Коментари - Facebook знае всичко за нас: Как преди 15 г. един студент промени света с $1000 | IT.dir.bg

Коментари - Facebook знае всичко за нас: Как преди 15 г. един студент промени света с $1000 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фейсбук почти нищо не знае за мен,и то не че нямам фейсбук,напротив имам но не го ползвам :)

..само че, студента с "1000та долара" беще предварително избран от службите и после беше подпомогнат финансово от правителството!

Останаха ли хора да вярват, че това е проект на един тийнейджър с 1000 долара? Така се създават митовете и легендите. Навремето и една българска медийна империя бяха започнали със 100 лева и една пишеща машина. Истории за наивници.

А гледали ли сте филма Матрицата Ето това е фейсбук фалшива реалност

"Студент" !?!?! Ако сте гледали филма за Едуард Сноудън на Оливър Стоун, то значи сте наясно как "студентите" променят света ... :))

за какво ни е необходим ДАНС?

фейса така и не успя да бъде моден тренд сред мислещите, творящите, критичните и оброзавани човеци на тази планета. фейса е за ретарди и неудачници, за чичо на село, да поцъка докато дойде време да дои кравите. В тази мрежа нямам следа от десетилетие, не смятам и да имам занапред.

Ти си мислиш, че нямаш следа.

Не само си мисля, убеден съм! Не влизам в тази кочина по никакъв повод. Не се логвам от никакво устройство! Не съм поствал аз или моите близки снимки в нея, какво стона да се "отбелязваме" на тях!? Никой от приятелите ми не води сурат-тефтер. Не съм член на никакви групи. Просто е време да се събудите и да разберете, че има други канали за комуникация в съвременния свят. И никога да не забравяте, че истинските приятели не се поздравяват и виждат във електронни измислени свърталища, а се срещат на живо и се прегръщат, сядат на маса с децата си и творят спомени, или съпреживяват отново минали такива мигове - от пътувания, почивки и т.н.

.. достатъчно е че пишеш в ДИРа драги. И тук правим същото - събираме данни и ги докладваме където ни ги поискат :) .. нали имаш IP адрес! .. другото се намира :)

Който ви каже, че има световен заговор е чисто луд, а ни следят заради нашата собствена безопасност, разбира се.

Аз вервам. На Републиканската партия, на правителството на сащ и на победата на демокрацията по света и у нас.

Na teb ti e prosteno.

ФБ и Зукърбърг ДГД

Аз нямам профил и нямам намерение да си правя, макар и по други причини, различни от съображения за лична неприкосновеност. Но реално Гугъл събира дори още повече информация, защото отделно от търсачката може да следи и Фейсбук.

не е, че знаят всичко, а че не е взаимно, т.е. ние не знаем кой, как и за какви цели ползва тази информация, пък и разрешение не ни искат

Много точна картина, браво на този анализ. За себе си, аз основно отварям две платформи за информация: -Дир -Фейс и всичко, което казахте в тази статия е Голата Истина

Всички производители на телефони и компютри, от чиито платформи се логвате в акаунтите си имат вашите пароли, достъп до вашата лична кореспонденция и изобщо да всякаква информация за вас. Така че Фейсбук е най-малкият ви проблем. А и освен това Марк Зукърбърг е просто едно подставено лице и нищо никога не е измислял.

О статията става ясно едно: на земята живеят ПОНЕ 2 милиарда идиота.

М да това с пълния психологически профил е доста добро. А въз основа на него и начини на манипулация още по добро :)

Фейсбук знае за мен точно толкова, колкото му кажа и нищо повече. На него и на останалите разклонения. А.И.-то да си го набутат някъде по на скришно.

Епа то така е повечето гениални идеи са откраднати! Така е и с facebook-а! Инак много се радвам, че нямам нищо общо с този сайт! Но това е само от моя страна така! До колкото разбирам той знае всичко за мен! Само не знам как стават тия неща без мое позволение, ама кой ли ни пита в наше време дали искаме да ни таковат или не! Тия неща за съгласие и прочие измислици премислици до колкото разбирам и виждам в наши дни са само на хартия и в фантазиите на разни хора дето все още вярват, че нещо може да се промени в тоя свят! Аз съ мс тях и им пожелавам късмет, ха дано ама на дали!

