Intel подпомага прехода към Windows 10

Еднакво важни са ъпгрейдът до „десетката” и обновяването на РС-тата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 10-ката по-големо лайно нема... а мислех преди, че седмицата е лайно, не че не е, но е по-малко лайно. 7-цата смърди върху 10ГБ от харда, а 10 смърди върху 50-100, а и толкова яко влачи от всичкия спайуер и боклуци...... съответно никаква работа не върши, а компа е спънат като 386 със 95.... Добре, че има линукси навсякъде вече. Само в офиса се влача с 10, ама кво ми пука, банкомата се пълни, докато 10-ката се тутка... лол

Явно не си чувал за изобретението наречено SSD....

50-100, ама друг път. В момента ми е точно 18.1гб и буквално лети. Е, ако си с някое лаптопче със селерон няма да лети.

Множко ми се виждат ... $ df -h Файлова с-ма Размер Заети Свобод Изп% Монтирана на udev 7,8G 0 7,8G 0% /dev tmpfs 1,6G 42M 1,6G 3% /run /dev/sda1 221G 12G 198G 6% / Вътре има буквално всичко - офис, приложение за 3d design and slicing, Teamviewer, RDP client. Fritzing, Arduino .... П.С - от днес официално и аз съм с "десятка" с 5 години LTS :)

Има и по-приятни начини да пипнеш spyware...

"7 докато не ми ръждяса щайгичката"

Интел и майкрософт трябва да бъдат разследвани, съдени и глобявани редовно за картел заради “техническата невъзможност” да се инсталира уиндоус седем на нови компютри. Въпросната “техническа невъзможност” е изкуствено ограничение и откровена лъжа защото се решава с подмяна на по два байта в два файла от пакетите за драйвери за интегрираната интелска видеокарта и изведнъж се оказва че уиндоус седем прекрасно се инсталира и работи в цялата си красота, включително без нежеланите услуги на майкрософт и злоупотреба с информация.

Седмица до гроб. Никой не ви ще шпионския боклук 10 направен за таблети.

Е то от години, ползваме 10 ?? Освен сега да си преинсталирам машините пак с 10 за да ви е актуална статията :))))

Освен това е публична тайна, че част от компютрите приемат само Уиндоус, инсталацията на всякакъв вид Линукс дистрибуции е невъзможен, а за това се пречи на ниво Чипсет.

Дрън дрън, че пляс. Това, че ти не знаеш как да си настроиш БИОС-а, не значи, че не може да се сложи алтернативна ОС...

Биоса се пипва bootloadera да бъде в режим legacy a не UEFI и инсталираш всичко което искаш , няма нищо сложно в настройката. За уйна вече има значение какви драйвери има писани и качени в нета за твоята конфигурация , проверяваш официалния сайт и инсталираш ОС според драйверите. За линукс не се нуждаеш от драйвери , после той сам ги намира /ако са му нужни/.

И под UEFI тръгва инсталацията на Линукс(Ubunto 18.4), но не си чел достатъчно. :)