварите на световната карта за "изобретения". А точно ти не ми говори за Феърчил щот хал хабер си няма. Аде тичкай да гледаш чимширите от към коренищата щот свършват централните места в гропбищен парк.

Това ли са ти аргументите =бе боклук нещастен. Очевадно е че ти си партиен боклук, сега пишещ тъпотии за копейки. ЦРУ може и 50 години да се чуди бе тъпак. Те не се занимават с техника, а само я ползват. Само дето изобщо не са се чудили. Как разбра че Ми6 е казало как работи, като ФБР, а не ЦРУ, се обърнало към Маркони груп, а не към ми6. Отделно: The story of how we couldn't figure it out, and that we relied on the Brits to tell us how it worked is, to say the least, an exaggeration. It was studied by some of our premier scientific establishments, and well understood by them. If I recall correctly, The Navel Research Lab [sic] (a not sufficiently known body), Bell Labs, and a special commission put together by the National Academy of Science all looked at it - I remember being quite impressed by some of the studies. They addressed both the device itself and some very significant improvements that could be made to it. Ама путлерастски дърт амбриаж, като тебе може да си словоблудства какво ли не. Като за панентните права плащани от Тексас на Феърчайлд. Ае дърт миндил нещастен, бегай у лево.

Така е първи са защото след ВСВ САЩ имаха пълен контрол над ноухау технологиите в Европа и Япония до началото на 80те а Болшивикокомунистите от Кремъл имаха пълен контрол над ноухау технологиите, техническите проекти в СССР и това което неможеха да контролират го закриваха, Китай прави изключение защото не се оставиха да ги водят за носа.

Немският 262 е по-красив и елегантен! Не случайно са им простили на екипите и конструкторите и са ги прибрали кой когото докопа я в САЩ, я в Русия или другаде. Немците са създали всичко техническо - от колите до ракетите, от миксерите до подводниците и т.н., спор да няма. Иначе как да се обясни, че се въздигнаха само 10-20 г. след тоталното си поражение и разруха, а някои победители още пъплят, едва креят и произвеждат само брак? А има пък едни странични, които и това не могат и само лаят!

Прав си И до ден днешен краварите правят взривяващи се бойлери като тези на Мъск , въпреки че нацитата като фон Браун им създадоха цялата космическа програма! И до ден днешен краварите произвеждат някакви жалки полуфабрикати както се казва , и то благодарение на немските технологии които някога откраднаха и благодарение на нацистките учени като фон браун които създадоха ракетите! И както се викат: къде си фон Брауне да им правиш на краварите ракетите а не да купуват руски ракетни двигатели и да копират всичко от руснаците! Факт!

много факти изказваш ... и независимо от тях неизвестно защо повечето новини свързани с космоса са все американски, а ако не са американски са китайски. ако случайно новината е руска в 99% от случаите е поредната глупост която Рогозин е изръсил или още някой план за далечно светло бъдеще и по изключение в 1% от случаите действително нещо са направили.

Къде са немските инженери, че от както построиха руската ракета, нищо ново няма вече. Руснаците откраднаха плановете на совалката, построиха я калпаво на тройна цена и след първия полет я бракуваха... а СССР фалира. Решиха сами да построят една ракета и вече 20 години не могат да я направят. Сега седят и си мечтаят, да откраднат плановете на гърмящите бидони, та и те да се похвалят, че най после са излезли от 60-те години на 20-ти век.

