Илон Мъск: Скоро няма да има хора, с които да колонизираме космоса

Най-богатия човек в света предупреждава, че намаляващото население може да се превърне в екзистенциален проблем

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мършоф много сака да крадне още 50-100милиарда, ама тоз път ще гризне дървото. Тоз търгаш е пътник

Ще пратиш роботи да колонизират Марс. Щото ако чакаш на африканци и индийци да идат там, забрави. Освен ако не въведат за разни престъпници вместо в затвора да ги пращат там. Така е било някога с колонизирането на Америка. Ама първо ще идат роботите, а после хора да живеят.

Да купи България, може да фалира...

Явно се опитва да каже нещо доста по-дълбоко.... Масовият тест, наречен "ваксинация" срещу ковид и раждаемостта...

Не, бели хора, другите се възпроизвеждат..

Населението на земята расте. Има много по-дълбок смисъл в това, което Мъск казва. Квалитета винаги надделява нат квантитета - т.е. качеството винаги е по-важно от количеството. И докато образованите хора раждат по едно, максимум две деца, то тези в Африка и Индия се плодят като мишки, а никой не иска да се захване да ги образова защотооооо ... в това няма профит! Или по-точно профита ще дойде чак след едно поколение. Но нещата са и по-сложни - съпротива на правителства, защото простия се държи по лесно под контрол и ... и ... и ... Та! Когато качествените хора намаляват, а илитератите се увеличават, това, съчетано с "демокрация", която избира хора като Джо Байдън и Слави Трифонов на власт, стигаме до момента, в който системата не работи в полза на обществото, а масово хората повдигат претенции, без да имат покритие за каквото и да е. Хора, които един пирон не са забили в живота си, претендират, че трябва да живеят в луксозен пентхаус и да разполагат с милиони в банковата си сметка. И смятат, че ще го направят с един клип в ютуб! Прости хора - прост свят! Но поне да бяха хора, ами единствено са обучени да се кланят в бог пари ... това ще ни изяде главата!

При пускането масово на роботи няма да има нужда от не образовани и не квалифицирани хора. Голяма част от населението става излишно. Но, такива няма какво да правят и на Марс. А от друга страна, намаляват в момента точно тези, които са образовани. Простото се множи и не се затрива. А ние сме в навечерието на роботизацията. Сега сещай се защо част от населението на Земята трябва да изчезне. Ама не коя да е част, а точно тази част. В момента изчезва което не трябва да изчезне.

Прав си е човечеца.От 30 години се раждат преимуществено путьовци от тези ,които би следвало да са от мъжки пол.След 3 поколения всички от мъжки пол ще са такива.

След Четвъртата Световна война, която ще е с тояги и левитация на ниво " мамата, мамата"....раждаемостта на човечеството ще се стабилизира. Абе ти, като даваш акъл, колко деца си направил момицата ти питаща? Виктор Орбан е направил и отгледал СЕДЕМ деца. Мел Гибсън е направил и отгледал ДЕВЕТ деца. Ти едно имаш на твое име, дали е от теб и наркоманкатаэне знае. За чий ти са толкова пари?

Парите не са негови, нещо като борчетата в бг навремето. Дадени са му да мрънка и да се прави на велик

Мъск има 7 деца. А ти колко имаш?

Скоро няма д има идиоти като Илон

Немъ да има кво да качиме на бидоня къмто Марс за ранъ на канибалете, дъге. Кво шъ ядът тиа канибале! Шъ требвъ канибале да ядът канибале и за кулунизацията немъ да останат.

И всичките тези приказки - при НАРАСТВАЩО население на земята !!

с експериментални бъркочи, насилствено налагане на американска демокрация и да забърквате конфликти по цял свят и ще има достатъчно хора, щом така сте се загрижили за тях! Бай дъ уей, защо всички супермегасвръхултра богати глобалисти, сатанисти рептили и фармафиоти не отлетите за Марс за постоянно, за да си отдъхне планетата Земя от малоумията ви! Или за по сигурно отидете на Сатурн...

Всички мафиоти са съюзени да саботират гениалните ти проекти, даааа. Ненаврякал се щятен врякалник не се наврещя ей, я се погледни какво безполезно врякало си цял живот после търси виновниците зя вечните ти неудачи.

