Хакер се опита да отрови водата на градче във Флорида

Недофинансираната инфраструктура вече е сериозен риск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само пълен имбецил може да измисли автоматизирана система, която да е в състояние да отрови цяло градче. Нито хакера, нито технологиите са виновни, а пълния идиот, измислил тая простотия. Като има опасен препарат, то в неговия резервоар трябва се съдържа не повече от максимално допустимото и напълно безопасно за определен кратък период количество. Като измине периода, колиичеството се допълва, ако е било изразходвано. От там нататък да си автоматизират каквото искат и никой няма начин да пострада. Човечеството ще загине от собствената си тъпота. Не можеш да оставиш на един механизъм възможността да изтрови хиляди хора и после да стискаш палци това никога да не се случи.

Време е токива жизненоважни структури да бъдат изключени ит световната мрежа. Като автомобил (от по-старите). Инсталираш му веднъж софтуера и премахваш всички портове и външни устройства. И естествено, забравяш за отдалечения контрол, защото не виждаш, кой е опрял ножа в шията на контролиращия. И подзаглавието не е вярно в общия случай. Колкото и пари да изсипеш за защита на една отворена система, ако онзи, който иска да я унищожи търси лично отмъщение а не забогатяване, системата е в риск. Важно е и колко човека ще имат достъп едновременно до всички защити. Специално атомната електроцентрала край Чернобил е имала 13 най-добри защити в света, но е имало един човек, който е имал достъп едновременно до всичките! Резултата го знаете. Той е загинал, но това не е кой знае какъв проблем. На 11 септември 2001 се намериха 19 човека, съгласни да умрат за каузата.

Лош Софтуер. Ако програмиста постави ограничение на променливата, такова нещо не може да стане.

Преди години НСА сащ и израелски хакери от кибер бригади ''Невиот''Мамарим'',Кешот'' СПРЯХА работа на няколко ВЕЦа и целия ток на ВЕНЕЦУЕЛА 2/3 от страната и цялата СТОЛИЦА кАРАКАС бяха на тъмно И БЕЗ КЛИМАТИЦИ И Асансьори .Кибер терористиния акт сащ/израел извършиха през сървари от съседна Колумбия

Луга ? Казва се сода каустик или натриева основа... лугата съвсем различно нещо..