Коментари - Google: Windows 10 e като отпреди 10 години | IT.dir.bg
назад

Google: Windows 10 e като отпреди 10 години

Вицепрезидентът на Google по дизайн и главен проектант на Android – Матиас Дуартe има доста отрицателно мнение за новата ОС на Microsoft.

Обратно в новината

Коментари - Google: Windows 10 e като отпреди 10 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитат: Не ме безпокои това как изглежда Windows 10, разочарован съм от това, че новата ОС работи като XP. Този ако беше пипал windows щеше да е наясно , че XP е най-добрия клиентски Windows, а коментара му вместо като критика звучи като комплимент за Windows 10. Проблемът в Win10 e "шпионажа" (прикрит под названието телеметрия) и новото ядро NT10, под което не всичко работило добре под NT6.x (Windows Vista/7/8/8.1) ще работи също толкова добре след ъпгрейда. Съвет: Изчакайте да излезе поне Service Pack 1 (SP1) за Windows 10 и след това правете ъпгрйда.

Няма място за 2 или повече платофрми на този свят, или линукс, или windows или андроид...

До, колкото, разбирам, някакви "разбирачи", ми обясняват, че, ако си отворя един ноутпад, и в него си напиша, на разговорен български език, някаква програма (даже ОС), след което, я прекарам през транслатор (да стане на английски, де, може би трябва да ползвам гугъл транслейт?), после да я пусна през компилатор, и накрая, да я кача на виртуална машина (написана от някой друг, на незнайно какъв език) ще работи по-добре и по-бързо от нещо писано на Асемблер или С / С++ / С# ??????????? За съжаление, броя на неграмотните хора по света се увеличава. Някакви смешници, които правят сайтове с Дриймуивър дават "компетентно" мнение за десетки гигабайти код писан "на ръка"? Добре, че сам си поддържам машината. И, О-о, чудо, до сега, никога, не ми се е налагало да преинсталирам WINDOWS.

всъщност тези който работят на дриймуивър са добрите повечето ползват готови сайтове и сменят няколко снимки и текстове :)))

Dreamweaver? kakво да кажем останалите, които още ползваме Homesite ?!?!?!? (Шегичка...)

Абе момчето е младичко и не помни Windows1. Приликата с новият е удивителна - поне като графичен дизайн. А по отношение на това, че функционално 10-ката работи като XP не би следвало да е проблем след като все още 10% от потребителите на windows отказват да си сменят XP машините.

Този тиквеник е забравил, че с антипатии по отношение на конкуренцията, никога няма да спечели симпатии за себе си. И за гууглето.

Присмял се хърбел на шърбел.

Чета, тук, ALF. OSX е перфектна OS за ЕДИН хардуер, Windows е неперфектна OS за всичко останало.

Андроид - значение: като човек. Е нее ама прилича на OS. Да не забравяме какво направи Google с Chrome OS (закри проекта). Та да гадна OS е Windows 10 ама няма алтернатива - дори частична.

Всъщност windows 10 е добра. Бърза и работи на стар хардуер. Най-бързата ОС сравнена с win8/7/xp. Останалото е маркетинг опити на Гугъл. Трябва да видим във времето и колко е secure.

Не с карайте, дерете на асемблер (микрокод), става най-бързо!

Къв титаничен сблъсък!!?! На Андроида освен да пуснеш някви скапани игри и смотани приложения, друго не можеш да направиш. Мнооогооо са далеч от пълноценна ОС!!!

А ти си мно-о-о-о-о-го далеч от смислено изказване...

Всеки ми пиши глупости ! И никой от нищо не разбира ! Пред убедени от някаква марка !

Този аматьор от снимката вместо да образува тъжни мисли що не вземе да се снима за спомен с Windows и да се оттегли в упокоите си?

