Коментари - Смартфони изместват фотографите за баловете | IT.dir.bg
назад

Смартфони изместват фотографите за баловете

Все повече абитуриенти предпочитат да запечатат моментите от бала с мобилните си телефони или лични фотоапарати, за сметка на професионалист.

Обратно в новината

Коментари - Смартфони изместват фотографите за баловете | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

neXus

Това си е живо психично отклонение и избиване на комлекс, да се самоизтъкваш.

то простотията по хората ходи... туй че гледате как новото новото невежо консуматорско поколение парадира с простотията си да не ви стряска те от вас гледат; само да сте живи да им давате...

най-важната тех-новина! браво!

Имам Сони Xperia z2 което прави снимки като професионален апарат с 20 мегапикселно качество , да не съм луд да давам пари на фотограф-мошеник, защото той щял да направи художествени снимки с неимоверния си талант.... Освен това телефона ми има филтри и програми за които НИКОЙ професионален фотоапарат не е сънувал....

20 мегапиксела за правене прави, качеството му е далеече от това на истински апарат - и разбира се няма никакъв смисъл да даваш пари за такъв апарат ако ще снимаш балове и сватби, разликата няма да я забележи никой ако не се вгледа да я търси - а през фейсбук няма да я види колкото и да се вглежда.

A, как като апарат , по-хубави даже прави. Еййй промити мозъци , един ден ще ни управлявате , блазе ни

Явно изоообщо не си в час. Каква традиция Сони имат във фото-техниката? Програмките и филтрите не правят изображението и мегапикселите не значат нищо, но това е за хора, които наистина могат да оценят изкуството, а не такива, които си мислят, че Сонито-му е по-добро от Никона -им и мерцедеса МУ е по-добър от примерно тойотата им... Но какво да обясняваш на хора, които не виждат и не чуват.... Пък иначе нека си снимат кеф ти с телефон, кеф ти с летяща чиния!

Всъщност Сони притежават това, което беше Минолта. Правят върхови DSLR апарати и какво ли не. Правят и най-добрия 70-400мм варио обектив на пазара в момента (струва само към 2к евро). Просто в телефоните няма къде да се сложи обектив за по-голям сензор, камо ли по-дългофокусен такъв. Поне засега оттам иде ограничението - което е напълно незабележимо за снимачи на семейството и т.н., всички те казват "леле какви хубави снимки прави".

Добре,че не ги разпечатвате снимките после в малко по голям формат! Ще е мазало голямо,да не говорим,че и цвета ще липсва... А тез 20 мегапиксела са софтуерно разширение,да не говорим,че на тази малка матричка са и много тези измислени 20 мегапиксела....

Абитуриентите искат да си направят сами снимка с новият смартфон, без значение дали е професионална или не

Точно! Който иска да си наеме фотограф и (или) видео-оператор. Който не иска да си снима с каквото си ще, пък ако не иска да не снима... Все тая.

A Facebook измества журналистите.

Не смесвай общото с личното. Журналистите работят за общо потребление, а хората се снимат за лично такова. Фейсбук не е меродавна медия, защото не може да гарантира за произхода на информацията. Хората могат да снимат сами себе си.

Трия неудобни коментари защото не искам хора тук. Ходете в други новинарски сайтове.

не може да триеш само коментарите които не ти харесват !