Коментари - До две години - Android за лаптопи | IT.dir.bg
назад

До две години - Android за лаптопи

Google планира да създаде универсална операционна система, като до две години Android ще дебютира и на лаптопи.

Обратно в новината

Коментари - До две години - Android за лаптопи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На малките и меки ще им се такова таковата:). Разчитаха че тяхната система ще е вечна защото всеки селянин може да цъка с мишката по прозорците. Е да, ама сетете се на какво цъкат селяните сега и като излезе и за десктопи/лаптопи дали ще искат пак уиндоус.

Реди си лафовете у вас, ако там някой те има за капацитет :) Пък може и да тръгнеш по университетите да правиш дълбокомислени изказвания по темата, гост-лектор, нещо като мумията Джорджано по клубовете

До 2 години - Андроид за лаптопи, до 3 години - лаптопи без ОС....айде стига претоплени манджи?

тези от вас, които разбират малко повече, ги моля да проверят какъв е подписа на Chrome. много ще се забавлявате, защото пише Safari в сигнатурата на всяка заявка на Chrome до web server-а!:-)

От тази новина Апъл и Майкрософт сигурно са си умряли от смях. А ако е истинска то тия лаптопи трябва да се раздават без пари на децата за предмета Домашен бит и техника - хем ще цъкат безплатни и неугледни игри хем ще имат възможност сами да си отремонтират очаквано бъговият хардуер....

Те Хандроида първо да оправят, после да мислят за РС сектора. Майкрософт се заливат от смях на тази новина.

Сигурно много се смеят, че Surface е пълен провал...

Я пак се опитай да се изкажеш, но този път се подготви малко. Бизнес за 3 милиарда е провал?

пак тук! Не се хабете - има място за всички под слънцето!

Potursete v tursachkata "Android x86" i hop - iznenada :)

който е гледал Терми инатор 5 знае за израза "Генезис е Скайнет" и годината на активиране е 2017 за всички видове устройства и. т. н , включително термина "Интернет на нещата...... Има два варианта скрита реклама на Гугъл, подсъзнателна или наистина скайнет идва тогава.. :))))))).. надявам се да се посмеете в и без това злобно време

Гинезис е играта, нещо си се объркал. Фразата, която трабваше да си повтаря главният герой беше "Гинезис е Скайнет".

И какви ще са системните изисквания, за да тръгне Андроид на лаптоп? Вероятно 16GB RAM, Core i9 процесор с 24 ядра по 4GHz всяко, и видео GTX 980M? Защото Win XP летеше на двуядрен компютър с Dual core P1400 с 1GB RAM, а Андроид 4 на телефон с подобни характеристики едвам крета?

Браво, взе ми думите от устата!

Колкото и да плюете промяната на статуквото е в ход, аз лично бих се израдвал адски много на истински конкурент на Windows, който да се опита да го пребори във всяко едно отношение - в игрите примерно. Линукс безспорно печели по производителност и сигурност, OSX също по производителност и интуитивност, но МС си остават лидери в гейминга, това ако се промени с тях е свършено. И ми е доста интересно защо повечето хора плюят змии и гущери срещу такава промяна? Крайният потребител е печеливш в случая, откога монопола е полезен не разбрах? Ако имаме избор на 2-3 различни ОС, които да изпълняват всичко и да са в дива конкуренция - това е което тласка нещата напред, а не да седим по форумчетата и да защитаваме корпорация Х, защото само това познаваме и ни е страх от нещо ново.

Linux вече набира скорост при игрите със Steam. Вече нямаш нужда от Windows за да играеш.

За конкуриращи се операционни системи - да, подкрепям. Както пише "421" - конкуренцията на Windows е Linux и до някъде OSX. Android във вида си в момента - става само за телефони. Това не е сериозна операционна система за компютри и лаптопи. Таблет с Android си е голям телефон, т.е. несериозно. 10 инчов нетбук с Linux, или Windows е нещо много различно. Таблетите на Apple също са много по-добри от тези с Android.