Прав си новините се са свързани с краварите особено с взривяващите се бойлери за кукуруз на Мъск тези каци за зеле които трябваше вече са кацнали на луната дори на Марс... а все кацат и не кацат !така че си прав напълно съм съгласен с тебе

руснаците били откраднали плановете на совалката ебаси малоумника кравите откраднаха плановете от руснаците на техните първи космически самолети като миг 105 или така наречения космически апарат БОР КОЙТО И ДО ДЕН ДНЕШЕН КРАВИТЕ КУПИРАТ И ТО СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО СИ ПРИЗНАВАТ ЗА КОЕТО ОСОБЕНО ТАКА НАРЕЧЕНИ DREAMCHASER КОЙТО СИ Е ПЪЛНО КОПИЕ НА РУСКИЯ БОР!те дори самите крави си признават че руската совалка е в пъти по-добра от краварска та която вече два пъти се взриви като челинджър и Колумбия показвайки колко некадърно с глобени и направени дори корабите на Мъск са едни жалки копия на руските съюзи и на новата федерация които най-нагло я копираха! е дори в това човек може да провери в туба като самите американци си признават че руската совалка е значително по-добра от американската а да не говорим че руската си беше истински роботизиран космически кораб което и до края на живота си крава ските совалки така и не успяха да постигнат

Буран каца на Земята. Ама преди това били го загубили от радарите, а той пък не комуникирал - нямало дори един маяк, като на Спутник 1 примерно. Уж пилот го "открива", като едва не се сблъскал с него!!!!??? Ама Буран идвал от обратна пососка, щото сам решил бил да заобиколи пистата за кацане по данните които му подали, абе имали контакт уж, пък го изгубили за няколко минути, като "заместитель главного конструктора Степан Микоян предложил немного подождать, и вскоре корабль был снова обнаружен Толбоевым на высоте в 8 км заходящим на посадку". А обгарянето от навлизането в атмосферата е основно зад крилете, точно където при Совалките обгарянето почти няма... Нито радарите дето откриватли какво става на хиляди километри, нито радара на смолета, който го "открил" са го засекли. Явно е бил много Стелт. По-вероятно да се е разпадпаднал, а приземилият се Буран да е дубликат, който после набързо беше унищожен от срутване на покрив при което, о чудо, само той е напълно унищожен, а други два Бурана нямали никакви щети. Така както и умра случайно Гагарин, като тест пилот на стар самолет. Да се чуди човек защо летец космонавт тества стар самолет без грам нововъведения... И съвсем случайно тест пилота и командир на Буран Римантас Станкявичус загива в катастрова със СУ-27 малко преди да разкрие измамата в Италия и няколко месеца след измамата Буран. Отделно има видео от прозореца на заместителя на Буран при приземяването, т.е. може да е бил дистанционно управляван, както и с криещия се вътре пилот Станкявичус, който станал опасен свидетел, след като СССР се разпада и трите Балийски държави се отделят малко преди да бъде убит в катастрофата, която е изключително странна, както се вижда от видеото. През декември 1988 г не са знаели, че СССР ще се разпадне след година инак е нямало да изберат него, а някой който си затваря устата, като наградения в последствие Магомед Толбоев.

Абе Дада! Я не ми говори шитни и ми обясни защо кравите загубиха 2 от своите суперпупер совалки защо изгоряха челинджър и Колумбия а да не бизари некадърното проектиране на твърдогоривни те ускорители, изритва че плочките им за термозащита не стават за чеп за зеле че се но чух че ги удариш се трошат на парчета а ?! да не би заради това че всяка кацне трябва тотално Да подменят всичко по тях а уж били за многократно използване а да не би затова че нямат никакви средства за спасяване на екипажите а-а Да не би заради това че И до дея в който совалките докато летях а нямах никаква автоматика която да им позволява да кацат сами а ?! а Да не би заради това че руския буран сам взимаше решение и сам прецени да направи втори заход да си кацне сам а ! да не би заради това че самите кравари си признава че руския Буран е много по-добър от тяхната совалка а защото цялата система буран енергия е много по-адаптивна модулна и много по-рационална за използване! Та дори на boiron бяха предвидени монтирането на реактивни двигатели които да му позволят да лети в атмосферата като самолет а не като совалката дена тухла която се размазва ако пропусне летището или правилния ъгъл на навлизане в атмосферата! И енергия може да качване на Орбита както буран и така и други товари нещо което космическата совалка с нейния резервоар и двата твърдо топливни ускорителяникога не е могла да прави! Да не би заради това че совалките изведнъж се оказаха в пъти по-скъпи отколкото това американците да изстрелват обикновени ракетис които да качват товари на Орбита а?!

