Хакер се опита да отрови водата на градче във Флорида

Недофинансираната инфраструктура вече е сериозен риск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Луга ? Казва се сода каустик или натриева основа... лугата съвсем различно нещо..

Преди години НСА сащ и израелски хакери от кибер бригади ''Невиот''Мамарим'',Кешот'' СПРЯХА работа на няколко ВЕЦа и целия ток на ВЕНЕЦУЕЛА 2/3 от страната и цялата СТОЛИЦА кАРАКАС бяха на тъмно И БЕЗ КЛИМАТИЦИ И Асансьори .Кибер терористиния акт сащ/израел извършиха през сървари от съседна Колумбия

Лош Софтуер. Ако програмиста постави ограничение на променливата, такова нещо не може да стане.

Време е токива жизненоважни структури да бъдат изключени ит световната мрежа. Като автомобил (от по-старите). Инсталираш му веднъж софтуера и премахваш всички портове и външни устройства. И естествено, забравяш за отдалечения контрол, защото не виждаш, кой е опрял ножа в шията на контролиращия. И подзаглавието не е вярно в общия случай. Колкото и пари да изсипеш за защита на една отворена система, ако онзи, който иска да я унищожи търси лично отмъщение а не забогатяване, системата е в риск. Важно е и колко човека ще имат достъп едновременно до всички защити. Специално атомната електроцентрала край Чернобил е имала 13 най-добри защити в света, но е имало един човек, който е имал достъп едновременно до всичките! Резултата го знаете. Той е загинал, но това не е кой знае какъв проблем. На 11 септември 2001 се намериха 19 човека, съгласни да умрат за каузата.

Само пълен имбецил може да измисли автоматизирана система, която да е в състояние да отрови цяло градче. Нито хакера, нито технологиите са виновни, а пълния идиот, измислил тая простотия. Като има опасен препарат, то в неговия резервоар трябва се съдържа не повече от максимално допустимото и напълно безопасно за определен кратък период количество. Като измине периода, колиичеството се допълва, ако е било изразходвано. От там нататък да си автоматизират каквото искат и никой няма начин да пострада. Човечеството ще загине от собствената си тъпота. Не можеш да оставиш на един механизъм възможността да изтрови хиляди хора и после да стискаш палци това никога да не се случи.