андроид??? джава върху линукс! ами по-добре да си ползвам линукс! и защо джава?? защото сте некадърни и мързливи да пишете на С и С++?! и ОСХ и уиндоус са по-добри от андроид! искате да ми кажете че андроид ще ползва по-ефективно хардуера от уиндоус който е на С и С++??? добре!

Ал

ОСХ е Java (Apple версия на Java) върху BSD; Windows е .NET (MS порт на Java) върху тяхното ядро; Та, май остава само чистия Linux дето си е без междинен байт код. НО, смея да твърдя, че ти не можеш да забележиш разлика в бързодействието на програми, написани с и без междинен код. Просто байт кода се компилира с JIT компилатори изключително бързо при стартиране до нейтив код. "искате да ми кажете че андроид ще ползва по-ефективно хардуера от уиндоус" Миличък, драйверите на всички операционни системи се компилират до нейтив код, поне тези, които трябва да са бързи Та за какво изобщо се изказваш?

спрях да те приемам сериозно на 2рия ред! ОСХ на джава??? уиндоус на .нет??? вземи прочети поне малко из нета! виртуалната машина губи време! пробвай джава тежка програма на слаб комп и пробвай С програма на същата машина! пробвай да работиш с андроид студио или интелиджей или нетбийнс на сравнително слаба машина! несериозна история! кернела и драйверите се правят на С!

Излагаш се Ал! По-добре замълчи - нито Windows е на NET, нито OSX на Java, но е вярно, че нито Apple, нито Google наистина са си написали OS - сглобки от ранга на типична Linux/BSD дистрибуция, но с повече реклама и специфичен дизайн. Android е малко като "дай да направи Java UI API като за уплашени от SWING - по-простичко така" и т.н. Все пак не върви да говориш неверни неща и да се пениш. Много малка част от Windows е .NET, което само показва, че зад подхода на тая среда (донякъде подобен на Java, но само до някъде) има сериозни проблеми (аз дори знам какви - но не е тук мястото да говорим за това, нито пък имаш опита, за да подходиш аналитично - за тебе е по-важно да хейтиш). Лошото е, че силно OOP форсирания подход прави от всичките тия ... ОСове куцукащи бабички и няма значение дали е Java, Objective -C или c# - проблемът е, че много малко хора могат да пишат добре с езици, които са задължително обектно ориентирани, да не говорим колко се усложнява проблема на ниско ниво - във важната част - под езика - той, езика, е само средство, ако не разбираш това отдолу нищо сериозно не можеш да свършиш. Това е и причината само Майкрософт от тия трите да има наистина собствана ОС - наследила я е от миналото си и след 15 години .NET все още нативният код е на пъти повече отколкото .NET. Ще ме извиняваш, но наистина големия пробем днес е, че хора като тебе се хвърлят в ИТ, прослушват ги нищо неразбиращи HR-ри и мениджъри пеещи псалми за магчески методи като скръм и аджайл скръм. Накрая от дигащи шум ентусиасти, никой не обръща внимание на нуждите, нито пък знае как да ползва онова, което хвали. Аз съм от друго поколение и съм писал първия си код на две платки с 4 цифрови индикатора и 20 и няколко копчета, нямаше друг начин тогава и не съм си сглобявал първите компютри с отверка, а с поялник. Даваш ли си сметка какво занят и как виждат нещата хора от моето поколение - такива дето са преминали целия път заедно с технологията?

Не прилича достатъчно на това от преди 10 години, xp беше къде по-малко омазано. Интерфейсът на Андроид е наистина по-идиотоустойчив за хора пипващи за първи път такова нещо, но баш Андроид ми разбиха илюзията, че не може нещо да се омаже повече от MS Windows - та баш тоя да ги приказва такива.... може и да не разбира какво казва всъщност.

Прав си ! Очевидно е, че е от SALES отдела... т.е. само продава нещо, но естествено без да знае как точно функционира това нещо, което се опитва да продава. :))

Този го е яд, че Гугъл никога не биха имали ОС доближаваща се до ХР дори. Сигурно Уйли Гейтс се залива от смях на това ну писание в Туитър.