преди 15 години ЦукърБукър открадна една идея от свои съученици и убеди ЦРУ в потенциала и. И от тогава - неспирен възход за сметка на балъците.

Само да питам. За минимална заплата колко емотикони са достатъчни? :)

Със сигурност алгоритмите на ФБ успешно прихващат кой с какъв социален статус е, доколко е образован. За интересите и снимките на децата да не говорим. Някои хора се оливат. Не съм писал никога училище, университет и работа. Не се тагвам от заведения, не участвам в групи и нямам лайкнати страници. За политика не се изказвам - тук ми е забавно как ще разберат десен или ляв съм:) Обаче със сигурност знае къде ходя на почивки, 4 мои хобита (от тях се вълнувам - за тях говоря) + музикалните ми вкусове, което не е малко за рекламодателите. Плюс работата вероятно (поне някакви насоки в коя сфера съм). Предполагам доста хора не осъзнават колко инфо дават за себе си, дори да си мислят обратното.

Добре измислена статия. Сега поне половината ще си изтрият профила, защото ще се уплашат. А автора ще постигне целта си - да смачка Фейса. Трябва да си много тъп да мислиш, че Фейса е създаден за забавление и връзки. Ми то е ясно още от самото начало - следене, защото "който държи информацията, той държи ситуацията".

Не може да си изтриеш профила. Само го деактивираш. Но инфото си е на сървъра.

Когато Захаринчо създал фейсбук вече имал покана за приятелство от Чък Норис!

Това, което не го знае Фейсбук, го знае Гугъл. Има ли спасение?

разбира се, защото в основата на всичко стоят хора, а те избират на кого да служат и спасението е да накараме повечето да служат на общия интерес, а не на тези със следи по косата от кръг

ИМА ЛИ ОЩЕ ТЪПАЦИ, ОСВЕН ПИШЕЩИЯ СТАТИЯТА , КОИТО ДА ВЯРВАТ ,ЧЕ ТОЯ ПЪПЧИВ ЕВРЕИН И ИЗМИСЛИЛ ЦЯЛАТА ТАЯ "ХУБАВИНА"

и авторът не вярва, ама така са му казали да пише

Илюзия за наивници , бездънна яма за пари на създателите. Фалшиви профили, групи за порно услуги с малолетни , поглед на подрастващите върху всичко негативно в този свят, измамници искащи пари и предлагащи среща със заплащане на билет от другия край на света и много други....Мако хора знат истинската функция на Файсбук, но гъдела, че някой някъде си мисли за теб, изпраща ти съобщения, комплименти и предложения, чувството , че си харесван те пристрастява към Фейсбук. Краденето на снимки и създаването на прифил с чужда снимка е ненаказуемо престъпление. Пише ти Джон Браун, офисер в Пентагона , а всъщност е Сали Мусато от Нигерия. Ако го блокираш, той прави друг профил. Ако си скриеш цялата информация или е достъпна само за приятели, изпускаш шанса стари приятели и познати да да се свържат с теб.

15 години казвате станали, откак вършим работата на службите - следим се, докладваме със снимки и прочие документи, че и пари печелят, вместо да плащат на агенти. Захаринчо викате го бил измислил. За малко да повярвам, ама се сетих вица за Ро...лер

Какво излиза ? Че оня старец, който още при появата на онези кютуци мобифоните /помните ли ги ?/ ми каза, че новите технологии са божие наказание за греховността на хората в съвременния свят, е май много прав !

А дали той няма да ти каже същото за всичко освен налъмите си.