От нас децата, от вас- -парите...

Някой трябва да ги купува тия Тесли все пак :)

Мъск засяга интересна тема, но тълкуването му е доста странно. Не малко изследвания в миналото са показали, че за да се движи прогресът с приблизително днешните темпове са достатъчни около 1 милиард души. Всичко останало е "резерв", коjto да гарантира в максимална степен, че прогресът няма да спре изведнъж. Но дори и тези изчисления са без да се отчита изкуствения интелект и въобще роботизацията. Може да се окаже, че прогресът е напълно възможен дори с няколко стотин милиона човека население. От друга страна май е прав, че Марс няма да е много атрактивно място, ако Земята не е пренаселена. Въпреки, че авантюристи винаги ще има.

трябват повече, като махнеш китайците, индийците, африканците, индианците и други индонезийци и ще останат много по-малко от млрд, бялото население дали има и 1/2 , Мъск го знае, от такава страна идва.

Къде си ги чел тези глупости ? Такива сметки са по измислени от приказките на Мъск за колонизиране на Марс

Има ли още наивници,Joko които да вярват в "колонизацията на Марс" Чудя се чий ще го дирят в тази пустош ?

и сега какво ще правиме с неколонизираната Луна ?

Мъск да намери "джилязу" да разхвърля по Марса и тук-таме тухли четворки , цигли, някой друг капак за бране пък ще му осигурим толкова "хора" че ракети" толкуз" няма да ги изстреля.

Ще си ги клонираш, ще си ги чипираш, ще си ги програмираш и ще си ги експедираш.

Може да се е досетил, че радиацията извън пояса на ВанАлън ще убие екипажа, докато стигнат до Марс.

Да се досети такава малоумна глупост е изключено. Това е привилегия на идиотите. А такива сте предостатъчно.

Отде ви изравят бе.

Глупости, нямало хора. Има 7 милиарда народ, все ще се намерят стотина кандидата за Марс. Явно нищо не става от ракетата му, и си намира тъпи оправдания

Проблема е че Мъск мечтае за хомо галактикус. А за това човечеството трябва да расте. Ако човечеството мине към намаляване на населението, мераците за овладяване на космоса ще намалеят в бъдещето. инак за Марс не е притеснен.

Белята е, че прекалено висок процент от тия милиарди са старци или отиват натам, за това говори. Не съм търсил числа и не съм му правил сметката, но той явно си е направил труда - проста сметка е, не виждам причини да не му вярвам. Особено оглеждайки се в БГ, тук нещата са направо трагични в тоя смисъл.

Да вземат да се раберат тия двамата с Бат Били Гейтса, баш накъде върви света Към пренаселване ли както твърди Билито или към зачезване както твърди Мъск.

_stankow

Да вземат пример от зелените. Те вече се разбраха. Не говорят вече за "глобално затопляне", а за "изменение на климата". Демек дали ще се затопля, дали ще застудява - те пак ще събират пари от всички за "спасяване" :) :)

Този 50 годишен дядка вижда, че дните му са преброени и скоро ще се пренесе на онзи свят, ама се загрижил за раждаемостта и Марс. Не се ли вижда с какво наднормено тегло е и че му остават още максимум 5 годинки живот? И какво ще работят тези хора? Робчета на минимална заплатка? В Ню Йорк със 120 хиляди долара годишна заплата живееш като клошар и Нено можеш да си позволиш собственост, нито да спестяваш пари.

такива глупости ли се разказват в детската ви градина :))) Тоя "Дядка" ще те надживее.

Е, мъски,мушеник тъкъв! МА РАЗБЕРЕТЕ СЕ С ТОЗ КРЪГ, БИЛДЕНБЕРГ БЕ! Те искат 500 милки макс, че им мърсът, ти искаш 20 милярда роба на Марс. Е, не може и двете. ние РОБИ не правиме-раждаме! Нали покрай еколъжата си пласираш колите, слушай билденбургови кво ти шъпнат. Така или инаме МАКЕДОНЦИ ше завземат и луната /горна македония/, че и Марс /ОМО илинденска македония/. СЕКИ САМ СИ ПРЕЦЕНЯ!