само в България ли се счита, че операционната система и другият интерфейс струва 30 лева. За някои всичко е безплатно. Защо не се работи по убунту с български език и кирилица. Къде сте бе, мислещи и можещи български комерсиални програмисти.

Програмиста пише програма за софтуера с който потребителя е зарибен. М$ зарибяват юзерите с бозата -> пише се софтуер дето работи на бозата! Сменя се бозата с по-нова -> променя се кода, за да работи на новата боза.... За начините по които се зарибяват всички от М$ - има си търсачки. Който търси - намира!

Не познавам колега, който да говори от рода "бозата" или "шаренията" и пр. Който си вади хляба с програмиране не плюе по раьличните ОС. Че нали за да пишем приложения за Андроид, iOS или Winphone все ползваме PC-та с Windows. И до тук се изчерпва темата, "колега" или по-скоро псевдопрограматорче.

И за мен това е поредната Виста за съжаление. Нов дизайн на Windows 7 с доста развалени функции, който ще оправят когато могат. Прибързана работа. Нещо се дънят MS тези дни. Nokia затриват, после Skype, сега остана и Windowsa. Индийчето ще им разкаже играта май, но знаеш ли.

Аз пък си искам DOS. Кви са тия изгъзици да има графичен интерфейс и такива ми ти тъпотии. Всичко да се пише текстово и с команди. Всички друго си е гейска работа! То така всеки може да полза компютър и да пише по форуми без да има IQ над 130...на къде е тръгнал светът...

Аман от лемури... Имаш ПауърШел - остави ДОС и ползвай него!

Андроид-а и сега е достатъчно извратен - Dalvik виртуална машина с еднонишков JIT компилатор върху орязано Maemo. Направо си го представям това за PC...

Тц..седни си. В Андроида няма Dalvik знаеш ли от кога ? Или ако искаш да казваме на Windows-а, DOS, по кривата ти логика ? Андроида е супер и ще натрие носа на М$ съвсем скоро при десктопите, както им го натри и при мобилните

"Until version 5.0, Android used Dalvik as a process virtual machine with trace-based just-in-time (JIT) compilation to run Dalvik "dex-code" (Dalvik Executable), which is usually translated from the Java bytecode." Wikipedia Та от кога викаш няма Dalvik? Има-няма година? И с какво я смениха? АРТ - малко по-бързо, гълтащо 2 пъти повече памет за инсталираните приложения, но включващо и Dalvik-а за backward compatibility. Смешник...

колко да е титаничен този сблъсък?!? ябълката ги е оставила направо на място със своя мак ос. а при телефоните, адроид/мс са, като болт и аз на 100 мерта спринт...

Така е! Вярвам му.

Ми то и гоогле.ком е като от преди 10 години и ко?

Андроид е най-добрата ОС за телефони, нищо повече. Още 10 години ще трябват на Гугъл, за да направят OS като XP за настолни компютри. A 10-ката си е перфектна. Гугъл просто се изяждат, че никога няма да избутат MS от сериозния бизнес с ОС за настолни компове и лаптопи.

Андроид е най-добрата ОС за телефони?! Явно не си ползвал/а друга.

Той може и да не е, но аз съм. Ползвал съм Symbian, Maemo, iOS, WinPhone и BlackBerry OS. Всяка си има предимства и недостатъци, всяка си има силни и слаби страни, всяка има бъгове. За мен няма такова нещо като "най-добра ОС", това е много субективно и зависи от това на кого какво му е удобно за ползване и му върши работа и с какви недостатъци би се примирил. За мен това е Android и никой не е длъжен да се съгласява с мен.