за много от 'усерите' и евтин андроид таблет с клавиатура е 'лаптоп'

абе тва червоточовите ябълки и за смартфоните с Андроид говорехте подобен булшит, а се оказа, че най-скъпите телефони са с Андроид :) А който няма пари и иска нещо лъскаво си взема ябълка

Андроид е писан на Джава. Това не е най добрата среда за програмиране, особено за ОС. Доста е тромава, а освен това не може да изпълнява процеси в реално време. Как ще работят на такава ОС програми, при които това е задължително. Примерно такива, които решават навигационни задчи.

самичък ли я измисли тази глупост? Не се излагай публично, в Андроида няма Джава

maksraffy@gmail.com

Ето ти отговор копиран от форум на програмисти: "Здравейте, В момента карам стаж ориентиран към front end web и ми предстои професионално ориентиране, като съм се спрял на тези две алтернативи: java -> android, web development c# .Net, web developement За Java знам, че се използва масово на много места. Разбира се android е доста очевиден пример. Какъв софтуер се прави със C#? Отговор:......си мисля, че е по-удачно да наблегнеш на Java. Първо, защото на андроид се програмира с нея. Второ, ....."

Извинявай, но това което си написал е уникална глупост :) благодаря за смеха.

Кой каквото ще да говори, дори на някои да не им харесва, но Windows операционните системи, дори най-бъгавата (според мнозина Vista) е поне 15 години напред пред Android и ChromeOS. Грешката на Майкрософт с Windows 8/8.1/10 е в това, че се опитаха да "принизят" операционната си система до "популярната" Android - на изглед и функционалност. На хора като мен, свидетели на еволюцията на Windows от 3.1/95/98/ME/2000/XP/VISTA/7 да им предложиш визуалният и функционален отпадък 8/8.1/10 си е чиста форма на провал. Сякаш се връщат назад във времето и развитието... Както например игрите при таблетите- синът ми вика "Тате, виж тази нова игра с каква страхотна графика е!" Е, сори, такива бяха графиките на игрите преди 15 години- без текстури, динамични светлини и т.н. А трябва да се впечатля....

Точно. Върнаха старите игри и програмчета, нарекоха ги приложения и обясняват колко са добри. Дребни екрани, огромни шрифтове и бутони, сайтовете станах грозни и неизползваеми, нещата отидоха в много погрешна посока. Чак се чудя как пробутаха тези боклуци на хората, но парите на Епъл задвижиха тази простотия.

А браво! Пропуснах сайтовете- толкова хаотични и бозави...все едно маймуни са ги правили...ама нали маймуни ги ползват масово:)

Брей - и това доживяхме - да гонят Майкрософт (както колегата отбеляза). Да кажем, че ще успеят да създадат универсална OS. Ами сега нали следва "Internet of the things" - за тях каква OS ще работи ?

Google по-добре да не 'гони' MS че ще стигне 18% при търсачката и 3% при мобилните ОС

Преди андроид не можех да си преставя, че някой може да продаде нещо по-омазано от MS. Наивна му работа. Сега андроид се опитват да се поочистят - без особен успех засега, не го виждам и в бъдеще - а MS от XP насам вървят към все по-пълно омазване. Нищо чудно и да се срещнат, че и разминат някъде, знае ли човек какво таи бъдещето. По-скоро нито едно от двете мазала няма да оживее в мига в който на масовия пазар излезе нещо свястно написано.

Без значение дали си прав за омазаните мс и гугъл. Въпроса е в това, че две от най-богатите компании в света не могат да направят, по твои думи "нещо свястно" е показател за това, че явно никак не е лесно и че вероятно никога няма да се случи.

"Никога" е прекалено голяма дума. Големите компании могат да правят преди всичко пари, не непременно "свестни" неща. Последните се правят от един човек, после идва ред на големите компании.

От всичките ти коментари виждам, че много ги разбираш нещата, дори повече от Майкрософт и Гугъл. Що не вземеш да направиш ти нещо по-добро, щом те не могат. Или си просто от тия, дето седят и се плюнчат по форумите колко скапано било всичко?

