Илон Мъск: Американците са по-мързеливи от китайците

Работници са спали на пода във фабриката на Tesla в Шанхай, за да произведат повече автомобили

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво? Да се наслаждаваме на "разсъжденията" на най-богатия експлоататор ли?... То, и над входа на концлагерите през ВСВ е пишело „Arbeit macht frei“, в превод - "Работата ви освобождава"!...

Какви са трите неща, които един китаец трябва да направи в живота си? - Дънки, маратонки и касетофон. В по ново време вече други са нещата.

Цикълът е познат: 1. Зверски капиталистически практики, на границата на робството. Това води до страхотни постижения за фирмите и нацията, държавата забогатява, хората лека-полека позабогатяват и те. Справка - САЩ и Западна Европа през 19-и и до 60-те години на 20-и век. Китай днес. 2. Умерен капитализъм: като имат някоя пара в джоба, хората започват да имат малко по-възвишени цели в живота си - не целят само да сложат хляб на масата, ами искат да се забавляват, почиват, да имат свободно време, да прекарват време с децата и приятелите си. Живуркат така известно време. Пак се бачка сериозно, но вече без ексцесии. Борят се за социални придобивки - 40 часова работна седмица, отпуски, пенсия и т.н. Фирмите и държавните все още са ок, но започва да се усеща тежестта на тези социални придобивки. Справка - Германия, САЩ, Северна Европа. 3. Капитализмът се е изродил я някакво безумно цоцане от работодатели и държава - не можеш да уволниш работник, правата стават повече от задълженията, мързел, ширят се леви и популистки практики. Държавата затъва в дългове, фирмите губят конкурентност. Справка - Франция, Италия, Испания днес. Та, САЩ и Китай са в различни фази на развитието си, не само като държава, ами и като манталитет на работниците. Въпрос на време е китайците да разберат, че това, дето го водят, не е никакъв живот. Просто е по-добре от гладните години, ама пак не е живот. И тогава ще почнат и те да искат каквото искат белите хора. И тогава ще дойде ред на друга страна да прави джунджуриите и маратонките за цял свят.

Мъск може и да не спи другаде освен по фабриките си до края на живота си и пак няма да ми стане мъчно за него. Прави го, защото иска. Не защото трябва. Малка разлика, нали. Като стар войник, като карах наовобранците да правят лицеви в снега и аз правех с тях, но само на тях им беше студено на ръцете.

Да, добре. Опитваш се да мотивираш робите ли? :)) Ми плати им. :)

Ако се научиш да работиш ще разбереш и какво значи да ти се плаща. Различно е от трохите, които ти подхвърлят за едното врякане.

Бах мама му, я се обади на шефа, да не го завличам само, като се преструвам, че работя, а? :) Ти си хакерче, можеш да го намериш. :)))

колко па да си умен да работиш по 16 часа на ден и да те тъпчат разни болшевики?

и пак да напмня българските поговорки: Накарай мързеливия на работа, та да те научи на акъл.

Кучето което като седне, легне, подаде лапа му дават да яде. Гледат го, решат го, прегръщат го и му дават любов. Или човека който бачка по 10 часа на ден, плаща данъци, бере ядове с институции, разхожда кучето, храни го и го забавлява да не му е скучно?

Ха, открил топлата вода! Много ясно, че са 10 пъти по-работливи и поне 100 пъти по-умни, знаещи и можещи от дебелаците. И една от причините за знаенето е, че всяка година тамошните ученици имат изпити. Ако някой не ги мине, се налага глоба на родителите. Това кога ще го въведат тука за нашенските пишлемета, дето само мятат крачоли по улиците, висят в Тик Ток и абсолютно нищо не ги интересува?

Мъск пак се облажи с нови сделки заради простоптията на Рогозин, а това са пращане на отделни ракети за немския SARah 1 и Египетския Nilesat-301, както и Молдовския TUMnanoSAT. А нашите 2 сателита летят на 25 май барабар с други страни.

На това му се вика робски живот.

Китайците имат 6 дневна работна седмица. Като работят повече от 12 часа на ден от 14-16 годишни. Те не познават друг живот. /има и изключения разбира се но говорим за фабриките като цяло/ И спят също на смени на едни и същи места като подводничари. Дори в китайски ресторант в София съм чувал за спящи на чували в кухнята върху тръбите, които минават отгоре. А от заетост, техните родители ходят на площадите да им търсят булка / младеж, организират си такива събития. Да не говорим за самоубийствата, на прегорелите /foxconn/ и скандалите със фабриките /apple/ и използването на детски труд. Тей че не е много яко да си китаец.

и новите китайски ръководители са по ефективни и струват на обществото в много пъти по евтино от този фукльо и него подобните!? Това ще е основната причина ръководената от Комунистическа партия Поднебесна империя - Народна република да отвее Запада последните 30 години!

От дебелият американец по-работливо, русо и високо нема

и от ЮдеюСемит!

няма как, той е канадски юдео-семит