Какво общо имат авариите на Колумбия и Чалънджър с автоматично или не кацане, бе тъпак? И не е верно че САЩ: Да че И до деня в който совалките докато летяха а нямаха никаква автоматика която да им позволява да кацат сами а ? Ми автоматика тъпако имаха, а това че не са я интегрирали в Совалките е заради полезния товар. Инак преди още да спрат Совалките през 2011 г летяха вече безпилотните совалки Boeing X-37. т.е няма нито едно верно нещо което да си написал. Само лъжи и измислици нямащи нищо общо с ФАКТИТЕ, въпреки че редовно накрая пишеш "факт"

Напълно съгласен. И ми е интересно какво толкова има в тази нация, че са толкова добри в това да правят машини. А и не само машини, номер 1 са в химията, сега покрай вирусите, се видя, че и в медецината и биологията са ненадминати. Имам наблюдението, че и държавите съседни на Германия са закачили по нещо от това, но немецът е този, които води.

Една камара от тези краварски бангии shooting star са били свалени в Корея от руските мигове и напълно са се оправдали името shooting star значи падаща звезда и наистина са падали като горящи звезди или горящи комети на земята свалени от руските миг-15 затова и когато в Корея се появя урските мигове и почват да свалят краварските бънгии наред американците побърза да изтеглят от фронта тези примитивни антики. Факт.

Така е на е факт, че идва North American F-86 Sabre и 689 мига брабар с 282 руслямски пилота биват унищожени - Според съветските данни Съветите са загубили 335 МиГ-15 в Корея включително аварии, зенитни огньове и наземни атаки и 289 основно в битка срещу Ф-86 . [37] Китайските претенции за техните загуби възлизат на 224 МиГ-15 в Корея. [38] и над 100 Севернокорейски Миг-15. Като ги знаеме как лъжат вероятно загубените Мигове са двойно или над 1000 с другите самолети са над 2000 и то основно в битка при помоща на ПВО. В същото време САЩ губят 2 714 летателни апарата, от които около1600 са свалени. Като са загубени 256 North American F-86 Sabre - От тях 184 са загубени в битка -78 в битка въздух-въздух, 19 от зенитни оръдия, 26 са "неизвестни причини" и 61 са "други загуби (свалени от свои) и 66 при инциденти. [46] Южноафриканските военновъздушни сили загубиха 6 броя F-86 във войната. [47] Заедно със съюзниците са загубени над 3000 летателни апарата - самолети и хеликоптери. 78 North American F-86 Sabre срещу над 600 Миг-15 е 7,5 свалени Миг-15 срещу 1 F-86 Sabre. В началото срещу F-80 може да са имали успех и то основно заради нападения от Китай обикновено в гръб, като си тръгвали и после бързо криене в Китай, чиято граница САЩ и коалиция не пресичали. Но коато дошъл F-86 Sabre и резултата набързо бил изравнен.

Кого мислиш че лъжеш бе идиот! The US suffered 4,055 service personnel killed[2] and 2,714 aircraft lost[3] with the USAF suffering 1,841 battle casualties, of which 1,180 were killed in action.[4]краварски те банги се падали от небето една след друга поразени от руските изтребители миг 15 и тяхното тежко въоръжение това не са ти краварски те бангии са смешните 12,7 милиметрови картечници и браунинг това са руски изтребители въоръжейни с три оръдия едно 37 милиметрово оръдие малоумнико и 2 23 милиметрови оръдия като само един-единствен снаряд е стигал за да унищожи един f-86 sabre и това си го признаят самите американски идиот А да е говорим как са лъже ли лудите говеда за войната в Корея и се обяснили че са загубили само 200 самолета свалени... И още няколко хиляди загубени по неизвестни обстоятелства неизвестни обстоятелства ли бе идиоти?! в тези краварски шитни може само да вярват дебилните козяци и никой друг! той затова по време на войната краварски те б-29 които уж са били и супер недосегаеми супер модерни и никой не е можел да ги сваля им се е случила една лека случка по време на така наречения black thursday когато за минути 10 Б-29 стратокрепости са свалени от руските изтребители миг 15! след което краварите спират да ги използват за да бомбандират мирните градове на Северна Корея от страх че ще загубят за няколко седмици целите си стратегически бомбардировъчни сили!факти които всеки може провери в интернет малоумнико и не говорим за твоите лъжливи шитни които постваш