а VM Player шъ има ли на тая платформа, че да пуснем нещо дето става за работа или само ще цъкаме из нето с него?

Браво. Нека да има конкуренция.

Андроид никога няма да измести Windows за компютри и лаптопи. По-скоро Windows 10 mobile ще измести Android за телефони.

Боже, опази.

Интересно.. Майкрософт от догонващи се превърнаха в догонвани.

къде са догонвани бе? При мобилните устройства където са с 3% дял ли? Хахахаха :)))))))) Ти гледай МС да не се превърнат в догонващи и при десктоп OS, че тогава ще има цени на акции паднали с 96,6% за месец :)

В иновациите - но това за да го знаеш трябва и да четеш новини...

МС са единствено догонвани от глупост и то само от crApple.

За себе си знам едно - никога повече няма да си купя устройство с Андроид. Просто ме възхищава способността на тази ОС да забавя по безподобен начин един наистина смислен хардуер. за протокола - HTC M8 и Lenovo Yoga 2 Pro Tablet

че ти никога не си и имал устройство с Андроид. Компирал си мнения на други Апл или МС тролчета по форуми :)) А Андроида е супер..и особено след 5-цата 'фърчи на всякакъв хардуер, не сам на флагмани, а дори и на съвсем нискобюджетните

Точно 5-цата, за която пускаха пач заради memory leak-а ли?

Ми не се купувай, кой те кара? Пък и на кого му е притрябвало да знае какъв телефон ще си купуваш?

Още едно доказателство, че други изобретяват, а Google само копират. Но повечето тийнейджъри мислят обратното - просто защото не са били родени преди 2001...

виж ти, и кой друг е ''изобретил'' преди Google, Андроид за лаптопи ? Иначе като заговори за копиращи, по-голям копирач и крадец от Apple не съществува. Те практически нищо не са изобретили освен отключване на екрана с плъзгане за което съдят куцо и саката най-злостно :)

куцо и сакато

Интересно мнение, значи според теб Андроид е бил изобретен и внедрен в лаптоп преди Гугъл да се сетят да копират тая идея. Като ти чета коментара, сигурно си роден през 2010 г.

Андроид на ноутбук и десктоп? Гъгъл се пробват да направят upsize на мобилна платформа до мощта на ОС за професионален десктоп? Пълна простотия и обречен напън.

""Пълна простотия и обречен напън."" - убеден съм че 'експерти' като тебе са се хилили като ряпа, и подигравали още когато Google са твърдели че Андроид ще е N1 и при мобилните ОС :) Предлагам да не даваш акъл на компании от ранга на Google, какво ще кажеш ? :)

Пич, ти ръчкал ли си Chrome OS? Имаш ли реални представи колко е далеч, ама далеч, от производителността на Windows, Linux, MacOS? И че я покрива, я не и 3-5% от всичкия софтуер за тази платформи? Защо си мислиш, че Танто(Android) + Кукуриго(ChromeOS) ще измести някога тази три ОС в близките 10 години за десктоп/ноутбук? И ChromeOS и Android са дефакто орязани от функционалност Линукси, да не споменавам ART/Dalvik леъра на друга орязана лайняна java. И ще ми настояваш, ча тази заформяща се боза на сливане ще е производителна? То само с цъкане по Фейса не става, вземи се ограмоти малко.

Абсолютно. Но ще го ползват разни Linux - фенове "професионалисти" и ще кажат, че това е всичко от което имат нужда. Но виж - ресурсите на i7 може и да му стигнат да не лагва...

Поредният глупак, който не е виждал Линукс, но приказва тъпотии. Линукс отдавна се е доказал като по-бърза и стабилна система от Уиндоус или МакОС. Поразтърси се за сравнителни тестове и ще видиш. Аз например имам дуал-буут машина с Уиндоус и Линукс. Линукс определено е по-бърз и изисква по-малко ресурси. Едни и същи задачи се изпълняват под Линукс за поне 1/4 по-малко време.