Microsoft разчита в голяма степен на партньори от ранга на Intel в усилията си да убеди клиентите да преминат към операционна система Windows 10. Това става ясно от публикация на CRN, която цитира ръководителя на американския партньорски бизнес на Intel - Джейсън Кимри.

"Работим заедно, за да помогнем на клиентите да мигрират към Windows 10 възможно най-бързо - чрез услуги, предлагани от доставчици на решения или от нашите OEM партньори, които имат новаторски платформи за доставка", казва Кимри.

Microsoft ще спре да обслужва Windows 7 на 14 януари 2020 година. След това техническата помощ и автоматичните актуализации от Windows Update няма да бъдат достъпни.

Джейсън Кимри подчертава, че за потребителите е еднакво важно да обновят компютрите си и да направят ъпгрейд до Windows 10. Новите процесори Intel Core vPro от осмо поколение осигуряват с до 80% по-висока производителност, по-добра многозадачност с приложения под Windows 10, както и по-дълъг живот на батерията.

За да помогне на партньорите да се възползват от новите възможности, Intel ребрандира своята партньорска програма и същевременно добавя нови инструменти за обучение и сътрудничество.

Програмата, наречена Intel Partner Alliance, включва два нови инструмента: Intel Partner University и Intel Solutions Marketplace. Тези възможности ще станат достъпни за партньорите през втората половина на 2019 г.