Е? Повторил си това което съм написал. Само дето американските бангии са свалени или повредени от ПВО, а руслямските бангии след това се правели на велики, докато идва North American F-86 Sabre и нещата за Миг-15 стават трагични с отнощение 7,5 свалени мига срещу 1 North American F-86 Sabre и то в битка, при която ПВО помага на руслямците. А тука се вижда идеално какво става с Миг-15 при среща със North American F-86 Sabrе: en.wikipedia.org/wiki/File:F86GunCamKorea.gif

повторил съм същото ли смешник ?! повторил съм същото ! къде пишеш че кравите са загубили 2700 -3000 почти самолета бе смешник?! къде ми обясняваш че ПИШЕ че са загубени от ПВО СМЕШНИК! Ти изобщо в ред ли си знаеш ли какво е ПВО ?! Та знаеш ли къде са ставали битките за да може зенитно оръдие да сваля тези краварски банки а те са летели на височина между 5000 - 10000 метра бе смешник знаеш ли кога едно зенитно оръдие ще успее да свали нещо на 10000 метра, и то реактивен изтребител! Та по време на виетнамската война са ги сваляли краварски tabagi с противовъздушна отбрана но използвайки руските зенитни ракети s75 Двойна и Волхов! ида там зенитните ракети от ПВО заедно с изтребителите са свалили 15000 краварски бангии но това е ставало с зенитни ракети ракети въздух въздух! а по време на корейската война битки са били във въздуха между самолети ! и лудите крави колкото и да лъжат че са загубили само 200 самолета във въздушни боеве истината е че се загубили почти 3000 самолета и то благодарение на руските мигове които са ги свалил за един руски миг са падали по 3-5 краварски Сейбър! факти!

Абе, глупак! Мислиш ли, че като накрая напишеш "Факт", всичките ти идиотизми стават истина?! Факти има достатъчно и те са, че съотношението на загуби при догфайт между Сейбър и Миг е минимум 1 към 3.5.

Виждам, че си тъп и кьорав трол. Написал съм ясно: В същото време САЩ губят 2 714 летателни апарата.... Заедно със съюзниците са загубени над 3000 летателни апарата - самолети и хеликоптери. Та въпрос: "къде пишеш че кравите са загубили 2700 -3000 почти самолета бе смешник?!" само потвърдава, че си долен боклук. другите ти тъпотии и лъжи са същите....

AK47 - бахти как си се разпенявил, чак фъфлиш ДОКАТО ПИШЕШ

Боже, боже, колко мъка има по този свят боже Миг 15 и Ролс Ройс? От къде ви е информацията, от агенцията ЕЖК? През далечната 1977 миг 15 беше все още секретен, за разлика от миг 19 и 21, защо ли? Двигателят на петнайската е ВК 1А/ф краден от немските фау.......

Господи откъде ги събира такива малоумни дебилни тъпанари краварите бе! Двигателя на миг-15 Е наистина rolls-royce и е закупен от съветското правителство за производство по лиценз от Ролс Ройс и това е факт малоумнико какъв фал те гони бе дебил е балистична ракета или крилата ракета зависимост от това дали е фау-1 и фау-2 ми като тебе правили разлика между ракетен двигател пулсиращ реактивен двигател и турбореактивен двигател е дебилните малоумници

Мани го, не виждаш ли, че е дебил по рождение!

те тоя тъпак е от вашите руслямски чукундури. Дето не иска да признае, че двигателите са на Ролс-Ройс, ами са супер дупер съвестки безаналогови.