Ми то и сега има Android x86, който съм инсталирал на лаптопа, но сравнен с Ubuntu e като RedHat от преди 15 години. Основното и единствено предимство, над която и да е друга Linux дистрибуция е GooglePlay. Иначе Linux може да стопи MS Windows, специално в България, ако има читав счетоводен и ТРЗ софтуер който да работи под Linux.

Това, което е Google Play под Android го има във всяка една дистрибуция като repository. Същата концепция, същия начин на работа, прави същото. И го има много отпреди Android да се появи като система.

""ако има читав счетоводен и ТРЗ софтуер който да работи под Linux."" - ми има, и то доста читав - микроинвест склад например. И е опен сорс. И го има от доста години. Ама пак линукса за декстоп си стои на 4%. Т.е. не е това проблема му. Явно ще се чака Андроид да разхвърля играчите и при декстоп дяла

Складова, програма е различна от счетоводна. Липсват и сметкоплан, баланс, касово движение, материални активи - балансови, задбалансови, ... ако имаш и няколко дъщерни фирми/дружества, трябва многофирмен вариант на счетоводната програма и обобщаване на второстепенните разпоредители (дъщерни фирми/дружества) в основната фирма. Нямам нищо против дори да е комерсиална но да работи под линукс и да работи добре.

Ще ти кажа какъв е проблема. Проблема тръгва от политиката на Windows нарочно да пуща оп. си система с възможност за лесно хакване. Без това пишлеменцата няма как да инсталират теглен от торентите custom Windows. От това печелят всички по веригата: Дечицата има на какво да си играят игричките (да, и ние сме минали през тоя период), маменце и татенце могат да си гледат хороскопа/мачовете в интернет; табуна троянци облагодетелства много хакерите, но най-много печелят от M$ - цялото стадо се учи у дома си да ползва тяхната боза. После на работа и в училище те ще могат да работят само с ТЯХНАТА M$ боза. И единствения начин да ги навиеш да ползват линукс, който е в птъи по-бърз е 1) Да им покажеш колко по-лесно и бързо работи (и не трябва да забравяш, че има и диници платен софтуер дето няма еквивалент за под линукс) 2) Да намериш специалист, а не кварталното хакерче, дето да им направи читава и стабилна инсталация и конфигурация на работната машина; 3) Да ги принудиш да работят на нея поне един месец докато разберат за какво става въпрос и придобият навици.

Ползвал ли си Микроинвест склад за Линукс? 100 пъти по-дървен и нефункционален от версията за Windows. За разлика от теб съм работил дълго и с двете и няма нищо общо.

Mикроинвест не пуснаха ли преди време версия за Линукс?

Нема свестни драйвери за нищо!

Умнико, ХР е най-сполучливата ОС на всички времена и това, че 10 работи като нея, е комплимент, не недостатък. За съжаление не е вярно, дърво голямо е 10-ката. Колкото до андроида - нема смисъл, никой не ви взима насериозно...

85% от притежателите на смартфони ползват Андроид, но според теб никой не ги взима на сериозно? Странни разсъждения.

Robbie Rotten

А дали искат притежателите да го ползват? Просто производителите го тикат в телефона.

най-добрата ОС, която съм ползвал на смартфон се нарича Symbian. windows-а е прекалено ограничен, за iOS и Андроид не ми се говори - това не е за телефони, а за играчки.

Това е като жабата дето вдигнала крак, хахаха! Той да си оправя Лагдроида първо, за Уиндоус седнал да дрънка. Сладур. Добре, че има Туитър, за да чуе светът за този приятел.

вечното ламе, платен MS-Apple трол, не пропуска да се изака :) Като изобщо не му пречи че демонстрира ламерщината си пред широка аудитория :) Пак ли ще с*реш и бягаш, както обикновено ? "Жабата" с 90% юсидж 'надигала крак'..Ех..ламе, ламе дебилно ...

Май ти имаше запек. Облекчи ли се?

Андроид за PC? Това си е жив Линукс.

То и Андроид за телефони си е чист линукс :)