Става интересно - Гейтс иска намаляване на населението и търси начини за това , а Мъск иска увеличаване на населението.Не може ли да се срещнат и да се разберат по този въпрос, като междувременно да оставят на мира хората по света да си живеят нормално живота.Въпросите на живота и смъртта са божии работи, а не на разни самозванци, колкото и богати да са те.

А Сорос какво иска? А Джеф Безос? А Зукърбърг? А Пейдж? А Елисън? А Бъфет?

иска иска.. всеки според тъпаците конспоратори иска нещо. Не седнахте да поработите малко, ми ни обяснавате кой как ви пречил с пъклените си планове за България

_stankow

Айде сега да си търсим причина защо заряза строежа на Старшипа. Нямало кой да лети с него. Добре, ти го довърши, пък ако не 100 - поне 6 души ще се намерят да го тестват. Ако не можеш целия кораб, поне двигателя, Раптор-а довърши. Щото много приказки - никакви резултати. Освен спекулации на борсите.

И що смяташ че го е зарязал? Защото така ти се иска или защото си тъп или и двете? Аз залагам на последното.

че ще стигне до Марс Старшипа преди хАнгарата да е направила комерсиален полет за друга държава.

_stankow

Първо да стигне до околоземна орбита. Поне !

тоя пак ли е пушил нещо :-)

С ваксинирани по 10 пъти определено няма да колонизира нищо, освен локалното гробище :) Факт.

хора няма да има, но ще има биороботи... с помощта на ваксините на бил гей дето сега се разпространяват задължитено

Абе идиоти, колко хиляди смята да прати Мъск следващото столетие? добре, един милион да са... пак глупости говорите.

Че то това е добра новина, трябва да намалее населението в следващите стотина години поне с 1/3, че става все по-трудно да се изхранва качествено. От къде вода, за да се отглежда нещо за 200 милона души в Нигерия, и се множат с всеки изминал ден. Ами в югоизточна Азия? Ако не се намали драстично раждаемостта в онези страни, след не повече от сто годни сегашната мигрантска криза ще ни се види нищо, ще идват насам с милиони и десетки милиони.

Там е номера, че населението може да не намалее много, ако живота се удължи значително, въпреки намалената раждаемост.

Фалшива новина. Я погледнете тук, как раждаемостта се увеличава с всяка една сукунда: https://www.worldometers.info/ Забавно е как се пускат тъпи новини, които целят да дезорентират хората. Който е чел Дан Браун знае за проблемите. Населението от 4 млрд. от 1920г. за има няма някакви си 80г. е станало на почти 9 мрд. Ако продължаваме така колко ще сме до края на века? Айде мислете малко... Каква част от човечеството е образована и ще спре да прави деца? Живи и здрави!

Не бъркай раждаемост с брой раждания Раждаемостта е брой раждания на глава от населението

Както искаш му казвай. Факт е че за 80г. населението само нараства, въпреки войните, болестите, некачествената храна, стреса и тн.

Факт е че нараства, но е важна и кривата на нарастване, а тази в момента е с тенденция да премине в крива на намаляване.

Ама тоя Мъск направо съсече конспираторите и златния милиард. Сега сганта с какъв аргумент ще плюе по Сорос и рептилите и най-вече срещу най-богатите, които искали да избият населението и създали ковид-19. Путлерастската пропаганда отиде в канала...

Значи все пак има шанс Земята да оцелее :)))

едно време мечтаехме да сме космонавти. сега младите мечтаят да са инфлуенсъри

Да ти имам проблемите, то не останаха хора с които да си пием питието и да играем карти в базов лагер пред блока, ти за Марс ми говориш!

Тарикатите изсмукват световния капитал. Оставят младите семейства да изплащат гарсониера цял живот. Деца ли да гледат или да бачкат за тоя гАс.

И тоя е тъп лозунгар

А явно ти си поредния тъп българин,който се мисли за много умен.

В сравнение с тебе и с тоя тъп лозунгар съм гении.