_stankow

И таз добра - двигател на балистична ракета да се потави на реактивен самолет !? Шедьовър на антируската пропаганда ! :D

Блядовете са невежи тъпанари!

след като са гепили половината немски учени и са ги впрегнали да работят за тях...

Не забравяйте и създателят на крилатите и балистичните ракети, впоследствие и космически, такива - Вернер гон Браун.

Ако изключим факта, че мунчовците по онова време не са и сънували за реактивен двигател, пак не можем да сравняваме, защото shooting star е бил меко казано катастрофка.

м/у нищо. Когато германците са имали ракети и реактивни самолети са били единствените им притежатели и никой не е могъл да се сравнява с тях.

Страхотни машини, много униклани за своето време. Ето това е да си любител на авиацията, парите нямат значение, а те наистина са много. Разбира се и давата самолата няма как да са с оригиналните двигатели защото е началото те са доста дефекти. Много често на тези ретро самолето може да се види GPS навигация на мястото на калиматорния прицел.

Свободни съчинения ала Стоян Гогов.

Подготвят ни за войната. Лека, полека... Нема мърдане.

Комунистите 45 години ни подготвяха за войната, а накрая взеха, че се гътнаха...

_stankow

Но война нямаше ! БНА беше силна, никой не смееше да ни нападне !

Няма да усетиш кога е започнала и кога е свършила тая война дето ти си мислиш. Другата я загубиха руснаците. Китайците воини ме водят

Един от недостатъците на самолета се крие във факта, че животът на двигателите бил едва 25 часа. Т.е. 10 полета П.п. сега си купете 1.0 турбо и няма да дочакате 50К км., но ще се окаже нормално износване извън гаранцията!

Един срещу друг.... Вие майтапите ли се? Да сравняваш немската "лястовица" с тая ръбата тухла... Що ли се сещам за баснята "орел и охлюв"? Само като показателен факт за американския "гений" - по официални данни на USAF (ВВС на САЩ) в корейската война - само 5 години след края на ВСВ, в периода 1950-1951 успяват да загубят 371 F-80C и 28 RF-80 - 399 самолета, унищожавайки "цели"... 18 вражески (руски) самолета, от които само 4 реактивни (МиГ-15). Останалите 14 са старички "якове". 400 на 4... Добър резултат, ама им се ще да го забравят....

Спри се бе, болшевик! Къде се буташ между американските и германски технологии, съветски примат такъв!

Прав си, добре, че са били немските технологии, за да можем сега да говорим за американски без да се смееем.

Да беше прочел нещо повече от заглавието ли? В статията съвсем ясно си пише, че американският самолет е бил пълно дърво и срещу немският и срещу руският...

корейската война е относително проста (ясно изразени противници и фронтова линия) и има достъпна статистика за това какво всяка от страните е направила. САЩ твърдят, че са унищожили във въздушен бой 750 китайски/корейски самолета, според Китай са само 379 (според С.Корея 0! разбира се, какво друго може да каже пропагандния им център). Според САЩ те са загубили във въздушен бой 146 самолета. Ю.Корея твърдят, че са загубили 139, а останалата коалиция още 135 - общо 420 самолета. Китай/Русия (Русия не е страна във войната официално) твърдят, че са свалили 1097 самолета. това е статистиката за въздушните боеве във войната в Корея! Истината кой знае каква е, но щом от Китай твърдят, че са загубили 379 самолета няма как да е твоето смехотворно число от 18 да е вярно. Мисля смело можем да кажем, че поне 379 китайски самолета са били унищожени във въздушен бой. Всъщност САЩ твърдят, че са загубили общо 2714 самолета, но това са всички загубени във войната самолети, очевидно повечето са свалени от ПВО, не от великите китайски/корейски/руски изтребители. Имай предвид, че докато САЩ във войната ползват самолети за всичко за което самолет може да се ползва (транспорт, десант, бомбандировач, щурмови, изстребител ...) , то Китай/Корея ползват самолетите си главно, като изтребители за борба с чужди самолети. САЩ са направили около 700 000 бойни полета за периода на войната, Китай/Корея само около 90 000 полета.

