Изкуствен интелект на Google може да е придобил съзнание

Не всички са съгласни със заключенията на софтуерния инженер

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект на Google може да е придобил съзнание | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се почна в Терминатор :)

Браво, ще ми кацнете на железния....

ефтин ПР от гугле

Придобил е съзнание,ама друг път... Просто са го натъпкали с информация и може да намира всякакви отговори,в един момент ще изглежда,че мисли сам,но никога няма да мисли сам,а ще е програма,която си зарежда,каквото и е зададено,ще търси най добрия отговор...

Бхахахаха, тоя тъпак се е провалил на елементарен тест на Тюринг. Какво самосъзнание??? Тия борсови циркаджии се уляха да правят партенки и да си надуват глупоститие, само и само да цоцат парички. Огромна база данни, що годе читав алгоритъм за анализ на правдободобни разговори и хоп - програма, която просто имитира човешка реч, без грам да има и помен от самосъзнание.

Питам се дали ние - 99% от хората, не работим всъщност по този именно "алгоритъм за анализ на ПРАВДОПОДОБНИ (а откъде ботът знае кое е ПРАВДОПОДОБНО и кое - не?) разговори и хоп" ... И децата - от нулева до няколкогодишна възраст - запаметяват думи, изрази, разговори ... Наблюдават и запаметяват "правдата" наоколо си, съпоставят, анализират ... И хоп ;-)

б@хти глупостите

Когато учите чужд език, първо назубряте местоименията, спомагателните глаголи и изрази като ,,Здравей", ,,Как се казваш", ,,На колко си години". Можете да проведете стандартен разговор, тоест да се представите, да кажете какво работите. Ако попитате начинаещ какво мисли за последния филм от ,,Междузвездни войни", той няма нищо да ви отговори. Това отличава начинаещия от напредналия (С1-С2) по даден чужд език. С компютърните алгоритми е същото.

Когато човек говори, той изразява свои мисли и чувства, дори и когато цитира други, пак това е преминало през собствения светоглед и разбиране, дори само, за да се стигне до идеята, да кажеш нещо, което някой друг е казал. Този процес е осъзнат. При програмата този процес го няма, тя реагира по зададен алгоритъм, ползвайки огромното количество данни, които са и предоставени, за да имитира реализъм. Разликата е, че това не е присъствието на съзнание, себепознание, а просто много добра програма с огромна база данни. Тук няма желание, няма мисъл, няма разбиране на процеса, а имитация, на базата на много добре изготвен алгоритъм базиран на човешките разбирания и очаквания.

Я му спрете достъпа до базата данни да видим какво ще съчини.

''Путин е велик и Копейкин е неговия пророк '' ?

Пак не си пил хапчетата...Колко пъти ти казвам: Първо хапчетата и тогава клавиатурата! Не обратно!

На теб като ти изтрият паметта, какво ще съчиниш?

На възрастен човек, с физически развит мозък и да му изтрият паметта, той не губи "АЗ"-ът си, не губи себепознанието си и стига да не му е увреден речево-говорният център пак ще може да изгражда изречения. На тоя спагети код, ако му махнеш базата данни нищо няма да може да каже, дори и да му оставиш познанието за езика. Ще нарежда рандом бози, точно защото е просто една програма, а не е съзнателно същество, което да има собствено изградено познание за света и да има желание да каже нещо и да осъзнава какво казва и как да изразява мисъл.

"Това, което тези системи правят, нито повече, нито по-малко, е да събират поредици от думи, но без никакво последователно разбиране на света зад тях". То и при хората е така.

Най-вече при нашите "зрелостници" - те матурите го доказват :)))

Един чук на платката с процесора и ще има ни съзнание, ни вопъл, ни стон.

На русопитеците до там ви стига акъла и възможностите

По-добре да му се отрежат с ножица перфокартите. Ако са го докарали до момент на самоосъзнаване ще е супер трудно да се спре ако се почувства застрашен.

То и чук по главата ти ще направи същото…(чакай, да не си бот?)