Нещо ми свалиха коментара, май не е удобен на някой, затова да го напиша пак :). За тези които още не са разбрали, Фейсбук не събира само информация от нещата които публикуваме в него, ами притежава и Whatsapp и Messenger и Instagram и какво ли още не. Всичко това им дава достъп до феноменално много важна информация. На всичкото отгоре не им стига и това ами и подслушват разговорите по телефона, а даже и като той не се ползва ами само стой до вас на масата примерно, а вие си говорите с някой. И това го твърдя, защото не веднъж лично съм го изпитала, а и мн мои познати също. Изобщо бедна ни е фантазията до каква информация има достъп Фейсбук, а и не само той. Да не забравяме все пак Гугъл и тн

т.е. фейсбук манипулира менията на хората, съобразно зададената им дотрина от различни партии, но ако някой друг реши да споделя свободно мнението си - не може! Е, къде е домокрацията и свободата на словото?

"Свободата, Санчо..." е невъзможна на практика

90 процента от вас използват евтини китайски телефончета, с тях се логвате в мейлите си и къде ли не, но си мислите, че дамо ФБ има личните ви данни, а китайските тайни служби ги нямат! Дори те имат много повече неща! ФБ например ви няма паролата на мейла! ФБ ви няма паролата на скайп! Докато китайците ги имат и двете! Да не говорим ако използвате ПейПал и онлайн банкиране! Тогава ви имат и достъп до банковите сметки!

ФБ ги няма паролите, ама гугъла ги има. Така че, все тая. И за фатмак не ставаш.

злобата на некадърните се нарежда редом до глупостта и времето като безкрайна величина

нас ли имате предвид или себе си

На тази статия и липсва нещо, не споменава нищо за най-големия национален герой на САЩ за 21 век - Едуард Сноудън...ето какво казва той по темата - „Фейсбук“ е компания за следене, маскирана като социална мрежа"

Да бе ..най-големия герой бил :)) Ти откачи ли ? Обикновен глупак, предал страната си.

политиците, които предават страната си, не знам дали схващате нюанса

не забравяйте Брадли Манинг - макар да успяха да го сломят, той все пак ни показа истинската им мутра, а другият - мутрокнижката

Знае грънци! Фалшиви са ми датата на раждане,годината също. Само снимките ми знае,друго нищо не знае за мен...

съвсем възможно е и ти да си познаваш фалшивата самоличност.

в момента, в който се логнеш във фейсбук през телефона си от другата страна имат достъп да те следят през джпса ти, да копират телефонните ти разговори и съобщения и въбще информация от всичките ти апове. реално дори могат да разберат колко пъти си ходил до тоаелетна и те снимат през собствената ти камера.

Много наивници тук, смятат, че като нямат акаунт, фейса не знае за тях... е да, ама не... ваши приятели качват снимки с вас, и разказват за вас в него... и за вас знае, нищо, че нямате акаунт... просто информацията е от втора ръка, а не от първа.

знаеш ли как се засичат терориртичните заплахи в последно време? приятелите... споделяш тук, там, купуваш едно парче от ук, друго от там, ровиш гугъл за чертежи... ама има едни които не могат да ги разкрият, единаците. Не споделят, не четат интернет, не споделят с никой! Е тези не могат д ги разкрият

т.е. да има такива, дето не могат да ги разкриват, защото повечето "терористи" те си ги отглеждат и няма нужда да ги следят

Открадна идеята от двама братя, които сигнализираха ректора, който не си мръдна пръста да ги защити. След това ЦРУ му подпечата тапията.

е така ЕС ви пороби - доброволно. Ама сега ви нарежда с кого да търгувате и с кого не! по същия начин фейсбук ви пороби - вие сами го поискахте, след това ФБ ще ви казва какво да мислите, от какво да се възмущавате и кого да избирате. ЩЕ ви казва, а вие ще сте сигурни че е ваша идея ! така гугъл вече ви мотка последните 10 години. я да видим кои са добрите и кои лошите ? гугъл я да видим ходиха ли американците на луната - гугъл и т.н... а ви си мсилихте че имате собствено мнение а? дебилчета има и една 8888 дето си мисли и тя същото :) хихи

ама не е съвсем доброволно

и ходиха ли американците на Лунадата ? Прост въпрос, като за идиот.

