Хранителните отпадъци могат да задвижват самолети, твърдят учени

Излишъците могат да бъдат превърнати в базови съединения за самолетно гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦЯЛА Швеция се електроснабдява с ОТПАДЪЦИ. Дори внася отпадъци от Норвегия. Швеция няма газ и нефт, но във всяко населено място има огромна кубична сграда-централа за преработване на отпадъци....с тревни площи и езера в които плуват диви патици.

Както винаги когато има много общи приказки става въпрос за обоснование на усвояване на "едни пари". Най-вероятно говорят за метан генериран от сметищата който може да се превърне в по високо молекулно тегло въглеводороди. Всичко е базирано на химия от средата миналия век. В момента няма рентабилна технология която може да замени въглеводородите в транспорта. Всичкото това е "обучение" на публиката как е много добре те да се чувстват много виновни и да плащат повече за работи. Така ще има "едни пари" за усвояване и причина политиците да летят с техните джетове насам натам да обясняват колко виновни трябва да се чувстваме. Аз личо горя по много бензин и въобще не се чувствам виновен. Тоя бензин някова е бил във въглероден двуокис и вода във въздуха хванат е от водорасли които са паднали на дъното на океана и са станали на нефт и газ. Общо взето същото като това дето описват ама е станало естествено и е отнело милиони години. Докато има нефт ще го горим. Като няма нефт всички ще въртим педалите заедно.

НАД 70 МИЛИОНА души във Бразилия карат коли,мотори ,камиони,пикапи бусове на ЕТАНОЛ добиван от ЗАХАРНА ТРЪСТИКА ЕТАНОЛ е с цена 5 бразилски риала около 90 ст-1лв за литър Във БГто има милиони декари неизползвана земеделска пустееща земя която може да се засади със ЗАХАРНО ЦВЕКЛО за ЕТАНОЛ проблема е в напояването което значи че земите около ДУНАВА от които с помпи да се точи вода са най-подходящи

Гледах филм за руските Староверци в Бразилия. Преди 50 г купуват на безценица земите в щат, в който земята е безплодна и никой от местните фермери не иска да я обработва. Днес тази земя дава по 2 реколти а цената на декар е 2000 реала, по-скъпа от другите щати. Проблема е в това, че в Бразилия има Закони стимулиращи предприемачите.

Изобщо не е сложна технологията. Снощи ядох боб и днес долетях до работа с реактивния...

лошото е, че някой летят ВЪВ обществения транспорт

Моите съболезнования аза пррисъствалите като теб. И после, в множественото число НЯМА Й! Щом летЯТ (са повече от един), следователно трябва да е някоИ летЯТ! Иначе е НЯКОЙ ЛЕТИ. а ВЪВ се използва при думи започващи с В,Ф. следователно трябва да е В обществения транспорт.