Коментари - HP съкращава още до 16 000 работни места | IT.dir.bg
назад

HP съкращава още до 16 000 работни места

Американската технологична компания Hewlett-Packard (HP) обяви, че съкращава още между 11 000 и 16 000 работни места.

Обратно в новината

Коментари - HP съкращава още до 16 000 работни места | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами ще съкращава, като правите. наи смотаните лаптопи. и наи смотания виндовс 8 какво очаквате да се получи

HP правят 'виндовс' ?! Неграмотник!

В такава компания мастодонт, като ХП България хора се назначават на кило. Може да отиде да работи там човек, но едва ли ще получи друго освен запис в CV-to si. Може да е полезно за някой младеж от село, ама май май не останаха такива, всичко е 'граждани'.

Просто потърсете в Интернет за "Foxconn HP" - на 30-04-2014 HP и Foxconn (1 230 000 работници) обявиха за нов Joint Venture www8 .hp .com/us/en/hp-news/press-release.html?id=1641527 HP and Foxconn Announce Joint Venture Agreement

Абе не се занимавайте с неща, които не разбирате.

само не забравяи да си изкараш мотора от -1 че след седмица ще доидат да го приберат от паркинги и гаражи. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това чака всеки, който подценява китайската икономика. Китай е единствената държава, която в продължение на 25 години има годишен ръст от 10% на БВП.

Може да слагате колкото си искате минуси, ама това са фактите черно на бяло...

Трябва да се отчита и годишната инфлация, която май е също над 10% ...

В Хуавей ли се паркира? :))) Жалко за теб... Бюрото ти ще бъде и легло!

Много търговец - малко бачкатор.

След СОНИ и НР пое към кофата за бивши техенологични лидери. Кой е следващия. Залагам на Ксерокс, IBM вече са Леново. Apple отдавна са патентен трол, а Microsoft е въпрос на време да бъде изместен от китайска ОС, а може и индийска (негърската нещо не става). Действайте, скоро няма да има друго освен китайско или корейско, ако Индия не се включи в класацията.

Имам една позната, която бачка тука в софия във въпросната компания. нямам идея какво точно прави, не съм я питал, но не е ИТ миналата година докато беше на море твърдеше че от офиса й не знаят че е на морето т.е. не си беше пускала отпуска. даже се смееши и казваше едва ли ще забележат че ме няма. аз й не й вярвах, ама като чета няма да се учудя и вярно да е било........

Един служител има минимум 3 мениджъра. В повечето случаи и тримата си нямат понятие какво реално прави служителя им, с какви технологии работи и какво му коства всеки ден да им заработи заплатите. Не 16000 а 160 000 трябва да съкратят за да се променят нещата.

заплатата на ит спецялист на запад е 7к еуро. в бг сущя взима мах 1.5к еуро. да си изберат кои да сакратят

Първо теб трябва да съкратят поради неграмотност!

за hp в българия е достатъчно да знаеш английски. това е критерият, за да те наемат тук...

Ами не е малко.

може и немски нали и те тука звънят за проблеми

...... и да си от съответното село......

нормално като има маниджър на мениджъра на мениджъра на асансьора ( примерно ) то в тая компания само мениджъри с големи изисквания и никакво покритие. Бях 4 години в тази компания и днес официално си подписах документа за напускане и съм пре-доволен от този факт. Без проблем си намерих работа в специалността "състемен администратор" нищо , че по-долу се споменава как нямало такива обяви. Естествено си я намерих с почти същите условия на труд ( социален пакет ) , но с по-добри финансови такива и то пак в интернационална фирма ( не е ИБМ ). Също излезнаха и други резултати дето засягат центъра в София и те гласят , че сме доста под очакванията. Вероятно моето напускане що го пишат като съкращаване на персонал защото е по-удобно и другите дето си тръгнаха и тръгват също ( а те не са никак малко ).

Как ли изобщо са те наели с тази неграмотност...

Нааутсорстваха се меринджеите.Сега ги ззадминаха китайците.

Основно ще се съкращават хора от Западна Европа и САЩ

Коментаторите тук както винаги са доста не подготвени :). Какво значи аотсорс за една огромна международна компания? Само американци ли да работят за нея? Защо? Това не е съкращяване на хора, а на позиции, но вие няма как да направите разликата :)

Тези съкращавания на позиции съм ги правил многократно. На края хората остават на улицата. Пък ако HP имат 16 000 незаети позиции, които да съкратят, тогава HR-а им е тотално неадекватен. Тукашното подразделение не виждам как ще му се размине да не го орежат и него.

Позиции могат да се съкращават по няколко начина. HP имат програми за ранно пенсиониране - това оставане на улицата ли е? Освен това много добре ползват естественото текучество, което в глобален мащаб е хиляди души на месец - 1000 човека си тръгват по една или друга причина от компанията, а тя просто не наема други 1000. Пак никой няма на улицата. Да си чул в българкия център да има съкращения? Защото това е поне 3-ти път на масови съкращения, но нас не ни засяга, поради очевидни причини - евтина и добра работна ръка.

Това да не ти е държавна агенция. Позициите в частния сектор не се създават фиктивно за да могат да се режат при евентуални съкращения...

Херкулес

Само ти така си мислиш :)

Баце, бегай си на село с този правопис !

Защо не се продадат на китайците. Те ще разкрият 50000 нови работни места.

При Китайските заплати могат и 500 000 нови места да разкрият...

Явно не знаете какви са "китайските" заплати. В технологичните им центрове заплатите им са 2 пъти по-високи от българските за сходна позиция. По дивата им провинция заплатите са нищожни, но и качеството на работната ръка там е такова.

Не разбирам, нали постоянно се говори за глад на ит специалисти?!

Е, те не всички там са "IT специалисти". Ще уволняват бачкерите. Иначе каймака от кадрите, мозъчния сок си остава вътре.

Нарича се outsourcing - разработките отиват в Индия и Китай с 50% комисионна за менажерите. С другите 50% се осигурява софтуерно и хардуерно производство, без да се вписват работещи на щат хора.

3евзек

И как ще се казват фирмите там. Ако пак се казват HP, то имаш объркани понятия.

Лъжат те, пазарът е пренаситен. В момента не се търсят IT специалисти, а евтина работна ръка.

Програмисти, анализатори и PM се търсят. Не се търсят железари и SysAdmin-и. Ако си в първите 3 категории не е проблем да си намериш работа като спокойно можеш да се пазариш и за заплата.

В Индия и Китай се търсят и има търсене, другаде не...

Хубаво е първо да премахнете аутсорса към компанията ви и чак тогава да съкращавате служителите си.

Повече не давай мнение когато нямаш представа за какво говориш! За теб самият ще е по-добре.