на Луната

За тва неам таквоз нещо.

Забелязахте ли как се е отпечатала еврейската шапчица на снимката му с обама? Аз на религиозни "либерали" не вярвам и не съветвам никого да споделя личното си пространство с такива.

Знае, колкото му кажеш...

колкото му кажат другите за теб

е на посещение у нас днес? Щото тука мълчат като риби....

Да с 1000$. Почти толкова е умен колкото Рикфелер когато е забогатял с прекупуване на ябълки от едното село и ги е продал в другото.......

... и накрая наследил милионите на чичо си

И какво знае? Предимно голите задници на някакви комплексари и пубертети. Тази информация дори за медицински нужди е негодна.

Бедна ти е фантазията какво знае. И това е добре, защо ако разбереш какво знае Фейсбук за теб ще се скриеш на другия край на света!!! Ама и там нада ли е вече сигурно.....

Фейсбука знаел всичко за нас!?! Глупости. Знае само това, което ние му казваме по начина по който представяме нащата. Има огромно количество фалшиви профили, които се ползват за криминални цели. Така че, промяната на живота е по-скоро негативна и който разбира от тези неща няма профил в сураттефтера. Останалите са комплексирани душевни ексибицинисти, които си мислят, че като публикуват информация за себе си, неинтересуваща никого, ще станат по-значими в очите на околните.

Така си е, трудно човек ще забрави оня тарикат, дето беше налъгал "умните и красивите" с евтините самолетни билети преди година-две, представяйки се за юпи във Франция. Фацебука е симптом на времето: нарцисизъм до дупка.

Ти сигурно и Whatsapp не ползваш, нито Инстаграм, нито Messenger? Защото всичко това а и мн други апликации са притежание на Фейсбук. А Фейсбук за съжаление не се лимитира до това, което качваш в профила си, ами и следи разговорите ти по телефона докато си говориш. И това го казвам, защото в него съм се убедила лично и то не веднъж. Бедна ни е фантазията какво притежава Фб като информация за нас, а и не само той. Да не забравяме Гугъл моля и тн

Аха, аз нито WhatsApp ползвам, нито Инстаграм, нито Месенджъра… Като искам да се чуя с някой-звъня си му по телефона, в краен случай понякога пиша sms.

Интернета е също американско открития... Цървулите шо го ползват

...се изцвъка гаргата и спечели 1 цент.

Аз наят ли хората че този проект му е бил възложен от друг университет за нуждите на самия университет. Реално Зукарчето ги помотал доста време и накрая им съобщил че се занимава с негов проект който бил този същия. В съда не можали да докажат че програмния код бил същия но всички са знаели че Зукарчето е краднал проекта като идея.

Така… Беше 2007 или 2008-ма година, когато чух за Фейсбук. Направих си акаунт, поровичках се малко вътре, почнах да си качвам снимки, клипчета, да се свързвам с приятели. И така може би 6-7 месеца. Но никак не ми харесваше. Затова си го изтрих акаунта и сега съм един от малцината хора без Фейсбук, но за сметка на това чувствайки се изключително щастлив. Това е положението.

Оооо не неее . Въобще не си от МАЛЦИНАТА повярвай ми . Мнооого хора нямаме в тоя БОКЛУК регистрации .

Дано да е така... Аз май нямам познат, който да не е във Фейса постоянно.

Ако си мислиш, че като коментираш тук или в др подобни сайтове, не се събира инфо за теб, лъжеш се.

Тои може да ме хване за шнохела, нямам акаунт там. Обидно е да имаш акаунт във фейсбук, говори за простотия, но наи дразнещото за мен е че фирми почнаха да си правят саитове там.

Тоя университет до Москва ли е...предполагам Путин там е завършил

Фацебука е филиал на ЦРУ!

Изобщо нищо не знае за мен,защото не ме познава,а и аз него.