Етериум. "Умни договори" и технологични решения към по-добро бъдеще

В третия епизод на "Crypto" гостува един от основателите на PCloud - Туньо Зафер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сбирщина от плямпаници тип финансови пирамиди + левичарска наивностман "хайп", дето му викат на новговор. Само че тия анджаклами не създават материални блага, а само раздуват мехури. Слава богу, законът за стойността си остава в сила...

Хайде пак, платени статии, без да са означени като такива. СЕМ спи.

Десетилетия се развиваме, машини, комбайни, компютри.... Е и? Я тези лигльовци да ми кажат ЗАЩО има все повече хора по земята на ръба на мизерията и милиони деца които си лягат гладни.

Етър е футболен отбор, безалкохолна напитка и етнографски музей, но не и криптовалута. Криптито се казва "етЕр", от Етериум.

Целта на Етериум е истински да децентрализира интернет. ---- ОБЪРНЕТЕ ИЗРЕЧЕНИЕТО НА 180 ГРАДУСА И ЩЕ ПОЛУЧИТЕ - ИСТИНАТА ! ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНИ СА В МОМЕНТА ФИАТНИТЕ СНИЖНИ ПАРИ ... Е ТО ЗА ТВА ИСКАТ ДА ГИ МАХНАТ ОНИЯ ... ОТ ПОЛИТБЮРО НО ЦК "НОВИЯТ РЕД" ! ЦИФРАТА ОСТАНА ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ ЗА УДЪРЖАНЕ НА ВЛАСТТА НАД ВСЕ ПО-ЕКСПЛОАТИРАНАТА И ОГРАБЕНА ТЪЛПА !

ТВА НА ПЪРВАНА СНИМКА - ИЗВЪНЗЕМНО ЛИ Е БЕ ... ЧЕ СЕ УПЛАШИХ ...

Нищо няма да направят. Ще се провалят от алчност. Това е един балон пълен с едно нищо. Изглежда голям отвън, но вътре няма нищо и рано или късно ще се спука.

Надувайте си крипто балоните някъде другаде. Видяхме както стана с Биткойна. И точно тая децентрализация струва страшно много ресурси под формата на ток. А той не трябваше ли да се плаща?! Те за това китайците дръпнаха шалтера на копачите. Ако тия господа могат да ми отговорят при тая волатилност на криптовалутуте, защо един обикновен човек трябва да си ги купи, ще ми е много интересно. Дрън-дрън та хайп.

Пенсионните фондове в САЩ , получиха разрешение за инввестиране в крипто . Да ли е балон незнам, но е рано да се погребва.Времето ще покаже.

Всеки актив има стойност (базова) и моментна пазарна цена. Единствено криптото обаче има стойност 0 и пазарна цена до небесата. Там всичко идва от очакванията на "инвеститорите" за спекулативна печалба.

Да, така е. Всички гледаме голямата икономика както се гледа географска карта през сламка - виждаме една малка точица. Какво са намислили големите Хитреци (такива дето разпореждат на пенсионните фондове) ние няма как да знаем. Аз лично стоя настрана от крипто "активи".

Поредната еврейска хуюовина. Явно се готвят за нов планерарен грабеж, малко им бяха парите от ковида...След решението на еврейските отпъдъци от федералния резерв парите да не се обезпечават със злато, всички видове валути са с нулева стойност , а криптото е за дебили ...

И как точно са децентрализирани фиатните пари, като първо трябва да ти ги напечата банка, а после и трябва да отидеш до нея, за да си ги вземеш?

ДА "СПЕСТЯВАТ" ЕНЕРГИЯ .... А ХАРЧАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ МЕГАВАТИ, ЗА ДА "КОПАЯТ" КОНЯ И ДРУГИТЕ "МОНЕТКИ" ... ЩЕЛИ ДА СЕ "БОРЯТ" СЪС СО2, А ПЪК ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА СЛЪНЧЕВИ ПАНЕЛИ КАКВО СЕ ОТДЕЛЯ ВЕ И КОЛКО ЕНЕРТИЯ СЕ ХАРЧИ ВЕ, БРАТ-ЧЕДИ? В УЧИЛИЩЕ УЧИХМЕ ЗАКОНИТЕ НА ТЕРМОДИНАМИКАТА ...И ФУНДАМЕНТАЛНИЯТ ЗАКОН Е, ЧЕ ... НИЩО НЕ СЕ ГУБИ И НИЩО НЕ СЕ ПОЯВАВА, САМО ПРЕМИНАВА ОТ ЕДНА ФОРМА В ДРУГА /ОТ ЕДИН ДЖОБ, В ДРУГ/ "ВЕЧЕ" ДВИГАТЕЛ ИСКА ЛИ ТЕ ... ДА СА "БЕЗСМЪРТНИ" ... АМА ДАЖЕ ЧЕРНАТА ДУПКА ИМА СВОЯТ КРАЙ /СЛЕД КАТО ПОГЪЛНЕ ВСИЧКО/ СЕ СВИВА ДО ДЖУДЖЕ, ЗА ДА ИЗБУХНЕ В СВРЪХНОВА.... КВО СТАВА С КОЛАЙДЕРЧЕТО ? БЛЪСКАТЕ ЛИ КВАРКИТЕ ... ИМА ЛИ "СВЕТЛИНА" В ТУНЕЛА...