Тоест, цялостната статистика е - сащ загубили 2714, като свлили 750 самолета? Както казваш, кой знае, може пък и да е вярно. Но, пак това НО, аз визирам само статистиката за 1950-1951, времето на противопоставяне на първите масови реактивни изтребители - P-80 Shooting Star срещу МиГ-15. След 51 P-80 е изтеглен и заменен, а военните действия продължават до 27 юли 1953. Всъщност Съюза изпраща в Корея само стара техника - МиГ-15 е напълно достатъчен и срещу F-86 Sabre, както доказва твоята статистика (дори с китайски пилоти). Но от 51 година в руската армия на въоръжение е МиГ-17...

Руслямците лъжат нагло. Имат загинали над 200 пилота. Според тъпак като тебе това е станало без да бъдат свалени самолетите. Изобщо не става дума за пилотите, които са се катапултирали и са оцелели след унищожаване на самолета. Инак американците са спазвали много правила - не са пресичали китайската граница от където в гръб ги нападали руснаците и бойните действия се водели основно над Северна Корея, където ПРО помагало допълнително на Руслямците... Реално са свалени над 400 съветски самолета с руски пилоти. А тези свалени изобщо с корейци и китайци са над 1000. Официално заявяват , че са над 750, но без докладите на свалените американски пилоти, които са сваляли поне по един преди да бъдат свалени.

Чети по-горе момко... и си избърши пяната от устата. Ще капне и изгори клавиатурата, направо оставаш гладен... Едва ли ти плащат достатъчно, че да си купиш нова.

Какво да чета бе тъпак? За загубите ли? Аз съм написал колко съветски пилоти са загинали, другото са алабализми. Са то само американците казват истината за техните загуби. Другите лъжат.

Немците създават, САЩ крадат и копират.

А Руслямците духат супата и ръкопляскат на двамата.

Мхм, сигурно..

Двата самолета ОЧЕВАДНО нямат нищо общо боклуко и напротив руслямския Миг-15 е крадено копие на e North American F-86 Sabre. А двигателите на Миг-15 са копие на Ролс Ройс, като дори първите бройки са с оригинални двигатели Ролс ройс

ОЧЕВАДНО чукча е писател, а не читател. Ф 86 и МиГ 15 слизат от конвейра по едно и също време, а двигателите на МиГ са немски. Ма нали краварнико е все номеро уно.....

че германците нямат право да правят самолети :)

Правят. Юрофайтър е кооперация на Германия с UK, Франция и Италия

Жалко наистина... По отношение особено на въоръжаването по времето на Фюрера те произвеждат всичко от добро-до най доброто! Танкове, самолети, артилерийски системи, стрелково оръжие...да не говорим за флота... Обаче се подведоха по лукавата политика на британците, и решиха да се пробват за голямата награда-Съветска Русия. Иначе сега спокойно по аерогарите можеше да има големи Хайнкели и Юнкерси...

В понеделник ли е статията, сравняваща първия руски реактивен с първия немски такъв?

Руският миг15 е краден от сащ и затова в корейската война са ставали много грешки във въздуха.Самолетите са еднаквиИма много загинали реснаци от свой огън както пишат руски ветерани

Че стават грешки във въздуха-стават! Но и ти си в голяма грешка. Самолетите си приличат, защото и двата са базирани на наследника на Ме 262, а именно-на Ме 1101 прототип! Това е. Крали са и едните, и другите.

Не е вярно North American F-86 Sabre е едномоторен самолет с двигател в корпуса, докато Месершмит е с 2 двигателя на крилата. Затова Миг-15 копира North American F-86 Sabre.

Глупавичък си, нали? Пак повтарям-ME 1101 PROTOTYPE!!! Трябвало е да замени 262! Пиша ти бавно, за да разбираш! Двата нямат нищо общо-Сейбъра и Мига са копия на 1101! Сега захапваш ли??