Сред масите, като тебе, цари абсолютно неразбиране относно проблема с раждаемостта! Това не е проблем на пари! Това е проблем на начин на живот! Ако опираше до пари Швейцария и Германия нямаше да имат демографски проблем а Конго и Заир да имат експлозия в демографията. Трябва да се мисли когато се говори а не да се приказват заучени фрази. Раждаемостта спада с по високото образование на човешкото население а не с по малките им заплати. Колкото повече време и ресурс инвестира един индивид в образованието си, толкова по малко иска и може да има многодетно семейство. Често, с образованието идва и амбицията - да изкараш повече пари, да изградиш кариера, да се реализираш и т.н. Удобствета и леснотата за пътуване и други изживявания също спират индивида да иска да отделя време за отглеждането на деца. Успехът на човечеството и индивида много често води и до неговата заплата..или както казват американците - ставаш жертва на собственият си успех. Многлюдни семейства имат аграрни общества без образование и никаква мобилност - Така както света е бил до преди 50-100г. Днес, все по малко и по малко държави са така и от там се вижда че демографският срив ще е проблем в световен мащаб. Спекулацията: Един от начините - като изключим да се забрани образованието и да се заключат хората на село - е да се въведе минимален доход, който получаваш без необходимостта да работиш, намаляването на времето което е необходимо да получиш образование и всичко това да става от вкъщи. Това сериозно ще намали нуждата и амбицийте на много хора да си отдадат живота на учене и кариера, което би им оставило повече време и желание да имат деца. За това ще спомгне автоматизацията, изкуствемният интелект и виртуалната реалност (защо да се мъчиш с летища, пътувания и да мислиш къде да оставиш едното си чадо ако можеш да нахлузиш очилата и да се прехвърлиш в Кайро от вкъщи).

Тази теория сигурно е вярна, но е в пълен разрез със случващото се в България. Тотално не образовано младо поколение /т.е. ниска грамотност/ и ниска раждаемост?!?!? Ами сега!?

Не не е в разрез.. В разрез е за лозунгарите. Повечето млади изобщо нямат проблем с жилището и живуркането с родителска помощ. Явно не си се сблъсквал с младежи учещи във ВУЗ, които имат много високо ниво на интелигентност, а живееш в някакви мутренски среди. И все пак възпитанието и грамотността зависят от родителите, които очевадно все повече и повече се отдават на ... себе си и на кариерата, като неглижират отглеждането на децата, което включва и раждането на повече, което е напълно в съгласие с гореописаното от "Аз"

и защо да ограничават хората от учене - африканците си стават все повече, само белите намаляват. Всъщност, намаляват точно тези които са учени, и сега, а ти си мислиш за още по-голямото има ограничаване, смисъл няма, население има колкото за 50 диктатура, проблема е в останалите, развитите страни.

Ниската раждаемист е пряко свързана с бедноста на населението, което е пряко свързано с алчноста на свръхбогатите.В момента на пандемия това се видя много явно.

Практиката показва друго. Колкото е по-високо благосъстоянието на хората толкова е по-ниска раждаемоста. На-високоа раждаемост има в необразовани бедни страни Ниската раждаемост е "заболяване" на образованите и богатите

Тъп лозунгар. Напротив населението по планетата непрекъснато богатее, обаче мързела, егоизма и чувството за отговорност карат хората да гледат по-малко деца. Децата искат саможертвата на родителите. Да жертват свободното си време, да тичат напред и назад покрай малките калпазани, да пренебрегват съпрузите си заради тях все неща, които егоизмът на днешното поколение не иска да жертва или когато се усети, вече да е късно, особено за жените. Чувството за отговорност, т.е. да осигуриш образование, апартаменти и какво ли не е също причина, но в основата си глупава. Това пречи на децата да се борят те самите за знания, за жилище изобщо за всичко. Лишава децата от цели и амбиции, което затваря един безкраен цикъл на пропадане. За сметка на това африканци и араби, цигани си се множат. И излиза че богатите не се множат, а бедните. Не бедността е причината, както си написал, а богатството.

Според мен е по-скоро образованието и кариерата. Жените се еманципираха много и бягат всячески от биологичната роля, която им е отредила биологията. Има някакъв криворазбран стремеж за изравняване на половете във всичко. Оттам и раждаемостта спадна драстично. Но за еволюцията празно няма. Като не се възпроизвеждаш не си достатъчно пригоден да продължиш рода си и съответно отпадаш чисто еволюционно от развитието на живота. Тук няма лошо или хубаво, правилно или неправилно, просто жестоки факти.