Какво стана с биткойна, че не разбрах? :)

Стига с тия криптовалути, от толкова виртуално копане на нищо, читава видеокарта не може да си купичовек!

Криптовалутите са основен конкурент на властта на американският долар във финансовата сфера. Едва ли ще им се даде тази възможност за която претендират без бой.

Дайте си парите на еврейте и се събудете бедни на другия ден

Едно време зад парите стоеше златото. После зад парите стоеше икономиката на държавата. Сега зад крипто-вълутите стои вятърът.

А зад златото какво седеше?

АНУНАКИТЕ ! ХА ХА ХА ...

Едно нещо струва толкова, колкото хората са готови да платят за него. Предполагам ползваш Уиндоус ОС, която нито е най-добрата, нито най-сигурната. Но повечето хора в света я ползват и се е наложила. Иначе са си просто нули и единици, не е нещо, което можеш да пипнеш. Най-богатите хора в света са тези, които предлагат услуги (Майкрософт, Гугъл, Амазон, оня мексиканец с мобилните услуги и т.н.), а не които произвеждат. Единственото изключение е Мъск, но там има и малко култ.

Зад цената на златото стои трудът на хората по добиването му!

СА МЕНТАЛНА ФИКЦИЯ, ПРОЕКЦИЯ НА ВЯРАТА НА ОВЦЕТЕ , ЧЕ СРЕЩУ ТОВА "НЕЩО" ЩЕ ПОЛУЧАТ ДРУГО МАТЕРИАЛНО НЕЩО ... ТОВА, КОЕТО ИМА "ЦЕНА" Е САМО И ЕДИНСТВЕНО ... ВЯРАТА НА ТЪЛПАТА ... И НИЩО ДРУГО ! ЗАТО КАЗВАМ, ЧЕ ОТДАВНА ВСИЧКИ ТИЯ "ПОЛИТИЦИ" /ДЕФАКТО - ЗАДКУЛИСНИ ШАРЛАТАНИ/ ОТДАВНА СА ОБЕДНЕЛИ ... НА ВЯРА! НЯККАВИ "ЦИФРИ" МОЖЕ ДА ИМ СЕ ВОДЯТ ПО "СМЕТКИТЕ", АМА ТЕ БИХА ИМАЛИ НИККАВА ТЕЖЕСТ, АКО ТЪЛПАТА ПРЕСТАНЕ ДА ВЯРВА В ТЯХНАТА "ЦЕННОСТ" ! ОБЕДНЯВАНЕТО НА ЗАДКУЛИСИЕТО СЕ ВИЖДА НАЙ-ЯРКО НА Т.НАР. "ИЗБОРИ" , ЧРЕЗ % НЕ-ГЛАСУВАЛИ ! ТОВА Е ЛАКМУСА НА ОБЕДНЯВАНЕТО ... А В БЪЛХАРИЯ ТО Е НАЙ-ГОЛЯМО ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА ! ЗАТО НАПРИМЕР ТОТАЛНОТО НЕ-ДЕМОКРАТИЧНАТА ГЪРЦИ, ПРИКРИВА ТАЗИ ИСТИНА /ЗА ОБЕДНЯВАНЕТО НА ЗАДКУЛИСИЕТО/, ЧРЕЗ "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" ГЛАСУВАНЕ ... КОГО ЛЪЖЕШ ТИ ВЕ , МИЦОТАКИС ?

2021-07-05 09:44:55 От Америка (нерегистриран) Зад цената на златото стои трудът на хората по добиването му! --- ГИ КАРА ДА ГО ДОБИВАТ ? И КОЙ КАЗА, ЧЕ АКО ВЪРШИШ НЕЩО, ТО "ЗАДЪЛЖИТЕЛНО" ДРУГИЯ ТРЯБВА ДА ГО ОЦЕНИ ? НЯМА ТАКОВА НЕЩО ! ВИЖДА СЕ И ПО Т.НАР "ЗАПЛАТИ" ... ЕЙ... ПАК ТЕ ЗАКОПАХ ... ЩОТО СЪМ ВИНАГИ ПРАВ !

Зад цената на златото седят многото му приложения, всъщност. Както едно време солта е била използвана като пари, защото е имала реална приложимост и е била изключително ценен ресурс.

За съжаление, са основен конкурент по всички показатели, включително възможностите за манипулация и измами. Изключае bitcoin и etherium, всички останали криптовалути са финансови пирамиди. А, най-големият проблем е, че пазарите на крипто валути, включително BTC и ETH, се движат основно от спекуланти. Затова има такава брутална нестабилност в цените им.

Фекалният резерв на САЩ не е спрял да печата долари през последното десетилетие. От една-две години ЕЦБ печатат евро по същия начин. Що мислиш, че цените на всичко се вдигат? В момента сме на прага на хиперинфлация, да ни е честита.