последен модел от 44-та би било добро решение за българската армия вместо скъпите ефки :)

машина и лесна за управляване :)

Немеца тотално е превъзхождал хамериканците щайга и това е факт ! Ето само няколко примери шутинг стар има един двигател , месера има два двигателя! угасва единия двигател shooting star пада като падаща звезда а месершмит а се връща спокойно обратно на летището си! второ предимство месечните е бил в пъти по тежковъоръжен от shooting star и имал не както пише В статията картечници а оръдия дори 30мм оръдия! А картечници са използвали почти винаги само краварите докато немци руснаци франсетата британци и всеки що годе уважаващ себе си самолетостроител е монтирал на самолетите си оръдия. И не на последно място месечните си е национална собствен разработка докато шутинг стара използва английски двигатели което много говори затова някакво равнище била реактивната авиация в Америка по това време факт е че американците си има ли някой доста добри модели изтребители като примерно мустанг lightning тъндърболт hellcat корсар това са били добри машини но за разлика от европейските самолети са били слабо маневрени и в повечето случаи въоръжени основно с картечници които са вършили работа срещу японските самолети които не са имали нито броня нито си има ли протекторирани резервоари нито си имали бронирана кабина нито бронирано челно стъкло, и срещу тях са вършили работа 12, 7ммите картечниции ... но на Европейския театър на бойни действия с такива изтребители като месершмит 109 или фоке вулф 190 с по 4- 20мм оръдия и 2 картечници, на ниска височина а и на високане са имали много голям шанс срещу тях.А що се отнася до шутинг стара по време на корейската война той там наистина се превърнал в своето наименование падаща звезда когато се срещнала с първите руски миг-15 които просто са ги кося ли като житни класове! Факт!

Ти си идиот. Факт.

В грешка си! Той е е голям идиот!

правиш си много грешни изводи в контекста на въздушен бой задай си въпроса какви са основните цели на ме 262 - тежки бомбандировачи. какви са те? големи, бавни, бронирани. какви са основните цели на мустанг lightning тъндърболт hellcat корсар ... - изтребители. какви са те? дребни, бързи, леко или небронирани. мисля това само по себе си отговаря защо въоръжението на ме262 клони към по-тежки оръжия, а на американските към по скорострелни. Неслучайно над 90% от свалените от ме262 самолети са бомбардировачи. Същото е като цяло в германската авиация втората половина на ВСВ - период в който авиацията им има повече отбранителна от колкото нападателна функция. Просто германците не ги е вълнувало особено свалянето на съпровождащи самолетчета, тях са ги вълнували тежките бомбардировачи които разорават родината им с бомбардировки. Обратното в началото на ВСВ изтребителите на германия има главно съпровождаща роля и повечето са със скорострелни картечници точно като американците. пп. я пак припомни какво е правила авиацията на франсетата ВСВ, че нещо ги споменаваш, а не ми стана ясно защо

Затова ли тъпако най-големият съветки ас е карал Аерокобра?

Кожедуб (62 свалени) не е бил с американски самолет, бъркаш го с Покришкин (59), но и двамата взети заедно не достигат и 33% от немеца Хартман (354)! А изтребители и щурмова авиация не са оказали такова въздействие във войната каквото тежките бомбандировачи, а там превъзходството на американците е било смазващо! Само една фабрика на форд произвеждаща 7 членния б-24 е произвеждала по един на всеки час! Реално тези самолети са съсипали немската военна индустрия и немците не са имали нормално екипирани дивизии!

Няма как. До този момента немците имат най сериозната научна база в Европа а САЩ са далеч от това което ще станат. Така че...крадат и копират. Няма нищо лошо или срамно в това. Всички го правят!

В грешка си. Америка е нямала държавна научна база, както и изобщо държавна концепция за въоръжени сили. Инак още тогава в Америка вече са измислили асансьорите, небостъргачите, електрическоото метроя самолета, телевизията, хеликоптерите, течногоривната ракета, пералнята, хладилника, бойлера и какво ли още не.