Това пишете: "Криптовалутите са основен конкурент на властта на американският долар във финансовата сфера" Да вярно е, но е само част от истината. Крипто валута като Етериума ОТНЕМА ВЛАСТТА на малък брой хора да "взимат решения в полза" на всички останали. Това ще им вземе ВЛАСТА, а не парите - които сега са = на Власт. У нас в България това не видно, а очевадно. Това е главната причина поради която Банките / които са част от сегашното СТАТУКВО в света/ се борят с нокти и зъби срещу Блок чейн технологията. Тази технология ги лишава от ВЛАСТ !!!!!!!!!!!!!!!!

Що бе, гледай кви хубави картинки имат. На мене ми аресва.

Пак&Пак ДъСъ развилнЕ туканка Ясно#Кой.... -> защо В Никоя Държава по ТазиПланета НЕ се толерират Никакви крипто незнамквоси ?! -> защо АбсолютноВсички Високи Рекети Днес СА в Баш таквиз ?! -> защо Всички “гуру” на Тези - СА Доказани Кретени ?! ...и за Десет (но НЕпоследно) -> Е ли Факт че Цялата “офанзива” е виа Кремъл и “наште” ИТ/интернет”спецове” ?!

На Серсеми - Власт/Пари НЕ давай !...а ако Сбъркаш - Си ги вземиОбратно С Лихвите ! ....Мъдрост. ...Прастара. ...Наша. ...и СистематичноДоказана.

((.))

100+

bittorrent , Tron , както и apenft

Моят приател се оплаква от скоростта на неговия интернет , равно на стандарт G2 . Но плаща за уж G4 . Това че скоростта зависи от използваните приложения не му иде на ум ...

Ще ти го кажа по народному, щото нивото ти може би ще го смели (надявам се): "Кьорав кон морето му до колене" Защо мислиш, че с няколко бръчки на мозъка , можеш да замениш цели области от човешкото познание. Незнанието не оправдава глупостта, а самочувствието на глупака е убийствено, както за него тъка и за околните.

Тоя па шмекер от къде изпълзя.. Да не би на клауд сториджа вече да нема балъци да му плащат и си прай пиар.

2021-07-05 10:03:18 .. (нерегистриран) Зад цената на златото седят многото му приложения, всъщност. ---- ПОДОБНО ! ТОЧНО ПЪК "ЖЪЛТОТО" ИМА НАЙ-МАЛКО ПРАКТИКО-ПРИЛОЖНО ЗНАЧЕНИЕ В СТОПАНСКИЯ ЖИВОТ ... ДАЖЕ В МЕДИЦИНАТА "ЗЛАТНИТЕ" ПИРОНИ ГИ ЗАМЕНЯТ С ТИТАНОВИ! ЕДИНСТВОТО МУ "ЦЕННОСТ" Е, ЧЕ ПО-ТРУДНО СЕ ОКИСЛЯВА ...

Когато пишете статия за акции или криптовалута, сте длъжни да поставите съобщение, че това не е финансов съвет и че инвестициите в криптовалута и акции са изложени на риск и човек може да изгуби целият си капитал. Ако в България не сте запознати с това, трябва да знаете, че някой спокойно може да ви осъди ако си изгуби парите, защото не сте го предупредили. Освен това е хубаво да споменете, че криптовалутата не са лицензирани никъде и има голяма вероятност правителствата да ги забранят.

последното ти изречение е пълна глупост, нали знаеш?

Китай забраниха криптовалутите. Въпрос на време е да им кажем чао!

Пълни глупости на пълен тъпак. Ako федералният резерв иска да увеличи предлагането на пари, той купува ценни книжа (като например американските съкровищни облигации), анонимно от банките в замяна на долари и обратно, продава ценни книжа на банките в замяна на долари. След 2009 ФЕД изкупи активи за 2 трилиона долара, След това обратно изкупи парите, като продаде активите. Сега покрай пандемията изкупи активи за 4 трилиона долара и в момента притежава активи за за 4,4 трилиона долара. Добре е тъпак като тебе да се запита къде са активите за 2 трилиона долара от кризата 2008-2009 г. преди да ръси глупости.

Етериума от пика си за една година период (близо £3000) в момента е £1600. Честито на всички подлъгали се и инвестирали в тая безмислица! Биткойна е същата глупост - от £46000 пик за една година в момента е £24670

Тъпако, и да цъкаш минуси, числата говорят!

И защо всички не говорят като Йода, след като може.

Годишно за производството на електрониха се използват около 300-400 тона злато и около 7500 тона сребро. Бижутерската индустрия ползва около 2000+ тона/година, но да кажем, че на мен ми е все тая дали някой се кичи с със злато или с "биткойн". И все пак, като част от периодичната таблица, златото има съществени приложения и "единствената му ценност" е научно обоснована, за разлика от цифричките подписани електронно, които някой е нарекъл биткойн ...

Питай Китай :-)